Проблем с индексиране Google

despart

New Member
Привет на всички, стават някои неща със сайта ми които неса ми ясни. В Google имам около 6100 индексирани страници, по едно време станаха 78 000 след 2 дни паднаха на 1500 сега пак са 6100. На какво може да се дължи това, защитна стена или нещо от сорта??? В момента имаме малък проблем с базата данни и сайта зарежда трудно може ли това да е причината? Също така като дам на последната страница от резултатите в Google страниците са едва 375??? Та въобще индексира ли се сайта?
 
Последно редактирано:
най вероятно защото като правиш запитване site:saita.com ти отговаря различен дата център скоро ще ги синхронизира изчакай малко време

а и оправи си базта всичко трябва да работи на 6 по сайта и тогава да търсиш къде има друг проблем :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Проблем с индексиране Google

При мене имаше подобен проблем, но беше от сайта. Имаше грешки по страниците :(
 
От: Проблем с индексиране Google

Реших да не отварям нова тема и да питам тук, тъй като въпроса ми е сходен. Преди седмица някъде смених платформата на сайта си и го оптимизирах малко. Днес обаче забелязах, че в гоогле, когато натисна на кеширана версия на сайта ми ми дава още визията му каквато е била на 1 февруари. Това значи ли, че промените в сайта ми още не са индексирани(променените url-та, описания, заглавия и т.н). Благодаря предварително :)

П.С. Става въпрос за сайта в подписа ми
 
От: Проблем с индексиране Google

Влизаш в гугъл и пишеш "site:http://nakiti.eu/" Тайтъла ти е "Онлайн магазин - Бижута с кристали Swarovski бижута бижутерия", който е различен от сегашния.
Още не са индексирани промените. Продължавай с линк билдинга.
 
От: Проблем с индексиране Google

На първата част от въпроса ти едва ли е заради базата данни или сайта като цяло при положение че има толкова голяма промяна в рамките на 1-2 дена просто защото google не (де)индексира толкова бързо по принцип, най-вероятните причини са както каза coolice да ти показва резултати от различни datacenters на гоогле или да е заради новите промени които google пуснаха наскоро за борба с дублираното съдържание. Колкото до втория ти въпрос google показва максимум 1000 резултата за дума(фраза) в смисъл пише че има еди си колко милиона резултата за дадена дума(фраза), но като тръгнеш да разглеждаш страниците може да стигнеш максимум до 100 страница тоест дава ти да видиш максимум 1000 резултата обикновено доста по малко.
 
От: Проблем с индексиране Google

В http://nakiti.eu/ гледам ползваш opencart. Интересното е, че има линк към друг сайт, който предлага изработката на безплатен онлайн магазин, а реално те ползват единствено системата opencart без абсолютно никакви проблеми. Ами остави това, ползват моя превод за системата, махнали са линка, който аз съм оставил като автор на превода. То бива нахалство, ама...
 

Горе