При кой пол имате най-много непотърсени поръчки?

При кой пол имате най-много непотърсени поръчки?


 • Общо гласове
  12

Blinky

Owner
Здравейте, приятели.

Пускам една анкета, която ще хвърли светлина върху това кой бол аджеба не си търси поръчките след като са ги поръчали през онлайн магазина. Анкетата е създадена с цел да даде конкретна статистика за това, кои са така "желаните" клиенти на родните ни онлайн магазини. :)

Аз не мога да гласувам, тъй като нямам действащ в момента онлайн магазин, но силно ме интересува кой води в тази класация. :)

Всеки е добре дошъл да гласува. Моля, давайте си гласовете, за да може да се ориентираме всички. ;)
 

RealMoney

Well-Known Member
Анкетата не е валидна за разбиранията в 21 век :D
http://instinctmagazine.com/post/nyc-officially-recognizes-31-gender-identities-expressions
 1. Bi gendered
 2. Cross-Dresser
 3. Drag-King
 4. Drag-Queen
 5. Femme Queen
 6. Female-to-Male
 7. FTM
 8. Gender Bender
 9. Genderqueer
 10. Male-To-Female
 11. MTF
 12. Non-Op
 13. Hijra
 14. Pangender
 15. Transexual/Transsexual
 16. Trans Person
 17. Woman
 18. Man
 19. Butch
 20. Two-Spirit
 21. Trans
 22. Agender
 23. Third Sex
 24. Gender Fluid
 25. Non-Binary Transgender
 26. Androgyne
 27. Gender-Gifted
 28. Gender Bender
 29. Femme
 30. Person of Transgender Experience
 31. Androgynous
 

Blinky

Owner
Еее, никой няма да знае от формата, която е попълнил потребителя към коя група би се отнесъл, а и няма такава опция, освен ако не вкараш в чекаут страницата, но все пак по имена ще вадим статистики. :)

Айде бе, още никой не е дал гласа си......
 

biaaro

Well-Known Member
Долу-горе са по равно, с малък превес към мъжете, може би. То си зависи и какво продаваш. Ако е шир потреба, вероятно процента не взети пратки е по-голям. При дрехите и обувките също е много специфично с размери и номера. Според мен е много трудно така да се обобщят нещата.
 

Nightgale

Active Member
Интересна анкета, но със сигурност резултата се определя от вида стоки и потребителската група.
Това което мога да споделя от моя опит е друг критерий за статистика- от кой канал на продажби имам най- много непотърсени пратки и определено Фейсбук води класацията, заради принципа на рекламиране там. Буквално хората си поръчват нещо, което не им трябва и го осъзнават в последствие :D
 

Blinky

Owner
Важното е всеки, независимо от магазина, който има и продуктите си в него, да си даде гласа. Все пак ще стане ясно кое какво. Но сумарно и средно да видим. Иначе съм наясно, че няма как мъжете да са по-незаинтересовани във взимането на продукт от онлайн магазин за козметика, като де дори и не са поръчали, но предполагам, пак ще може да се събере една база, от която да почерпим малко идея какво се случва с тези така "нежелани" пратки. :)

А колкото до фейса, там е ясно. Седи човека, убива времето, за което някой работодател му плаща и решава измежду порното и поредния клип във сайта на Годсподарите на ефира да си поръча нещо....ей така, щото на момента го иска....после като му приключи манията, която е бил доста кратък порив на моментното му настроение, решава, че ще пасува с тази поръчка. :) И там рекламата си е пред него, само клика и поръчва. А там последно време да те залеят и горе долу вече уцелват какво ти се иска да имаш. :)
 

Nightgale

Active Member
Така е да. Фейсбук си има своите недостатъци.
Другият масов случай за непотърсени пратки е, когато от Еконт (мобилните оператори) не изпратят СМС и клиентите мислят, че не сме пратили нищо.
 

Blinky

Owner
В този ред на мисли попаднах на нещо интересно. Нарича се черен списък: cheren-spisak.com

Само ще цитирам част от нещата, написани там:

Поръчва и не си взима пратките внимавайте! Крие се като мишка!

НЕКОРЕКТЕН ПОТРЕБИТЕЛ! Прави поръчка и след това не си взима пратката си от Еконт! Не отговаря на съобщения и телефонни обаждания! УКРИВА СЕ! Долна мишка!!!

След като получих изненадата си,наистина бях изненадана.Срещу 98 лв получих блуза втора употреба.На въпроса ми,дали ще ми върне парите,отговора беше:Благодаря,че ме направихте по-ботат.
 
 • Like
Реакции: Anly

maita5

New Member
Така е да. Фейсбук си има своите недостатъци.
Другият масов случай за непотърсени пратки е, когато от Еконт (мобилните оператори) не изпратят СМС и клиентите мислят, че не сме пратили нищо.
Тъй като и на мен ми се е случвало да не получа смс, когато видя, че клиент не си е взел пратката след 2-3 дена, изпращам инейл, че поръчката му е пристигнала. А обикновено и от самите офиси ми се обаждат.
 

dertre

Well-Known Member
Жените по принцип. Те поръчват повече и съответно не си търсят поръчките.
 

waldes

Well-Known Member
Със сигурност са жените, но и те доста повече поръчват, затова по скоро какъв % поръчките на жените и какъв % от поръчките на мъжете са греда.
 

Nightgale

Active Member
Ами той Fb не е за продажби! Това, че някой се опитва да го ползва за тази цел си е негов проблем и си носи последствията и рисковете!
Силни думи, предвид това, че при някои биснеси е не само основен, а единствен канал за продажби. :) Това с каква идея е създаден и какво е в момента са две различни неща. :)
 
Силни думи, предвид това, че при някои биснеси е не само основен, а единствен канал за продажби. :) Това с каква идея е създаден и какво е в момента са две различни неща. :)

Това,че може да бъде единствен канал за реклама и промотиране съм съгласна! Но с това, че за някои бизнеси е единствен канал за продажби не съм съгласна ! 90% от тези "бизнеси" дори не са регистрирани като юридически лица, а това по никакъв начин не ги прави бизнеси, този тип продажби меко казано се наричат алъш-вериш ! Истината е, че тези "бизнеси" доста объркват работата на реалните online търговци, по простата причина, че те дори не са чували думите ДДС, данък печалба или осигуровки на служители и поради липса на такива разходи могат да си позволят да конкурират цените на реалните търговци. Хубавото при тях е, че те са "еднодневки", бързо изгряват във Fb и бързо залязват. Средната продължителност на живот на тези бизнеси по мое наблюдение е не повече от една година. Това на български език бих го нарекла "онлайн далавера", колкото и грозно да звучи. Разбира се това е лично мое мнение и не бих искала по никакъв начин да засегна или да обидя някой тук.
 
Малко офтопик, ама който поръча нещо и не си потърси пратката, е от третия пол :D
 

Blinky

Owner
Малко офтопик, ама който поръча нещо и не си потърси пратката, е от третия пол :D
Те, брат, не са и 3 вече. :) Хахахаха.....

Както си и мислех, че жените са водещи. Ама нормално, то там се пазарува за щуро и като дойде оня дето плаща и тегли юздите и как да отидеш със синьо око да си вземеш пратката. :) Това в северозапада.....
 

EliaCapaccio

Well-Known Member
Няма да гласувам защото са наравно. Имам мъж-жена-мъж-жена. Обикновено се редуват, което е и супер странно.
 

Горе