Проблеми в АЕЦ Козлодуй

miglen

New Member
Звучи невероятно, но е факт, един служител на АЕЦ Козлодуй си взел отпуска, отишъл в чужбина преди няколко дни, и записал специално видео обръщение към България и света, което пуснал по YouTube.

В него се казва, че в атомната електроцентрала, според автора, се извършват злоупотреби в големи размери, които са прикривани от най-високо ниво. Твърди се, че се източват милиони, като всичко се прикрива умело. Човекът го е страх да се прибере след това заявление и иска гаранции за сигурност. Конспирация. Но мен лично не ме учудва, на фона на кризата на държавността в България, тоталната корупция и липсата на нормална реакция.

Първи алармират за случилото се блогът на Калин Манолов и Медиапул. И разбира се блогът на автора, текста по-горе е от блога на Симеон Пантев - Наблюдател.

YouTube - Nuclear fuel substitution in Bulgaria 1
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Бате, той пича нищо ново не ни казва. Тук се краде и то яката. И което по-кофти е че го знаем и си продължава да е така. Спирането на фондовете са факт за това. Така ще е тук, престъпниците не са тези, които са по улицата, истинцките са на много по-високите нива в държавата ни. :)

Бате мерси за инфото, дано с малкото си мозък да уцъзнаят, че ако се гъбаркат с АЕЦ-а ще сдухам много положението. Ама ще им скъсат задниците в Брюксел. Аматьори.;)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Да го пратим на БТВ? Мисля, че ще му обърнат внимание :) Проблема е много сериозен...
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

тоя сякаш на сила говори все едно име пистолет до главата
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

БТВ мислиш че не знаят, това го намерих от един добър приятел репортер - Симон Пантев в блога му Наблюдател.

Пичове, тука всичко се крие и пази в тайна, а от горе винаги има някой или някои които дърпат конците и прибират парите. Никой не е будала да остави информацията да изтече, ще има последствия. Но живеем в една бедна илюзия за това, което се случва. Мафията си има държава ;)

За пример ще дам телевизиите - те се държат от група хора, те решават какво да пускат там и какво да се рекламира, какви да са цените на реклама, какво да се пуска и не в новините.

И когато се случи някой да ги топи в подобни блогове и видео сайтове, ще ги блокират като в Китай.

Аз съвсем се отплеснах от темата за АЕЦ-а, но само се притеснявам да не се случи нещо от което да има страшни апокалиптични последствия. То и Чернобил е било само слух, пък тогава са нямали форуми и такъв добър Интернет да разпространят новината така.
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Бате, той пича нищо ново не ни казва. Тук се краде и то яката...

Пича не го казва ей така за да те информира само, а защото се надява да направиш нещо ...
 
Пича не го казва ей така за да те информира само, а защото се надява да направиш нещо ...
И какво се предполага, че мога да направя? Да вляза с калашников в парламента ли? Кажи ми ти, бате. :) И числото трябва да е в множествено число: "направим".

Тия от националната телевизия не могат едно слънчево затъмнение да хванат, камоли да излъчат нещо такова. Поредната врътка на някой алчен тип - кофти е че се гъбаркат с тези сериозни неща. :mad:
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Не ми хареса произнашението му... на човек живял поне 6 години в щатите е.... иначе бих му организирал нещата
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

И какво се предполага, че мога да направя? Да вляза с калашников в парламента ли? Кажи ми ти, бате. :) И числото трябва да е в множествено число: "направим"...

На колко години си че някой трябва да ти казва какво да правиш ? И какво означава да го направим, някой да поведе стадото и останалите да се наредят отзад ? Всеки може да направи нещо, поне да се даде малко повече гласност, стига да иска и да му стиска. Ама в Бг всеки го е страх и си трае като женски полов орган, всеки гледа единствено личните си интереси и си вика "Боли ме х*я кво стаа, да живее Genbucks !"
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

@AxCx Преди време с едни приятели организирахме кампании за намаляване на жертвите по пътищата. Хвърлихме доста пари, стигнахме до политици, шефове на КАТ, медии и дотук добре. Обаче какво се оказва - хората неискат някой да има казва "не се самоубивай на пътя". Идеята небеше много добре приета от хората...

Ние в такъв случай какво да направим? Първо да им променя мисленото и после да ги учим как да карат ли?

Та вече като съм минал през това ми е все едно - ти подаваш рака на някой, а той те намразва... добре дошъл в България

Поздрави, Александър
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

така си е. Трудно ще хванеш някой с 2 кредита да напусне работното си място и да го накараш да вземе участие в подобно нещо. Гледат да са ОК, другото е на второ мястно, а и кой ще гу чуе тук, бе бате. Ония крадливи идиоти от парламента нямат никакво желание да изслушват когото и да било. ;)

AxCx, тук сме предприемачи, демек далече сме от мисълта "страх ме е". Достатъчно е ние да направиме темата линк байт и това ще е доста добър принус. Кофти е така ама до толкова може да се помогне за сега.

