Проблем със сертификат

TheCrazyBastard

Well-Known Member
Здравейте, имам проблем с инсталирането на сертификат от банката към браузъра и неговото изпращане.
На Райфайзен Банк не ми трябва подобно нещо и си имам активно електронно банкиране.

Сега обаче на Общинска банка имам проблем - за да е активно банкирането, задължително се изисква сертификат, който да бъде инсталиран и изпратен. Поисках го, готов е и се случи следното..

- Мозилата го прие, но не иска да го изпрати.. След въвеждане на главната парола, прозорецът за потвърждаване просто рефрешва и нищо не се случва.
- Добавих сертификатът и към Хром-а, но при опит да го изпратя изписва: Private certificate loading: ReferenceError: ActiveXObject is not defined. ... . Load Cert failed: underfined
- Да, ясно.. Усетих се се впоследствие, че трябва да се работи с Internet Xplorer, само дето не ми тръгва на уйндоуса.. Инсталирал съм IE8-WindowsXP-x86-BGR на Microsoft Windows XP Professional Версия 2002 Service Pack 3. При опит да го стартирам, само премигва и изчезва в небитието. В мениджъра на задачите се появява за секунда процеса IEXPLORE.EXE и се изпарява..

Аджеба, как да ползвам това банкиране, с тия сертификати, с тия уйндоуси и всичките му простотии.. Сетих се за една песен - Windows е боза :lol:
Мисля, че ако оправя някакси експорера ще се оправя, но не ми идва идея що така не работи.
 
пробвай със седмица там ие експлоър 9 ако не стане (налучквам ти решение :oops: незнам отговора :oops:) може на обратно да пробваш да махнеш 8мцата и да търсиш някаква седмица ако не търси ит отдел на общинска банка може да кажат на какво го позват те
 
От: Проблем със сертификат

На къде отива света....
Ще пробвам тези три варианта и ако не стане, ще се допитам и до ИТ отдела им. Благодаря :) Ако някой друг имам идеи, може да сподели..
Иначе аз съм с седмица(уиндолса) и експоръра също не ми работи, тъй че ще следя темата
 
От: Проблем със сертификат

- деинсталирай toolbar*.* от add/remove programs, най-често чупят работата с ел.подпис, особено ако са повече от един, но и без това са adware фъшкии и си плачат за махане...
- слагаш всичките налични security updates на бозата
- IE има една опция - restore default settings или нещо от сорта, един вид преинсталация на настройките - може да помогне след омазване
- дърпаш това и го пускаш/като админ на 7-ца/ http://www.b-trust.org/web/files/richeditor/filemanager/Downloads/btrust_ie_autoconfig.exe

пробваш,ако не работи пробваш влизане в портала на НАП, ако там работи*, проблема е в сайта на банката * - не е необходимо да се регистрираш само пробваме подписа+браузера

p.s. всички проби минават през затваряне на всички табове на IE, иначе си помни старите грешки
 
Последно редактирано:
От: Проблем със сертификат

Е, имах един тулбар за принтера, но го махнах и него за проба, та не се оправи без него да отбележа. Аз тулбарове не държа..

След многократни опити да изтрия ИЕ или заместя с друг, тъй като няма деинсталация в крайна сметка го изтрих наполовина (някой файлове не успях, тъй като не открих кой процес трябва да спра) и инсталирах същата версия като предишната (нещо като поправка) и няма логика, но браузъра се подкара.
Оттам със сертификата вече нямах проблеми, изпратих го успешно и вече банкирането е активно.

Другият вариант бе да си изведа към бутващото меню при стартиране избор на операционна система, тъй като заедно с XP-то имам и активна 7-ца, но тъй като имах бъг с една USB клавиатурата, която докато не изпише "Добре дошли" беше неадекватна и не можех да избирам уйндоус, премахнах избора и оставих авто старт на XP. Пробвах да върна стария вариант, тъй като бъгавата клавиатура я пръснах в пода с лед няколко ракий една вечер и добре, че се оттъвах де.. :lol: Но нещо не ми провървя с избора на правилен софтуер да направя тоя финт, както и да разцъкам малко бутълъбъл ини файла..

Та от последният обяснителен абзац може да добавим, че вариант за използване на неработещ ИЕ бразър е употребата му за кратко чрез стартиране на странична операционна система само за случаите, в които ще правите транзакции, което от друга страна ви дава една сигурност, че използвате една девствена среда само за преводите си, заемаща бая място :beer:
 

Горе