Проблема с динамичните линкове - Разяснение

voic4e

New Member
Най-простото обяснение е : ако има в URL-то знака ? значи е динамичен. Ако го няма - статичен. Статични са страници който не променят съдаржанието си. А динамични които нямат постоянно еднакво съдаржание а се променя. Това е съвсем на кратко


Здравейте! :)

Ще си позволя да задам неуместен въпрос, с надеждата да ми разясните малко повече проблема с динамичните линкове. Опитвам се да обърна внимание на следното:


1. Ако проблемът е само в наличието на знака ? и след него разни променливи, които указват страницата, тогава би могло да се използва Rewrite engine на уеб сървъра (mod_rewrite - видях, че някой го е споменал по-рано) и по този начин да се избегне ползването на ? и всичко след нея.

Ето Ви един сайт за пример:

furnish.bg/en/air_conditioners.html

Той е динамичен сайт.


2. Неотдавна прочетох, че HTTP заявките GET са предназначени за страници с непроменящо се съдържание (или поне което се променя много рядко или незначително). За разлика от POST, който се ползва при формите или когато заявявате съдържание чрез AJAX - за да не ги кешира браузъра.

И тъй като идеята на GET е, че съдържанието, към което сочат URL-та от сорта на

site.com/index.php?ID=нещо&promenliva=дръндрън&so_on

не би следвало да се променя често - тогава какво е лошото да са динамични URL-тата?
Освен това: ако Вие кеширате съдържанието, какво ще се случи когато в оригиналния сайт се променят (да речем) цените на един или повече продукти?

Благодаря Ви за вниманието :)
 
Последно редактирано от модератор:
няма проблем с въпросителната (някога е имало ама е било преди 2004 още тогава си цъкх с динамични урлта и никога не съм имал проблем с индексиране....) иначе да може да се използва mod_rewrite някои твърдят че така ще има бонус за търсачките но да кажем че е тои е толкова минимален че направо не се осеща да кажем колко един два линка повече да е...

Ако ползваш някакъв цмс цъкаи си с него може да понафърфоркаш малко урлтата с мод рераит ама няма смисъл да хвърляш нерви в този проблем :)
 

Горе