Призовка от ГДБОП по e-mail

Добре де, не казвай конкретно за какво са те викали, кажи как протече срещата, какво искаха от теб, нещо опитваха ли се да те сплашват, кафенце ли пихте и т.н.
 
От: Призовка от ГДБОП по e-mail

Аз преди години бях получил предупреждение от ФБР по емайл-а с ултиматум до 24 часа да си спра сайта. (след коренспонденция с въпросните, се изясни, че са ми и вкарали някакви скриптове, с които можело да се краде личната информация на потребителите и т.н)

Ама все пак докато не получиш истинска призовка по-добре не прави нищо. Все пак емайл може получиш от всеки...
 
Аз, ако получа нещо от ФБР, НСБОП, ДАНС и т.н. по мейл, бих го помислил за СПАМ и бих го изтрил още преди да го прочета. Особено от ФБР. :)
 
От: Призовка от ГДБОП по e-mail

след коренспонденция с въпросните, се изясни, че са ми и вкарали някакви скриптове, с които можело да се краде личната информация на потребителите и т.н)

ФБР не крадат, те си взимат ;)

Съобщенията им бяха ли подписани с електронен подпис? Знаеш ли как се проверява дали едно съобщение е подписано?

Подсказка: има прикрепен файл с електронния подпис (.sig). Повече в Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Signature_block

В този случай би трябвало да съобщиш на доставчика си за това. Ако не знае - значи е доста вероятно да са те обрали най-обикновени престъпници, а не ФБР.
 
От: Призовка от ГДБОП по e-mail

Правиш се на глупав? Всичко по емеила е несериозно според закона. Ако им трябваш ще получиш призовка по пощата със срокове!

бе аз съм получавал от НАП по емайла искане да представя еди какво си и да ви кажа си беше напълно сериозно ...
 
От: Призовка от ГДБОП по e-mail

Те може да си го мислят за сериозно, но от правна гледна точка не мисля че има каквато и да е тежест. Засега призовки се дават директно на призования срещу подпис и в повечето случай се доставят от полицай.
 

Горе