Препоръки за онлайн магазин

Занимавам се с производство на свещи и имам онлайн магазин neocandles.com, магазинът е от около 2 години и предимно продавам на търговци на едро при запитване за оферта. От няколко месеца съм започнала разработването на продажбите на дребно на крайни клиенти, има някакви продажби но ми се струват малко, рекламирам във fb и adwords. Може ли да ми дадете някои мнения и препоръки за увеличаване на продажбите, какво трябва да се промени в сайта за да е по ефективен?
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Би ли споделила какви ключови думи и фрази за платената реклама? Това може да е една от причините. Да нямат търсене самите думи. Също има ли отделна страница, след като потребителя кликне на платената реклама?

Също имам забележки по он пейджа на сайта. Ако са го правили, хората от линковете долу в дясно е срам и позор за тях. Бавно се зарежда (Page Speed 1.12 Score: 79/100) , много лоша структура на адресите, липсват микро формати. Това са технически неща и не е нужно да си запозната с тях. Предполагам, че си платила за изработката на сайта и за това отбелязвам тези неща. Работата не е свършена НЕпрофесионално.

П. П. Тук има доста специалисти на тема онлайн магазини, пък и всички пазаруваме или сме пазарували онлайн. Ще помагаме. Радвам се, че това е 2рата тема днес, която ме накара да се зачета тук.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

ключови думи в adwords: свещи, декоративни свещи,ароматни свещи, ръчно изработени свещи, производство на свещи, търговия със свещи и т.н.
Доста пари съм платила за този магазин, може ли конкретни неща де ми кажете,които да изискам да ми коригират
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Утре ще прегледам търсенията и конкуренцията. Тогава ще мога да кажа повече. Сега видях, че Joomla! е ползвано като система за магазина + VirtueMart. Не съм ползвал този cms. Не мога да кажа за адресите как да се оправят, но сигурно има плъгин за целта или други настройки.

Относно он пейджа:

keywords: свещ, свещи, ароматни свещи, декоративни свещи, ръчно изработени свещи, свещи за подарък, свещи за украса, производство на свещи, търговия със свещи, уникални свещи, свещи "НЕО", candle, candles, aromatic candles, decorated candles.

Твърде много.

title: Свещи "НЕО" - ръчно изработени, декоративни, ароматни свещи. Изберете за подарък свещи"НЕО". - Начало

Може да бъде малко по-кратко и креативно.

description: В арт-ателието на \"НЕО\" ЕООД нашият екип твори и създава ръчно изработени ароматни декоративни свещи за да внесе уют и топлина във вашия дом, офис, хотел и ресторант.

Отново може да се напише по-добре.

Първите три неща, които бих променил лично аз.

Също описанията на самите продукти вземат това от началната страница + много малко за самия модел свещ.

Ако е само за БГ Пазара ми се губи смисъла от още 2 езика за самия сайт. :shock:

Има и други забележки, но за тях утре ще кажа.

Тук има доста хора, които са перфектни дизайнери и уеб програмисти. Те ще могат да дадат и препоръки отсно самият код на сайта и дизайна.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Утре ще ти дам повече идеи - но сега много на бързо ето една : Дропшипинг

На кратко, даваш процент от печалбата на дребно, продаваш една свещ за 10лева ( дребно говоря ) - аз я пускам в моя сайт на ( 10лв ) и когато аз имам продажба ти давам данните на клиента - ти му пращаш нещата и взимаш парите - от тях аз взимам процента на които сме се разбра ли. Колкото по- голям процент имам - толкова повече ще искам да продавам - така и двете страни са доволни.

Лека вечер за сега :)
 
От: Препоръки за онлайн магазин

утре ми звъннете на телефона от сайта и ще се разберем

Няма проблем. Поне ще препоръчам хора, които разбират от тази платформа. Вярвам, че утре ще има и мнения и от джумла специалисти.

Това е вторият такъв случай за последните 10 дни, които виждам. Жалко...
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Комбинирайте продажбите за крайни клиенти по 3,6,9 и т.н на брой. Една свещ, никога няма да привлече внимание. Като може да си създадете каталог за индивидуални клиенти напр. свещите да са в гама син цвят малки, средни, големи. Клиента да бъде насърчен да купи повече от една. И така ще бъде повече доволен.

Презентирайте повече, по-голяма информация и по-достъпна я прави лесно разбираема. И ако ще имате видео, го качете в собсствения си сайт.
Аз нищо не разбирам от свещи, но първото, което се сетих е защо няма свещи при дневна светлина и свещи за вечер и нощ? Вкарайте в бекграунда промо продукти. И не забравяй, че след 30 дни идват коледните емоции и много $$$. От вас ще зависи, дали ще ги вземете от клиентите.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Здравей, първо дизайна е много слаб ( ако си платила много пари ги накарай да свършат някаква работа за тях, ако не да го трият и да ти ги връщат! Второ да вземат да го прехвърлят в някоя платформа за ОНЛАЙН МАГАЗИНИ а не на Joomla, все пак това е онлайн магазин, има толкова леки и лесно управляеми платформи като opencart, pretashop и др. Продаваш толкова красиви неща, а фона зад тях е покъртителен! Линковете са ужасни:
Начало - http://www.neocandles.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1&ja_color=default.css
Продукти - http://www.neocandles.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=180&ja_color=default.css
За нас - http://www.neocandles.com/index.php?option=com_content&task=view&id=182&Itemid=165
и тн. Просто са ....
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Странно е че го казвам ама има много текст, а продуктите са чак на 3 клика.
По-хубави снимки, повече продукти в началото, най-нови, най-продавани и етц.
И едно хубаво меню горе в ляво.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Първо прочети това (от точка 2 нататък). После разгледай и блога. Отправиха ти критики за използването на джумла + марта с които съм съгласен - отдавна не са подходящи за онлайн магазин. Ако решиш да ги сменяш, много внимавай как ще направиш многоезичността на сайта. Ако искаш да се задълбочим, намери ме в скайп - в профила ми има линк.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

налага ми се да правя нов магазин, този за който много пари дадох вече дава грешка след грешка и постоянно търпя критики от клиенти. Свещите ми са хубави, но магазина е смотан.
Сега много се чудя и приемам всякакви съвети и предложения за платформа.
Summercart ли да купувам, какво да правя?????
давайте съвети
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Използвай свободна платформа като зенкарт или опенкарт. Не заради друго, а защото винаги ще можеш да намериш решение на проблем. А не да чакаш някой да се натута да ти отговори на скайпа...

Като бих ти препоръчал първата - лесна, с малко четене във форума им (много активно комюнити) и в гугъл може да спретнеш и сама добро магазинче за 0 лева. Ако искаш да е по-шарено може да си купиш тема, да добавиш някой платен аддон.

Мога да помогна за изготвянето, обучението и попълването на магазина.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Opencart. Нямам време да ти помогна но се радвам, че колегата по-горе ти предложи помощ.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Смятам, че с Опънкарта на български ще се справи и то много бързо и лесно. Ако мога с нещо и аз ще помогна.
 
От: Препоръки за онлайн магазин

Сайта не се отваря, ако го напишеш без www
А много от директните посещения са от хора, пишещи адреса така.
 

Горе