Прехвърляне на PageRank след оптимизация на сайт - Friendly URLs

iskren.dimov

New Member
Не можах да намеря тема която да ми помогне, затова пускам и тази. Какъв е проблема, имаме съществуващ уеб сайт i-designbg.com - PageRank-а на основната страница е 3, а на много от вътрешните 2. Скоро решихме да направим оптимизация на страниците с динамичнo генерирани адреси, за да получим по добро листване в търсачките. Това добре, получи се желания резултат но след оптимизацията заменените линкове се разпознават като съвсем различни нови страници, съответно без никакъв натрупан PageRank, а тези динамични адреси с ранк от по 1-2 след като ги rewrite-нах с mod_rewrite все едно че ги няма. Въпроса мие възможно ли е PageRank-а на дадена страница да бъде прехвърлен на друга, за да запазя постигнатите с доста труд позиции.
 
Последно редактирано от модератор:
От: Прехвърляне на PageRank след оптимизация на сайт - Friendly URLs

Това хубаво редирект 301, но през htaccess-а се пъне и тотално крашва страницата, други варианти, ако го направя с php header() същият ефект ли ще има ?
 
От: Прехвърляне на PageRank след оптимизация на сайт - Friendly URLs

Такам, има друго обаче, с пренаписването на адресите какво се получава, аз си ползвам да речем файлът web_design.php , пренаписвам го през .htaccess да се отваря като да речем Web-Design-For-Customers.html . Дефактно сървърът си чете същият файл, единственото нещо което съм сменил е името на адреса, и когато задам редирект в php файлът става безкраен редирект, когато се опита да се отвори web_design.php header-a му казва пренасочи към Web-Design-For-Customers.html , а когато се опита да се отвори този адрес htaccess му казва да отвори web_design.php и всичко се завърта и като цяло зацикля страницата, някакви идеи?
 
От: Прехвърляне на PageRank след оптимизация на сайт - Friendly URLs

Нормално е да се получи луп, защото web_design.php насочва към Web-Design-For-Customers.html. От своя страна апачето редиректва Web-Design-For-Customers.html към web_design.php заради директивата в htaccess и така до безкрай.
 
От: Прехвърляне на PageRank след оптимизация на сайт - Friendly URLs

Код:
if ($_SERVER['REQUEST_URI']=='/web_design.php') header('Location: /Web-Design-For-Customers.html');

нещо такова ...
 

Горе