Препоръчайте икономичен принтер

traiki

Well-Known Member
Трябва ми принтер, който да е максимално икономичен при 500 листа в месеца. Черно-бял. Най-обикновен - без скенери и други подобни работи. Имам един в момента, ама той е супер разход - цветен, трябва всички глави да са пълни, за да работи. Няма смисъл. Освен това много бързо изразходва мастилото.

Споделете опита :)
 
Много полезна тема.
Много са ми интересни тези принтери.
Колкото устройството е по-скъпо, печатането излиза по-евтино.
На един мастиленоструен му бях инсталирал байпаси със външни резервоари ама го "изпуснах" и изсъхна.
 
аз съм доволен от hp laser jet 1320n

пускам по около 100 фактури на ден + складови разписки, касетата която се пълни изкарва около месец и нещо

значи на ден ми печата около 300+ листа
 
Най-икономични са матричните принтери.
при 500 листа в месеца
С една лента за пет лева ще караш година.
 
е много си зависи и от това колко плътност е текста и тем подобни, но пък ако не се лъжа принтерите са по 160 лева рециклирани и по 40 лева нова касетка или 10 лева да ти я напълин някой
 
Взимаш си някой лазерен монохромен за 100 лв, стоковата ти глава е за около 3000 странициа, така ще ще изкараш с нея половин година, после взимаш рециклирана глава и така караш супер икономично.

Марката не е толкова от значение за ниския клас, но примерно аз съм с Xerox и съм доволен, ползвам го вече няколко години.
 
Скоро взех това: Brother HL-1210WE.
Малък, компактен, касетка за 1000 листа, евтин оригинален консуматив - 70лв, евтин заместващ - 20-25лв.
Една идея по-шумен е от HP същия клас. Лесно се настройва, Wi-Fi, работи стабилно, 32MB памет. За всичко това цена от 139лв.
 
http://www.emag.bg/lazeren-cherno-b...ser-3020-bezzhichen-a4-3020v-bi/pd/D7R8RBBBM/

http://www.emag.bg/monohromen-lazeren-printer-brother-hl-1110-a4-hl1110yj1/pd/DGS6XBBBM/

ето ти два на една цена горе долу, брадъра е мисля леко по-нисък модел, ама знам ли де /става въпрос спрямо този на колегата по-горе/

но общо взето толкова си струва един ниско бюджетен приличен монохромен лазерен принтер, дето ще ту върши работа години наред
 
И аз си търся принтер. След има няма някой друг месец мисля да си взема. Не държа да е цветен, но държа на две неща - да не е кой знае колко скъп, да издъжрат касетите повече време и на повече бройки и най-важното - да не е голям. :)
 

Горе