Проблем с кирилицата

mvmrik

Well-Known Member
Гледам един скрипт в един сайт, който мисля да купя, но проблема е че нещо не излиза кирилицата като хората. Като добавя дадено нещо в някое поле, след това се изобразява по този начин:
ето пример - пиша Куче и се изобразява това - CG5
Това става след като се добави и се презареди страницата, според мен е от базата данни проблема - сигурно кодирането и е друго.

Работата е там че няма как да го тествам при мен, защото това е платен скрипт и гледам само демо версията в сайта, а искам да го купя и да го преведа.

Струва 300 долара, затова се чудя, да не взема да го купя и после да не може да се оправи това, как мислите това дали ще е проблем след това при инсталирането на мой хостинг с превод на кирилица?

От: Проблем с кирилицата

Ако поддържат unicode е много възможно да стане, ама зависи как са го направили. Питай ги тях дали ще тръгне българския, щото от тука няма как да разбереш със сигурност.

Ако не са си защитили кода с някой encoder, със сигурност може да се преправи така, че да стане unicode и да поддържа и кирилица и йероглифи, ако щеш. :)

Писах им, ще чакам да ми отговорят, но по принцип скрипта си има опция за добавяне на нови езици, така че щом са го направили така според мен би трябвало да няма проблеми.

Ей много бързо отговарят. Значи пише ми човека, че няма да има проблем да се направи на utf-8 и да излиза кирилицата.

Те били от ОАЕ тези, сега видях, гледам и в Пакистан офис имат.

Горе