Проблем с форма

shelby

Member
Здравейте! Опитвам се да направя една форма за събиране на информация от потребителя, но в полето за качване на снимка удрям на камък. Проблема е следния директорията на временния файл не се генерира правилно и изглежда така C:\fakepath\PIC_5439.JPG , а трябва да е така
C:\xampp\tmp\php7B91.tmp . Каква може да е причината използвам Ajax заявка ако това може да е причината ?
 

s1yf0x

Well-Known Member
Виж в php.ini какво има зададено като сотйност на:

"upload_tmp_dir ="
 

shelby

Member
Папка за времените файлове е зададена C:\xampp\tmp". Разписвам си скрипта за качване на снимки в външна папка и всичко работи коректно, обаче когато искам да го интегирам в формата нещо се чупи, дори не може да мине проверка if(empty($_FILES['photo'])). Мисля че бркам някъде в javasripta това е кода ще съм благодарен ако ми дадете насоки !

Слагам линк към файловете:
https://drive.google.com/file/d/13zf-8LsLFGsTs-46eYfInMNAAjRTFLJJ/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1nh93LFuO6kLmxZIb2zG4B-4-U_OHuOAq/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1IJKj04mle5orZldocOJ4PNw94rM4JJVR/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1IJKj04mle5orZldocOJ4PNw94rM4JJVR/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/13zf-8LsLFGsTs-46eYfInMNAAjRTFLJJ/view?usp=sharing
 

syncmaster

New Member
Хубаво е да използваш функцията trim за да чистиш празните символи пред и след данните и чак тогава да проверяваш за грешки, пък и ще ти спести проблеми в бъдеще. javascripta можеш малко да го оптимизираш поне това, което видях, чрез един цикъл и да вземаш ключовете на грешките и да ги използваш за добавянето на класовете за грешки (решението ще е на 3 реда отколкото на 40 и ще е по нагледно), също така можеш да си направиш функция от типа (в php) и да я използваш за принтване като решиш
function P($data) {
echo "<pre>";
print_r($data);
echo "</pre>";
}
ето ти пример аз как съм изпратил заявка с ъплоад на снимки, пробвай дано да стане
 

Горе