Neproshtavakovich
New Member
Всичко е въпрос на култура и поколение.
Това е точно така, но въпроса е дали новите по-млади потребители искат да пишат нещо стойностно, коедо да се индексира, или не ги интересува повече колко лайка ще получат на снимката или видеото си.Не са на мода от двайсетина години насам, когато излезе Фейсбук, но няма никога напълно да изчезнат, така както и имейла. Reddit на практика е просто форум, а останалите месинджъри каквито и функции да им добавят, като не се индексира съдържанието им в никаква външна търсачка, няма смисъл да се ползват като заместител на форум. Още по-малко смисъл има да си прави труда човек да пише някакви смислени и полезни неща там, тъй като бързо ще потънат в забрава. В някой форум ако си написал нещо и след двайсет години ще излиза в търсачките, даже може и да те цитира изкуствения интелект от време на време.
На мен не ми е по-удобно да имам нещата в приложения, но това е защото предпочитам да използвам компютър пред телефон. Логично е всички по-млади да предпочитат приложения, защото за тях браузъра е нещо странно - даже много не знаят какво е това браузър, просто кликват нещо и го отварят. Парадоксът е в това, че въпреки очакванията, че по-младите ще знаят повече за технологиите, напрактика се получава обратното.Няколко са факторите.
1. Мобилните устройства убиха форумите, защото е по-удобно да имаш всичко в приложения.
2. Социалните мрежи обсебиха целия нет и ангажират все повече хора като часове на ден. И станаха многопрофилни платформи, които комбинират различни модели - текст, видео, аудио, чат, групи и тн.
3. Поколенческо поведение - децата не се вълнуват от писане и дискусии, защото от тях няма полза. Алгоритмите предлагат стерилна среда, в която всеки гледа и чете, каквото харесва. Пускаш 5 видеа в тикток и оттам се въртят първоначалните 5 теми до безкрай. Получаваш още от същото. Разговорите са в chatGPT/Gemini.
Редит е последната останала надежда, но тя се захранва от по-възрастното поколение и от Google Search, който активно го бута, докато имат сделка.
И аз съм като теб. Лаптопът с 50 монитора, вместо досадния телефон. Но познавам много хора, които изобщо нямат лаптоп. Особено под 30 години е масово. Затова казах, че масово не ползват браузър на телефон. И вероятно не влизат в разни сайтове, освен ако не е референция от социална мрежа.На мен не ми е по-удобно да имам нещата в приложения, но това е защото предпочитам да използвам компютър пред телефон. Логично е всички по-млади да предпочитат приложения, защото за тях браузъра е нещо странно - даже много не знаят какво е това браузър, просто кликват нещо и го отварят. Парадоксът е в това, че въпреки очакванията, че по-младите ще знаят повече за технологиите, напрактика се получава обратното.
Не точно когато излезе, а когато започна да предлага страници и групи, които потребителите могат да управляват и развиват. Ако сте забелязали тенденцията в тези групи е - пише се за един проблем, не мине и месец-два, друг потребител пише също. Ровенето в темите назад е лошо и много времеотнемащо, нямам никаква структура, не може да следиш някой потребител, който ти е направил добро впечатление. Абе с две думи - жежка работа. Информацията потъва, измества се от нова, а дори и цените свети се търсят доста трудно.Не са на мода от двайсетина години насам, когато излезе Фейсбук, но няма никога напълно да изчезнат, така както и имейла. Reddit на практика е просто форум, а останалите месинджъри каквито и функции да им добавят, като не се индексира съдържанието им в никаква външна търсачка, няма смисъл да се ползват като заместител на форум. Още по-малко смисъл има да си прави труда човек да пише някакви смислени и полезни неща там, тъй като бързо ще потънат в забрава. В някой форум ако си написал нещо и след двайсет години ще излиза в търсачките, даже може и да те цитира изкуствения интелект от време на време.
Да, бе. Учуден съм, младите дори вече не искат компютри. Около мен повечето деца са телефон, таблет и плейстейшън, и до тук се приключва с връзката им с останалия свят.Говорил съм с по-млади момчета и момичета, между 15-18, повечето не знаят какво е това браузър. Знаят апликациите на телефона и че като кликтат на нещо се отваря, но кое точно как се казва и как се използва нямат представа.
Да, бе. Учуден съм, младите дори вече не искат компютри. Около мен повечето деца са телефон, таблет и плейстейшън, и до тук се приключва с връзката им с останалия свят.Наскоро попаднах на реплика от дете - "Ама и това ли е компютър?" Ставаше дума за настолен компютър, а най-много е виждал лаптоп, таблет с клавиатура.
![]()
Ще е мъка.И аз исках да правя форум до скоро![]()
![]()
помисли при днешните възможности на Ai дали не би било възможно да се направи мобилно приложение на форума на predpriemach.com като ще може да се подрежда информацията и темите по интерес, полулярност и т.н. Мисля, че форума е много по-полезен от някаква група във фейсбук , естествено след като имате собствен Ai пуснат локално той да чете и прави всичко в приложението. Да, инвестиция си е ,но и форума е богатство което не е сравнимо с каквато да е група във фейса.Ще е мъка.
Но зависи де. Ако е нещо за рибарство, лов, някъде където хората са виждали и са влизали някога по форуми, ще имаш някакъв успех. Но като цяло, пробвай група. Или както казах Дискорта е по-модерна алтернатива.