Предложение за сайт

От: Re: Предложение за сайт

Добри въпроси. Но не съм запознат с тази част, за това разчитам на вас. Конвертирането във FLV формат от avi,mpg и mov, какво ще утежни в задачата. Просто трябва да е лесно "както е казал българина", просто защото смятам, след време да го оставя на идните поколения да го подържат.
 
Конвертирането ще утежни изработката на сайта, както и изискванията към хостинга, на който ще е сайта - ще трябва да има инсталиран нужния софтуер. От друга страна това май е най-чистия вариант. Ако просто качваш клиповете във всевъзможни формати, половината юзери няма да могат да ги гледат. От трета страна пък, в този сайт едва ли ще има голям наплив от клипове - я има 5 на ден, я не. Може просто юзерите да ги качват, а ти да ги конвертираш ръчно на твоя компютър с някоя free програма. След това ги качваш на сайта като флв-та и чак тогава се показват онлайн.
 
От: Предложение за сайт

Да, разбирам Ви, но все пак вски като качи нещо, иска максимално бързо да го качи и да го изгледа поне 1 път и бързо да го разпрати на приятели и познати. А до това за форматите, всички който се занимават с кино имат доста кодъци, дори и такъва който не сте чували :)
Също така бих искал да се остави качеството на филма, който ще гледат всички. Какво имам впредвид. Снимано е HD, смазваме го на FLV и се губи 70% от качеството. Тази нова опция в Youtube за HD, как става?
 
Кодеците нямат нищо общо с това какво може да се плейне в браузъра ....
 
От: Re: Предложение за сайт

А, какво може. Какъв софтуер е необходим за "моментно" конвертиране?
 
Например http://www.ffmpeg.org/. Някой хостинги даже го имат.
 
От: Re: Предложение за сайт

Видях, че софтуера е безплатен ( бих желал по принцип само да се конвертира), в крайна сметка за моя проект някой може ли да се захване и да го направи?
 
Ами тука със сигурност има хора, който могат да го направят. Сайта не е нищо особено. Не знам защо си трайкат, може би защото темата ти е в кофата :). Освен това е добре в първия пост да пише, че търсиш изработка на сайт, а не домейн и хостинг.
 
От: Предложение за сайт

Защото първоначалната ми идея беше, да купя готов сайт. Но се оказа, че явно няма такъв и се премина на вариянт правене. Как да си извадя темата от Кошчето?
 
От: Предложение за сайт

Хостинг с ffmpeg е около $5/месец, качваш си един PHPMotion и си готов. Моушъна е малко крив за настройване, ама ще четеш внимателно и ще стане работа.
 
От: Предложение за сайт

Благодаря г-н Героги за помоща. Следващия въпрос, PHPMotion има ли опция за Български език? И пак опирам на въпроса с хостинга, кой ми предлагате за такъв тип сайт, с качване....?
 
От: Предложение за сайт

Съмнява ме че за 5 кинта ще му разрешат да съхранява огромни медия файлове.

Примерно http://ffmpeghostingreseller.com/ffmpeg-hosting.html изглежда реалистична оферта, ама дисковото пространство е много малко - ще рачи някой студент по кинорежисура да си метне 20-те гигабайта некомпресирано видео, после ще се сети че има и Director's Cut версия и отидЕ работата... :)
 
От: Предложение за сайт

Е за това питам, не знам, малко помогнете в пресмятането. Аз го смятам по баламския начин.
10 филма на година, по 500мб за 5GB - 500 човека по 5 GB =2,5TB + Снимки 20GB, вече като трафик да кажем на ден след първите 6 месеца да станат по 5000 посещения, къде да търся такъв хост?
 
В Перси.бг или в Мост.бг (аз лично предпочитам hp от мост) + колокация някъде :). Ориентировъчна цена - 3000-5000 лв за машината + 100 евро на месец за колокацията.
 
От: Предложение за сайт

PHPMotion дали поне има опцията да делва сорс файла след като го компресира в другия формат?
Утре може да го разгледам че се сетих че може да ми свърши и на мене една работа нещо подобно...
 
От: Предложение за сайт

Бихте ли ми казали от къде мога да си изтегля безплатната версия на Aquarius (Blue) for PHPmotion V3.5
 
От: Предложение за сайт

Аквариусите май бяха платени доколкото видях - имаше линк към сайта за темплейти...
 
От: Предложение за сайт

Добре,а нещо подобно на нея, което да е безлатно :)
 
От: Предложение за сайт

Пусни наново темата ама във Freelance раздела, като линкнеш и към тази тема за подробности!
Или в секцията на Експертите ако си решил сам да зидаш сайта.

... понеже тука народът не гледа - аз само надзърнах по изключение примерно :p
 
От: Предложение за сайт

Мерси за инфото. А този раздел Free... не го откривам....
 

Горе