MPC

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте,

Първо искам да благодаря на създателите и на всички активни потребители на този форум, които са допринесли той да се развие до такава степен. Благодаря, че предоставяте шанс на потребителите да предлагат услугите си безплатно, и за многото полезна информация!

x4L9230.png






Услугата, която предлагам е добавяне на субтитри на избрано от вас видео от Английски на Български език, и от Български на Английски език. По-долу съм отговорил на всичките въпроси, които може би имате относно тази услуга. Надявам се описанието да не е прекалено дълго, ако имате някакви въпроси може да ми ги зададете на лично съобщение, имейл или тук в темата.

Портфолио:

I част - Снимки

- Това е първата част от портфолиото ми, в което има няколко снимки от добавени субтитри на видеа, които избрах на случаен принцип за да покажа част от работата ми -
II част - Клипове

- А това е и втората част от портфолиото ми. Тук вече може да видите как изглеждат клиповете и следователно какво да очаквате, ако поръчате услугата.

Видовете субтитри, които предлагам са:

- Стандартни субтитри отдолу с различен шрифт -

- Следните субтитри се ползват най-често за социалните мрежи Facebook, Youtube Shorts, TikTok и т.н.

- Субтитри по средата с повече осветеност с различен шрифт и цвят -

- Субтитри отново по средата с обикновенна осветеност, различен шрифт и цвят -

- Субтитри по средата с различен шрифт -

- Субтитри със заглавие отгоре и различен шрифт - https://i.imgur.com/4GxHFTa.jpeg

- Субтитри отдолу с различен шрифт за социалните мрежи - https://www.youtube.com/watch?v=aDbljcMSroo&ab_channel=SubtitlesPortfolio


Защо и с какво помагат субтитрите във вашите видеа?

- Моето мнение е, че видеата със субтитри визуално изглеждат в пъти по-добре, отколкото видеата без субтитри.

- Почти всички клипове в социалните мрежи се възпроизвеждат без звук, и повечето хора ги подминават поради различни причини. Но, ако имате субтитри във видеото шансът да останат и да прочетат какво се казва във видеото е много по-голям, отколкото без. А и също така понякога хората не могат да гледат със звук, ако са навън примерно, но когато има субтитри могат да останат на видеото и да го изгледат.

- Ако качвате видеа в Youtube и имате субтитри към видеата си, и ги добавите като отделен файл, хората могат да си ги включат и да зададат да се превеждат автоматично на техния език. Това може да донесе много нови абонати и гледания.

- Когато гледаме някое видео се случва да не чуем дадена реч в него, или просто да не я разберем, а когато има субтитри лесно можем да си я преведем, ако не я знаем, или като я прочетем да разберем коя е думата, която не сме чули добре.


Какво ми е нужно:

- Текст за субтитрите. Аз НЕ превеждам текста, Вие ми го пращате, а аз само добавям субтитрите.

- Трябва да ми изпратите вашето видео, на което желаете да му бъдат поставени субтитри.

- Нужно е да знам за коя платформа ще бъде видеото със субтитрите. Понеже видеата на всяка платформа си имат различна разолюция, като например Youtube Shorts трябва да е 1080х1920, Instagram Reels 1080х1920, и още много други. Може също така да кажете в каква резолюция искате да е вашето видео.

По ваше желание:

- Може да си изберете конкретен шрифт ( от тези, които имам налични, или, ако имате конкретен избран шрифт трябва обаче да е безплатен за комерсиална цел или в краен случай, ако сте си избрали платен шрифт ( и сте си го купили ) да ми го пратите за да променя субтитрите )

- Цвят на шрифта - може избрани думи от текста да бъдат в различен цвят от другите. Или целия текст примерно да бъде в конкретен цвят.

- Позиция на субтитрите - Долу ( стандартно ) , по средата ( най-вече се ползва този тип, когато видеата са за Youtube Shorts, Instagram и Facebook ) , или отгоре. Ако имате конкретно изискване, моля да ми споделите.

- Отделно може да си изберете дали субтитрите да бъдат със сянка, заден фон, дадена дума да бъда по-голяма от друга и т.н. Достатъчно е да ми кажете ( покажете ) какво желаете, а аз, ако мога ще го изпълня.

- Мога да вмъкна вашето лого ( или просто името на бранда Ви в текство вариант ) във видеото.

- Мога да поставя избрана от вас музика във видеото.

Ако имате въпроси, моля да ми пишете!


Как да ми пратите видеото, на което искате да му бъдат добавени субтитри?

- Може да ми пратите видеото, на което желаете да му бъдат добавени субтитри по Gmail, мога също да го изтегля директно от Youtube ( ако сте го качили примерно ) и още други начини. Ако вие знаете друг начин, може да ми го кажете.

Как ще си получа готовите субтитри на отделен файл ( .srt ) или вградените субтитри във видеото?

- По Gmail. Ако имате някакво предложение може да го обмислим.

Субтитри във видео или на отделен файл?

- Вие решавате дали субтитрите да бъдат вградени във видеото ( по този начин субтитрите завинаги остават във видеото и не може да се премахнат ) или да бъдат пратени на отделен файл ( формат .srt ( може и други формати, пишете кой формат искате ) и да си ги прикачите примерно в Youtube или на други места, които притежават тази функция.

- Може да изберете и двете опции, цената е една и съща.

Време за изпълнение на задачата:

- Времето за изпълнението на задачата зависи от времетраенето и диалозите в клипа, но обикновено отнема около 1 ден или на същия ден. Ако има някакво удължаване задължително ще бъдете уведомени.

Видеото подлежи ли на корекции?

