Препоръчайте ми тема за Opencart

Teodora Ivanova

New Member
Здравейте,
нова съм във форума и до сега само четох :)
Инсталирах си ОК, но сега съм пред сериозна дилема каква тема да си купя.
Магазинът ще бъде за дрехи.
Семейството ми има фирма за производство на дамска конфекция и искаме да отворим и онлайн магазин, с който се заех аз :wink:
В този смисъл разполагам реално със стоката.

Относно функционалностите най-важно за мен в темата да има:

филтър за размери / по възможност за по-големите размери да добавям и оскъпяване /
увеличение на снимката при минаване на курсора по нея
Опции за избор на цвят, с прикачени снимки на материята

Както и искам да ви попитам дали има приложение, което позволява на потребителя да си попълни мерките на тялото, и приложението да му посочи размерът, който ще му пасва най-добре.
Като размерът трябва да бъде посочен на база нашата таблица с размери.

Поздрави !
Ще ви бъда благодарна да споделите мнение :|
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Разгледай тук има много теми които си заслужават вниманието,а и цените са прилични
А за приложенията очаквам СТАН скоро да се включи все попадам без да искам преди него на такива теми,а не съм нон стоп онлайн:wink:
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Между другото сега си прегледах темите които имам ето тази е подходяща,но не съм гледал какви функции има,а не съм я и ползвал,ако ти харесва може да се разберем нещо,ако пък искаш да подкрепиш българското ето и няколко теми на Koev :mrgreen:
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Аз точно за темата Universum на Koev много се чудех....Изпробвал ли си я?
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Класика в жанра:),повечето избират тази тема,много функции и възможност да се модифицира според мен е добър избор,но трябва да си я промениш достатъчно за да не прилича на голяма част от магазините,а за темата Universum на Koev тя му е нова не бях я виждал до сега,но е доста добра сега като я разгледах,но важното е да има тази функционалност която ти трябва то и с модули после стават да се нагласят нещата така,че и това не е пречка важното е да ти хареса
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Втората тема, която ми предложи много ми допада и ми се вижда по-лесна за модификация, трудно много магазини ще изглеждат така, защото лесно се променя.
Ти доволен ли си от нея, ако имаш готов проект с тази тема, мога ли да го видя?
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

А забравих да спомена,той поне е Българин може да се разберете,аз направих грешката да купя тема от един китаец и ми разказа играта темата му нещо не работеше както трябва и ме разиграва няколко месеца и накрая пак не можахме да се разберем,така,че внимавай и от тази гледна точка
Шопика също е доста популярна тема така,че автора със сигурност няма да се излага като този китаец:)
А за коя втора тема Бютишопа ли?
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Здравей и от мен. Според мен поне най трудната част от избора ще бъде:
"филтър за размери / по възможност за по-големите размери да добавям и оскъпяване /
Опции за избор на цвят, с прикачени снимки на материята
Както и искам да ви попитам дали има приложение, което позволява на потребителя да си попълни мерките на тялото, и приложението да му посочи размерът, който ще му пасва най-добре."
Колкото и теми да съм виждал на Opencart не ми е харесвало изпълнението на тези функции. Ако е само един цвят или един размер ок няма проблеми но когато станат например 5 размера с 5 цвята тогава идва проблема. Най вече проблема ще се усети ако един цвят липсва при даден размер. Малко е сложно за обяснение но когато се сблъскаш с проблема тогава ще го разбереш. Ще трябва някой да пипне темата освен ако не се справиш сами.
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Най вече проблема ще се усети ако един цвят липсва при даден размер. Малко е сложно за обяснение но когато се сблъскаш с проблема тогава ще го разбереш. Ще трябва някой да пипне темата освен ако не се справиш сами.

Този проблем не се ли оправя ако задам като задължително първо да се избере номер и на базата на номерът да бъдат показани цветовете ?
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

А относно това, че трудно ще намеря всичко да ми съвпадне с търсенията съм напълно съгласна и съм сигурна, че накрая програмист ще трябва да доработи някой модул. Но все пак търся тема, в която да има максимално малко за доработка :)
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Защо не опитате с Престашоп?

Там има такава вградена функционалност.
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Извинявам се че се намесвам така грубо но темата няма нищо общо с филтрите и опциите на продукта. Ти си избери коя си искаш тема, а след това ще си я нагласиш според нуждите си. Колкото до филтри и опции то е ясно че не може всичко да е готово. За това си и ма различни модули, които се инсталират и настроиват спрямо желанията на продавача. В този случай до колкото разбирам става въпрос за опции на продукта а не за филтри. Те тъка или иначе са си в ядрото на сайта може да им се задава картинка + да прибавят стойност или да отнемат. Въпроса опира до счетоводство. Всеки един продукт има ;каталожен номер; да речем. Интересното е когато един и същ продукт има размер и цвят, как е заведен всеки размер и цвят отделен каталожен номер ли е или не.
От това зависи кои модули ще се ползват.
 
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

И аз да се изкажа:
Избери си тема, която да похожда като дизайн и да няма много вградени допълнения. Тях ще ги добавиш ако са ти нужни. Например темата Универсум има добавен филтър за цена в страницата на категориите и ти ако искаш да добавиш по-комплексен филтър като модул той е в конфликт и темата трябва доста да се преработи. За опциите размер и цвят мисля че има такъв екстеншън(dependant options или нещо такова) виж това http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=13967 и най-вече това http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=2833
За по-големите размери оскъпяването също се прави с избора на опция, това не трябва да е проблем.
Shoppica и Selegance са най-често използвани и има защо. Не се притеснявай от това че ще изглежда ка то другите - ако имаш добър дизайн на банери, слайдери и продукти те ще определят облика на сайта.
Понеже спомена че продуктите са си ваши може би това ще е от полза http://www.removethebackground.com/
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Препоръчайте ми тема за Opencart

Здравейте отново, закупих си темата Universum pro и започвам да се "боря" с нея :) Благодаря ви много за съветите, ще се видим отново в другите теми :)
 

Горе