Претърсиха 5 адреса, закриха 15 сайта

Дискусията в 'Webmaster's Off Topic' стартирана от devilx, Февру 11, 2019.

Тагове:
 1. devilx

  devilx Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2008
  Съобщения:
  1,853
  Харесвания:
  146
  Точки:
  63
  https://news.varna24.bg/848628.html


  Да не е на някой колега от форума?

  Доста пара са направили тези.. 43 000 клиента.. 25 000 продажби..
   
 2. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,186
  Харесвания:
  569
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  И да е на някой , едва ли ще влезе да си каже :)
   
 3. Беджев Стил

  Беджев Стил Well-Known Member

  Рег.:
  Май 30, 2014
  Съобщения:
  1,685
  Харесвания:
  245
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Най-големите пускачи на фейсбук реклами работят за тях. А те се знаят кои са?
   
  CTAH харесва това.
 4. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,408
  Харесвания:
  906
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  Абе човек, ти не се ли умори да смяташ чуждите пари? Ако ти извадя ретроспекция на последните 10 теми, все чуждата паница гледаш. А и какво са очквали от такъв счупен бизнес модел не знам. Гърч за всички реплики и ментета.
   
 5. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  258
  Харесвания:
  157
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  На скоро имаше дискусия тук във форума дали е законно да се продават стоки менте ( т.е. да пише Адидас, но всъщност да е Адибас ).

  В тази връзка: Интересно ми е дали ги хващат заради продажбата на стоки менте или заради укриване на доходи ?
   
 6. devilx

  devilx Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2008
  Съобщения:
  1,853
  Харесвания:
  146
  Точки:
  63
  Навсякъде се говори за ментета никъде не се споменава укриване на доходи
   
 7. Test

  Test Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 12, 2011
  Съобщения:
  1,712
  Харесвания:
  500
  Точки:
  113
  Само да вметна, че подобни акции са на 100% във вреда на българската икономика. Загубата е в бизнес, работни места, данъци и оборот на големи суми. Всеки който пазарува подобни стоки е наясно, че не са оригинални, така че не може да се говори за измамени потребители. Няма да има повишение в продажбите на оригиналните продукти, тъй като купувачите на ментетата нямат толкова пари. Тези акции се правят, за да може шефовете на съответните отдели в МВР да ходят на безплатни екскурзии в чужбина, където ги награждават със значки и грамоти за това, че са защитили финансовия интерес на съответната чужда държава.
   
  Blinky, Krumov, biaaro и 2 други харесват това.
 8. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  258
  Харесвания:
  157
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Да да, и аз това видях. Но не се споменава, че ги затварят конкретно заради ментетата.

  Пълно е със сайтове, които продават менте очила / парфюми и прочее. Та като стана дума за очила .. предполагам всеки е ходил по морето и е виждал как е пълно с рейбани за по 15 лв навсякъде ... Та за това се зачудих дали ги затварят заради менте стоката или заради нещо друго.
  А под друго имам предвид, че много (псевдо) "търговци" продават като физически лица и не си декларират доходите, за да плащат по-малко данъци. Много са колегите от форума, които имат магазини и знаят за такива "тарикати", които продават по-евтино по този начин.
   
 9. devilx

  devilx Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2008
  Съобщения:
  1,853
  Харесвания:
  146
  Точки:
  63
  Да знам че такива акции не са добре за икономиката. Виж в Турция какво става.. Навсякъде масово се продават всички маркови дрехи.. купувал съм обувки ментаци от Турция и са издържали 2 пъти повече от оригиналните... Но там икономиката си върви.. Никой не прави проблем че продаваш марки.. Който има пари си купува от Мол-а оригинални, който няма ментаци.. + това не се знае и тези в магазина колко са оригинални..
   
  Krumov и CTAH харесват това.
 10. bhopz

  bhopz Member

  Рег.:
  Ян 20, 2011
  Съобщения:
  389
  Харесвания:
  24
  Точки:
  18
  Място:
  No idea.
 11. ExTended

  ExTended Active Member

  Рег.:
  Окт 2, 2009
  Съобщения:
  261
  Харесвания:
  81
  Точки:
  28
  Не е нито смешно, нито хубаво.

  От тези 117 последни задържани пратки според вас колко от клиентите са си правели илюзия, че купуват Адидас и Рейбан за 20лв.? По-малко от 10% според мен.

  Бизнеса на две фирми е закрит заради глупости, а в същото време заводите в България бъкат реплики и оригинали с подозрително качество за съответните марки и работниците им получават мизерни пари за труда си.

  И аз съм си купувал Адидас-ки и Найкове по 20лв. бройката по 5-6 броя наведнъж. Не защото си мисля, че са оригинални или супер качествени, а защото обувките, които са ми удобни за носене и стават за пред хора са по 120лв. и бих предпочел да има какво да нося, когато ходя на с кал, по време на дъжд, етц. и не бих имал нищо против да пише Адидас на обувките за такива мръсни задачи. Освен това е хубаво да имаш 2-3 нови чифта обувки в гардероба и на някой роднина/приятел като му потрябват обувки да изкара месеца докато си вземе заплатата, защото неговите са се скъсали, да му подариш един чифт нови Адидаски, с които да не се срами пред хората.

  Защо все негативната страна се търси не знам.

