Проблемите на моята "социална мрежа"!?

Frik

Active Member
Здравейте на всички! От доста време не съм писал във форума, но причината е, че за известен период от време бях откъснат от света на интернет. Както и да е, сега съм тук въоражен с въпроси на които надявам се да получа отговор. И така! Както някой от вас знаят притежавам сайт, насочен в една, как да кажа непопулярна ниша. Сайта е http://www.Velingrad24.com и както сами се досещате е свързан с курортното градче Велинград. Смея да твърдя, че не се радвам на особено голям трафик и не дкарвам никакви приходи от този сайт (не че изобщо си докарвам някакви приходи от интернет де...), но противно на всякакви логики аз продължавам да човъркам нещо по сайта и да не се отказвам (упорито говедо съм си...). Та сега реших да разделя сайта си на няколко части: отделен сайт за новини (със собствен суб домейн), също така галерия от снимки и дискусионен форум (отново със самостоятелни поддомейни...). Най вероятно ще стартирам още един или два сайта към същата схема. Та единия от въпросите ми е: мога ли тези сайтове да ги обвържа някак си в собствена социална мрежа (дано да не се бъркам за значението на термина който употребих...). Идеята ми е да си влиаят някак си по между си и бате Гоогле да реагира!? От лични наблюдения, констатирам че много сайтове започнаха да създават лента (под формата на меню...) в горната си част, в която да посочват други сайтове от тяхната мрежа. Искам и аз да направя нещо подобно, макар и в много по-малки размери.

Другото което ме яде отвътре и искам да ви попитам как според вас да стане е следното: Искам за една дадена ключова дума да излезна първи, а именно "Велинград". Конкуренцията ми не е голяма (или поне аз така смятам...), има само няколко сайта пред мен: Google.bg Search: резултати Вече година и половина се опитвам да ги преборя: добавям сайта си към директории, разменям линкове (Google PR на моя сайт е 4) и какво ли още не, но сайта ми не мърда от мястото което е заел. Не че нсъм доволен от това, че съм сред първите резултати, но хората във Велинград са малко по-консервативни и се доверяват само на първото. Та ако някой се сеща за вариянт как да преборя конкуренцията си, ще съм му безкрайно задължен.

Следващия ми въпрос е отностно социалните мрежи като Svejo.net и Dao.bg. Ако напиша статия, да речем от забавно естество (понеже, новините, побликувани на моя сайт, а и цялото ми съдържание, намиращо се в сайтовете ми няма да заинтригува никого...) и я добавя към тези мрежи, това до каква степен би ми помогнало? Също така ако статията е добавена към контекста на суб домейн линковете към него отдават ли дължимото и на основния домейн? Понеже сайта ми се намира в донякъде по-специфична сфера, срещам огромни затруднения в популизирането му.

Отностно Google AdSense май няма да ви питам, защото там положението е критично (за три месеца имам приходи от няколко долара...). Явно не ми е писано да изкарвам приходи от сайтовете си!

Е те тва е...
Благодаря на този който ме е изтърпял и е прочел всичкото тва дето съм го написал. Всеки коментар по всеки един въпрос би бил полезен за мен, защото от всичко най-много ценя мнението на другите...
Благодаря Ви предварително!
 
за ключовите думи за които излизаш и искаш да излизаш по нагоре в резултатите ъпдитни си линквете където можеш и трупаи нови с таитъл в които дадената ключова дума е в началото :)


пп това да имашняколко сайта и да си ги интерлинкнеш не е социална мрежа. И ще има по голям ефект ако са на различни ипта

другото което ми хрумва е да направиш няколко гравитиращи около саита ти блогове (така ще се сдобиеш с линкове от сходен контент) недостатъка е че ще трабва да ги подържаш и тях но не е толкова сложно веднъш седмично добавяи по някоя статия в блоговете и мисля че ще достатъчно


засега толкова :)
 
НЕ е очудващо ,че те няма на първи страници - липсва ти SEO велинград поне да беше я написал няколко пъти насам натам .Имаш я 3 пъти в началната страница . Нямаш хедър ,футър ,H2,h3 нямаш вътрешни линкове със анхор велинград дори , имаш 1 в титъла , едно в H1 .
А нишата не е малко желана . Хотелите и Спацентровете правят доста пари и могат да платят за СЕО , така че трябва да пооправиш страницата така ,че не на теб да ти харесва само ,а и бота да я хареса и да я свързва с думите които искаш. Нямаш и алт тагове използвани много , И поне тайтъла може да направиш да започва с желаната от теб дума Велинград .Това е за сега.

[/list]
 
Много от написаните от вас думи, за мен се явяват термини, на които немога да си обясня значението. Затова ще се опитам да си разталкувам някой от тях, а ако греша моля поправете ме.

coolice каза:
...ъпдитни си линквете където можеш и трупаи нови с таитъл в които дадената ключова дума...
Имаш предвид да изпратя съобщения до всички сайтове, поставили линк към мен, като изисквам да променят името на връзката? Както и да се опитам да създам нови връзки от типа: Велинград (т.е. с ключовата дума)

coolice каза:
...гравитиращи около саита ти блогове (така ще се сдобиеш с линкове от сходен контент) недостатъка е че ще трабва да ги подържаш и тях но не е толкова сложно веднъш седмично добавяи по някоя статия в блоговете и мисля че ще достатъчно...
Макар, че израза "гравитиращи около саита" не ми стана много ясен, това го разбирам така: трябва да направя блог (блогове) и да ги линкна със сайта. Но немога да се сетя за тематика на тези блогове. Самата ниша на сайта е такава, че няма какво да се обсъжда всяка седмица. От друга страна тезе блогове ако не се четат, линковете им ще имат ли някаква стойност?

ilianskim каза:
поне да беше я написал няколко пъти насам натам .Имаш я 3 пъти в началната страница . Нямаш хедър ,футър ,H2,h3 нямаш вътрешни линкове със анхор велинград дори , имаш 1 в титъла , едно в H1 .
Всички сайтове са ми направени с Joomla CMS Free system. Понятие си нямам как да сложа ключовата дума в "хедър, футър, Н1, h3". Къде трябва да разположа вътрешните линкове и какво е анхор?

ilianskim каза:
...нямаш и алт тагове използвани много...
Какво е "алт тагове"?

coolice каза:
...това да имашняколко сайта и да си ги интерлинкнеш не е социална мрежа. И ще има по голям ефект ако са на различни ипта...
Сайтовете ми са: Основен (http://Velingrad24.com), Новини (http://news.Velingrad24.com), Галерия (http://gallery.Velingrad24.com) и Форум (http://forum.Velingrad24.com) т.е. всичките са ми на поддомейни - няма как да ги сложа на отделни IP-та.

Също така никой не спомена нищо за статиите и добавянето им към Svejo.net? Какво е влиянието им?
Благогаря ви!
 
Един бърз отговор от мен

ами не на всички сайтове да пращаш просто от сега нататък събмитваи с велинград

под гравитиращи блогове може и един да е блог за велинград където можеш да коментираш събитията които си добавил в новините на сита и си ги крос линкваш. дори и да не се чете ще имат стоиност щом тематиката е сходна

за х1 анхор алт тагове на картинка и др прочети в някои хтмл наръчник
 

Горе