Представяне с "лекции" на предприемачи пред зала с инвеститори.

rujel

Well-Known Member
Интересно ми е има ли такъв вид практика, прилаган някъде? Примерно предприемачи на определена тема да представят свои идеи пред зала с инвеститори.
 
Дафа вече има конкуреция или раздвоение на личността
Кой е този "Дафа". Мен въпросът ми е по-скоро на по-обща предприемаческа основа с масово представяне. Целта е да се получи някаква по-таргетирана обратна връзка отколкото тук във форума както се казва от "сляпо и сакато". Не става дума за проекти, които могат да се реализират, а по-скоро се очаква да бъдат по-компетентно критикувани.
 
Има супер много мероприятия по света. Модерно е да му викат нетуоркинг и както е било винаги колко си успешен зависи от това какви хора познаваш.

Във форуми няма да срещнеш предприемачи и инвеститори.
 
Интересно ми е има ли такъв вид практика, прилаган някъде? Примерно предприемачи на определена тема да представят свои идеи пред зала с инвеститори.
Наемаш зала с 1000 места. Слагаш билета 100 кинта, пускаш обява за семинар: Практическо представяне на програма за развитие на микро бизнес в рамките на 2 часа.

Хем имаш зала пълна с инвеститори, хем на практика виждат печеливша стратегия за бърза възращаемост.
 

Имат програми, които след като преминеш през тях и стигнеш до някакъв етап от развитието на проекта, изнасяш лекция за идеята си, до какво ниво е, как ще е лънчнеш, какво очакваш като резултати за даден период и всичко нужно. А в публиката са останалите участници + банки, или по-скоро техните инвестиционни фондове и някой друг инвеститор.

Но школата е брутална, от SWOT анализ до цяла финансова картинка. За да не си губите взаимно времето. Спомням си, че ДСК бяха доста активни с техни представители. ;)
 

Горе