Странникът
Well-Known Member
Имам един проблем, с поле за изчистване на текст. Не разбирам от PHP, знанията ми са на елементарно ниво и тепърва почвам да го уча. С голямо усилие успях да направя това което искам, но се сблъсках с един проблем, който не мога да реша.
За сайта който имам ползвам Уордпрес. Но имам няколко инсталирани системи и искам на началната страница да изкарвам като анонс последната публикувана статия от всяка секция. Особеното е, че началната страница е статична, и искам да вземам информацията от базата данни. Справих се с това, има резултат. Проблемът е, че когато в статията има снимка и тази снимка има текст - и текста излиза. А Уордпрес има различна настройка за текста - настройка която пречи. Както се вижда от снимката която съм показал, в конкретния случай това е текста:
Благодаря ви предварително.

За сайта който имам ползвам Уордпрес. Но имам няколко инсталирани системи и искам на началната страница да изкарвам като анонс последната публикувана статия от всяка секция. Особеното е, че началната страница е статична, и искам да вземам информацията от базата данни. Справих се с това, има резултат. Проблемът е, че когато в статията има снимка и тази снимка има текст - и текста излиза. А Уордпрес има различна настройка за текста - настройка която пречи. Както се вижда от снимката която съм показал, в конкретния случай това е текста:
Искам всичко което е заключено между [caption id ... [/caption] да не се показва. Търсих решение на проблема, предполагам, че може да се реши с preg_replace но не знам как да го направя. Бих бил благодарен ако ми помогнете...[caption id="attachment_5611" align="alignleft" width="220" caption="Томас Транстрьомер (Tomas Transtromer) е е носител на Нобеловата награда за литература"] [/caption]
Благодаря ви предварително.