  А и в 80% от Адидас/Найк магазините в които съм влизал е пълно с ментета, нищо че отпред са си набутали логото. А алкохола е същото - купуваш един и същи бутилиран боклук с различен етикет. Имах магазин за алкохол по едно време и мога да ви кажа, че 70-80% от складовете живеят от продажба на спирт дегизиран като уиски. Но никой не е спрял Джони Уокър от продажба все още. Факта е, че ако искаш качествена стока трябва да пазаруваш от точно определени места, от точно определени хора и точно определени марки, които не се купуват масово и съответно репликаторите нямат изгода да се занимават с тях. Bushmills + Converse ftw! :)

  България - аутсорс центъра на Европа, който не може да се възползва от това, че произвежда боклуците на богатите...
   
  CryptoInvest харесва това.
 12. waldes

  waldes Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 9, 2011
  Съобщения:
  3,372
  Харесвания:
  680
  Точки:
  113
  В купичката на монопола не трябва да се бърка дълбоко.
   
  Krumov и Svetliooo харесват това.
 13. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  470
  Харесвания:
  157
  Точки:
  43
  Ех тая лоша държава, как не я есрам да затваря изманиците тц тц
  и те деца хранят...
  днес тия, онзи ден двама мангала на 100% инвалиди - съсипаха я тая държава
   
  sstankov и Victor R харесват това.
 14. Victor R

  Victor R Active Member

  Рег.:
  Авг 14, 2017
  Съобщения:
  180
  Харесвания:
  93
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  @ExTended бизнеса на тези две фирми е спрян защото не е бизнес, а незаконна далавера. Не всичко, което прави пари е бизнес.

  ПС. Мога да се хвана на бас, че почти всички клиенти са били достатъчно глупави да смятат, че това е оригинал. Малко като на Горубляне - купуваш на половин цена, но вярваш че си направил сделката на живота си и 10 годишната кола наистина е на 150 000км.
   
  sstankov харесва това.
 15. Attacker

  Attacker Active Member

  Рег.:
  Септ 7, 2008
  Съобщения:
  759
  Харесвания:
  218
  Точки:
  43
  Малко абсолютизираш.

  1. Работните места, данъците и оборотът ще се реалокират на друго място, в полза на друг бизнес, така че не може да става дума за загуба за българската икономика (като изключим износа, извършван от тези сайтове, но той така или иначе едва ли е бил сериозен).

  2. Сигурен съм, че не всички потребители знаят, че това са фалшиви парфюми, но дори и да знаеха, тези търговци нарушават интелектуалната собственост на производителите. Кога ще узреем и ще разберем, че кражбата на интелектуална собственост е не по-малко сериозно престъпление от кражбата на движима и недвижима собственост?

  3. Може ли източник на информацията за безплатните екскурзии в чужбина и връзката между подобни акции и тези предполагаеми екскурзии?

  4. Доколко вероятно е да има и данъчни нарушения в допълнение на незаконната дейност като причина за закриването на тези сайтове? Сякаш вероятността за това е висока.
   
  cross харесва това.
 16. ExTended

  ExTended Active Member

  Рег.:
  Окт 2, 2009
  Съобщения:
  261
  Харесвания:
  81
  Точки:
  28
  В случая не се говори за данъчни наруешения обаче, така че най-вероятно такива няма.

  Не твърдя, че бизнеса на тези пичове е страхотно издържан откъм законова гледна точка, но пак се изместват нещата към най-маловажното.

  Те продават това, което имат налично. Имат го налично, защото някой не си е свършил работата да им попречи да заредят тази стока. Освен ако не са я телепортирали, България си е взела данъците върху продуктите веднъж, и щеше да ги вземе втори път при продажбата към крайните клиенти. Кой е пуснал стоката да мине, как, или ако е произведена тук - не би ли следвало да се търси от къде извира извора, а не само къде спира?

  Както винаги държавата преследва кокошките, а конете си пасат зелена и тучна трева и всички са доволни. :)

  Аз не мисля, че да препродадеш нещо, което го има вече в наличност или можеш лесно да го вкараш в страната, би следвало да се определя като също или по-проблемно от факта, че можеш изобщо да вземеш такива продукти. Или законите работят само избирателно и както винаги се третират симптомите, а не причината за тях.
   
 17. Krumov

  Krumov Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 31, 2012
  Съобщения:
  1,371
  Харесвания:
  249
  Точки:
  63
  Големи мъже сте станали ама не се научихте. В България подобни акции са показни и поръчкови. Пичовете са спрели да си плащат таксата спокойствие и веднага ги удрят. Миналата година така запалиха и склада на ремикс-а и ги върнаха в първи клас.

  Реплики и ментета винаги са се продавали и ще се продават. Възмутените пазители на интелектуалната собственост ще си попържат на маса или във форумите а бизнеса ще си върви
   
  Беджев Стил харесва това.
 18. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  470
  Харесвания:
  157
  Точки:
  43
  Ти оправда наркобизнеса и търговията с бели робини току що...
  Прав беше Бойко, матряла не става.
   
  sstankov харесва това.
 19. ExTended

  ExTended Active Member

  Рег.:
  Окт 2, 2009
  Съобщения:
  261
  Харесвания:
  81
  Точки:
  28
  Не ми тъпчи думи в устата по същия начин по който си си натъпкал на Бойко бастуня в твоята. Щом не разбираш от икономика на базисно ниво си купи учбник, а не интернет.
   
  rscossworth и nandibandi харесват това.
 20. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  470
  Харесвания:
  157
  Точки:
  43
  Дам, матряла не става....
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice