Препоръка за митнически агент - консултация?

webstil

Well-Known Member
Здравейте,

Търся компания или митнически агент, с който да направя бърза консултация. Ще внасяме продукти, които не сме внасяли до момента и се интересувам от някой, който разбира и борави бързо с Тарик, за да ни каже от тези неща, които сме си харесали за внос дали има някакви допълнителни изисквания и дали бихме имали проблем в Митницата за някои от тях, евентуално.

Може ли някой да ми препоръча фирма или човек, както и да ми каже горе-долу колко струва подобна консултация, за да имам идея?

Или смело да търся в Гугъл и където ми отговорят?
 
Ако продукта е специфичен и има задължение за плащане на мито моя съвет е да се обърнете директно към Тарифен отдел на Агенция митници. Консултирайте се с тях, за да нямате неприятности при вноса и обмитяването. Преди години фирмата, в която работя отнесе солена глоба заради грешно тарифиране. Митническите агенции ( поне тези, с които сме работили )обикновено правят декларациите с готови тарифни номера дадени от клиента. Когато не съм сигурна относно тарифата и митническите агенти не могат да ми отговорят категорично и еднозначно взимам всички документи и отивам право в митницата. Тарифните номера дадени от там никой не оспорва.
 
Елинор говори за обвързваща тарифна информация, срока на действие е 2 години. Обикновено процедурата отнема около 2 месеца.
ако все още е актуално питането, питайте ще се постарая да ви отговоря
 

Горе