Проблем с пускане на обява в Ebay

Nadahan

New Member
Добър ден , от 2 дена се опитвам да пусна една обява в Ebay и така и не се получава. Минавам всичките стъпки и като дойде време да я публикувам ми изписва , че не мога да продавам интернационално , ако нямам 10 продажби в самата държава където се намирам. Живея в Австрия , но обявата я пускам само за държавата , сиреч на интернационалния шипинг не цъкам нищо. Някой може ли да ми помогне ? Мерси предварително !
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Значи, локално означава да я пуснеш в ebay.at, а не в ком-а. До колкото съм запознат, обявите от локалните сайтове на ибей (де,ат,ко.ук и т.н.) излизат при търсене и в кома, но може и да са го променили това. Ако искаш пробвай така, а пък ако се появи "Шерифа"-той със сигурност ще знае и ще ти обясни.
Успех от мен! :)
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Значи колега , пускам го от ebay.at , но наистина не мога да разбера къде се крие проблема. Благодаря за бързия oтговор !
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Ами сигурно пак някаква защита за нови потребители, знам ли ги. Аз си мисля, че ако си я пуснеш в .АТ сайта им, ще стане. Иначе ако си се регистрирал първоначално в България, пък сега живееш в Австрия и си ползваш профила от там, и нямаш още продажби, може и заради това да е. Както казах, има един потрбител с никнейм "Шерифа", който е цяла енциклопедия на тема ибей и ПП, като се появи на линия, ще ти обясни със сигурност кое, къде, как и защо... Аз с каквото мога, се опитвам да помагам, ама в случая по-скоро гадая. :)
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Това, че си се преместил в AT не значи, че регистрираният ти eB акаунт също е с държава „AT“. Провери си eB-ския user profile дали пише „Osterreich“, а не Bulgaria. Ако е 2-рото, то значи нормално да излиза това, че нямаш 10 domestic sales, за да продаваш „интернационално“.

За BG eB accs „domestic“ eB-country site-а е eB.com (не .de, не .co.uk, не .at). За това всеки един от скобите се смята за „international“. Държавата и номерът сменяш от тук и после тестваш как е пак с listing през еB.at (навярно и с .de ще става).

„Гадаенето“ на vladko82 явно помага, почти е познал, че е от държавата :).

Така или иначе, ако се появи glitch, възможно е пак да не стане (logout, изчисти cookies, логни се пак). Тогава звъниш на AT телефонната поддръжката и разговаряш на немски с repичката.
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Акаунта ми е нов. Направих го преди 2,3 седмици , така че съм 100% сигурен че съм го регистрирал в Австрия. Явно ще трябва да звъня.
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Звънях и ми казаха , че явно не правя нещо правилно. Някой има ли други предположения от какво може да е ? Опитах се да пусна обавята от друг браузър и пак не се получи. Дали случайно не трябва акаунта ми да е регистриран като продавач или нещо подобно да има за вертификация ?
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Едва ли, и private sellers могат да пускат принципно обяви. Тогава се опитай да пуснеш през .com, .co.uk, .de. Ако стане през някой от тях, той ще да ти е „domestic“-а. Ако през никой не стане, значи имаш някакъв блокаж на акаунта.

В Battle.net „acc refresh“ ставаше чрез reset на паролата. Тук може би пак да е така, кой знае.

H2PRoBi.png


Е при DE, подобно ще да е и през AT. Отделно препиши съобщението с грешката на немски тук точно 1:1. Може да минеш с четене и от тук, и тук. Може да ми дадеш Acc ID на ЛС да му проверя country-reg + site-reg.
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

qqs.jpg Ето това е съобщението , което получавам
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Пробвай без интернешънъл шипинг, само доместик.
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

В site-reg-а е проблемът, не в country-reg. Трябва да му сменят site-reg-а от UK на AT или DE, за да станат съответно AT domestic или DE domestic. Това някъде 2013г. края се бях сблъскал и при мен го смениха за има-няма 4 часа на телефона с Tier 3, т.е. 2 сменени rep-а гарантирано. Възможно е дори тея от Tier 1 хабер да си нямат за какво изобщо става дума, така че напъни трябва да има също.

Е, да, само дето за да разбера, че има И такова деление бяха нужни доста главоблъсканици.
 
От: Проблем с пускане на обява в Ebay

Благодаря изключително много на Шерифа. Много полезен потребител !
 

Горе