Еми някои печелят от Genbucks - истина е. Какво да направят те - да аднат банер, на сайтовете си ,че се краде в АЕЦ-а ли? :) Ето takamato, има желание и явно възможност, аз съм зад него в това отношение.

А и alexer, ти даде пример за възпитанието на хората. Отиди им обясни че не са прави. :) Всичките са безгрешни, а и Оня лайнар с Хамъра се измъкна - за какъв пример говориме. Всичко е от гадната политика на бържавата, но скоро ще ги сменяма на есен с песен.;)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Звучи невероятно, но е факт... В него се казва, че в атомната електроцентрала, според автора, се извършват злоупотреби в големи размери, които са прикривани от най-високо ниво. Твърди се, че се източват милиони, като всичко се прикрива умело.

Добро утро! Някой се е събудил от зимен сън. Къде е блеял през изминалите 20 години?


Какъвто ни е народа, такива са ни и политиците.

Защо обвиняваме само онези в Парламента? Нали ние си ги държим, ние си ги назначаваме и избираме. Защо ги държим там? Защото ни е изгодно. Мисля, че спорещите тук не разбираме едно важно нещо - не се краде само по високите етажи на властта, краде се навсякъде. В това съм се убедил покрай хората, с които в продължение на години прекарвам ежедневието си.

Тези, които не крадем и не подкупваме, сме малцинство и ми изглежда някак си безумно да се опитваме да променим нещата. Нищо не става със сила - ако искаме да има ефект и той да е траен, трябва да се променят възпитанието, начина на мислене, манталитета на целия този народ. А той е такъв в продължение на цели поколения. Мисля, че хората, които казват, че няма да се оправим през следващите 50-100 години, са прави.

Аlexer е прав за това, което каза. Ако някой успее да превъзпита целия този народ за няколко години и успее да направи така, че разумното мислене да се вкорени трайно в главите на хората, ще е същински гений.

Та предлагам да не дискутираме това, защото май само си говорим :)
 
Последно редактирано:
От: От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Та предлагам да не дискутираме това, защото май само си говорим :)

"Пием, пеем буйни песни
и се зъбим на тирана.
Механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"

Христо Ботев



Много сме смели като сме на маса или като пишем по форумите :)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Да, AxCx е прав. Изправете се пред някоя мутра, да Ви видим :D Ако сте гледали какво са направили с шефа на Литекс или какъвто е там... :mad:

В тази държава няма оправия и честно казано не искам аз да съм този, който ще тръгне да оправя народа. Всеки има глава на раменете си и избира как да живее, няма да си хабя нервите и усилията защото другите са тъпи и са решили да се крадат и избиват взаимно. :) Не съм длъжен да вадя от л****та тези, които заради собствената си глупост са се набутали в тях и да им помагам, защото на мен никой не ми помага :)

Е, тази нагласа има няколко изключения, но хората които са част от тези изключения са наистина малко :)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Ако всеки така казва, аз няма да съм тоя дет ще ги вади от л****та, няма да се променим НИКОГА!!! Ние може да започнем, като накараме българите да пазаруват от интернет ;)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Днес гледах по Нова Телевизия как накакъв шнорхел от парламента (не ме питайте за име - всичките са ми безлични), отговаря на този въпрос и той спомена че това не са факти, а слухове. И тази го поряза, че е не нужно да стават факти, защото е доста сериозен проблема. И той пак измрънка нещо, че е конспирация.

Сперед мен е хубаво да се назначи една независима комисия от Европа за да даде тя мнение - кой прав кой крив. Но има и друг момент - ако това е рално, от Еврапа със сигурност щяха вече да са скочили. Мисля, че те първи ще реагират на такова нещо. ;)

@ Sammy, ще ги накараме, само да се кротнат нещата с краденето на карти, както и да разберат, че е по-удобно. Но определено и компютърната им грамотност трябва да е на добро ниво, че такива зеленчуци съкат из интернет, че чак се плаша. :)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

а какво като крадът? и да крадът и да не крадът нищо не печелим от цялата работа... друг е въпроса ако крадът от тебе ама АЕЦ-а не е твой ... да се управят..
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Да бате, ама вкарват сдух. Да крадат нещо не толкова важно, но да крадат от там - мисля, че трвабва да има спирачка тук - защото след авария ще е късно за линч. ;) Те така или иначе ще го правят цял живот, ама като гледам на къде са се огледали - малко парвично е да се цакаш сам себе си, а още по-кофти е като не го осузнаваш. Ама то много акъл не им трябва, колкото си по-прост, толкова по-лесно ти. Доказано е. :)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

Не знам ама btv с тея филми за хакерите дето източват карти много наплашиха народа... много им се дразня, но съм убеден, че може да накараме българина да купува от интернет :)
 
От: Проблеми в АЕЦ Козлодуй

voic4e, дано има повече глас4ета като теб. На останалите благодаря че маркираха темата като "нова тема".
 

Горе