- Видеото подлежи на корекции безплатно щом вече сте поръчали услугата. Ако примерно не Ви харесва как изглежда видеото в така наречените корекции влизат - променя на шрифт, цвят, позиция.

Цена:

- Цената не е окончателна, но варира между 1 - 2 лв на минута и зависи най-вече от видеото. За конкретна цена е най-добре да ми пратите да видя видеото, на което желаете да му бъдат добавени субтитри. Има видеа, в които за 1 минута има 10 диалога, има и такива, в които за 1 минута има 30 диалога. Отделно при някои видеа диалозите са бързи и един след друг и е малко по-трудно добавянето на субтитрите. Заради това цената варира между горепосочената цена. Все пак цената не е крайна, и ако си направите абонамент за конкретен брой видеа на месец, или пък имате няколко видеа за добавяне на субтитри цената ще е друга.

За поръчка и въпроси към мен:


- За да поръчате услугата е достатъчно да ми пишете на лично съобщение, тук в темата или на имейл - [email protected]

Плащане:

- Банков път

- Paypal

- Плащането се извършва първо от вас, и след като потвърдя, че съм получил плащането започвам работата.

НЕ приемам добавяне на субтитри на всяко видео!

- Запазвам си правото да не приемам добавяне на субтитри на всяко едно видео. Има категории и тип видеа, на които не желая да добавям субтитри. Достатъчно е щом поръчате услугата да ми покажете желаното видео, на което искате субтитри и аз ще Ви отговоря дали бих се заел с работата.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ относно качеството на клиповете след публикуване онлайн:

- Не знам къде ще се качват видеата след като им добавя субтитри и ги обработя, но е изключително важно да знаете, че ако качвате примерно видеата в Instagram или Facebook качеството най-вероятно ще намалее. Понеже се намаля размера на файла за да се качи в тези платформи и съответно качеството също се променя.

- До момента съм качил изброените видеа в Youtube, и виждам лека промяна в качеството. При интерес мога да ви изпратя някои от видеата от портфолиото ми по имейл, за да сравните качеството между оригиналния файл и този в Youtube. Качеството на оригиналния файл е по-добро, тъй като не е качвано никъде и реално няма загуба на качество.

- Погледнах няколко начина, при които се качват видеата в платформи като Instagram по начин, различен от обикновенния и качеството определено е по-добро. За момента не съм екпериментирал, тъй като не е част от услугата, но следващите дни ще пробвам да видя дали се получава и ще Ви уведомя, ако някой се интересува.



Заключение:

- За мен, когато става въпрос за работа е важно да сме коректни един към друг. Важно е хората, които поръчат услугата от мен да са доволни и да им е от полза. Ще се радвам да работя със сериозни и отговорни хора! Моля, ако имате някакви въпроси по темата да пишете тук, на ЛС, или на имейл адрес.

Благодаря за вниманието и отделеното време!
 
Може да видите и последните 3 клипа, които направих с различен шрифт, фон и цвят.

1-во видео с различен шрифт, и различен цвят на част от думите -

2-ро видео с фон, шрифт, без сянка и различен цвят -

3-тото видео е като 2-рото, само че със сянка -

Моля, преди да пуснете видеото да го настроите на качество 1080p, за да видите разликата от качеството на оригиналния файл и този, който е качен в Youtube може да ми пишете и да Ви пратя оригиналното видео на имейл.

Ако имате някакви въпроси, предложения към услугата, моля да ми пишете. Всички клипове, които са част от портфолиото ми са на английски език. Може би искате да видите и на български език? Няма проблем да направя, просто трябва да намеря даден клип и да има превод на български към него. Ако има желаещи, ще направя.

Благодаря за отделеното време!
 
Моля, ако имате някакви въпроси или предложения да се свържете с мен!

Приятен и успешен ден!
 
Последно редактирано:
Update:

Пробвах да кача част от видеата от портфолиото ми в Youtube, Tiktok и специално в тези две платформи има много малка загуба на качеството. Най-вече се усеща загубата на качество в Instagram. Поне при мен е така. Гледах в Youtube и има най-различни начини да се избегне този момент, но тъй като не ползвам Instagram и загубата на качеството е само там не мисля на този етап да екпериментирам как може да се оправи.
 
Обновявам тематa, ако имате някакви въпроси или предложения, моля да ми пишете.
 
Ще използвам този пост, за да обновя темата си и да Ви пожелая да сте живи и здрави! За много години на всички!
 
Това за момента ще е последното обновление на темата, тъй като от пускането, до момента не представлява никакъв интерес. Може би такъв тип услуга не се търси толкова често тук, но все пак благодаря на всеки, който си е отделил от времето и е прочел темата. Ако все пак някой има интерес, може да ми пишете.
 
За хората, които имат канали в Youtube:

- Мога да напиша ( чрез слушане и директно написване на текста ) и да синхронизирам субтитрите на вашето видео в Youtube като по този начин ще достигнете до повече хора. Много хора от чужбина може да попаднат на вашето видео, и като има субтитри могат да използват автоматичното превеждане на субтитри на техния език чрез Youtube функцията и по този начин да станат ваши абонати.

Трафикът от чужбина е по-скъпо платен. Може сами да видите колко много хора с каналите си използват този начин и допълнително разрастват каналите си.

- Ако видеото е на български е достатъчно е само да ми го пратите, тогава ще Ви кажа в какъв срок ще бъдат направени субтитрите и след като съм готов ще Ви ги пратя и ще може да си ги добавите към видеото ( от Youtube профила си ) и вече видеото Ви ще е със субтитри.

Ако нещо не Ви е ясно или имате някакви въпроси, може да ми пишете. Благодаря!
 

Горе