Проблем с Google Ad Manager (неподходящи реклами от Adsense)

strana

Well-Known Member
Сложил съм код на GAM на сайт, който в момента няма собствен рекламодател. Съответно, съм сложил код да дърпа заместващи реклами от Google Adsense, докато се появи. Но примерно на мен ми трябват банери и видео 300x250, а ми пуска текстови реклами постоянно. Докато само през Google Adsense този проблем не съществува.

Някакви идеи как да се оправят заместващите реклами?
 
От: Проблем с Google Ad Manager (неподходящи реклами от Adsense)

Бях сложил собствен шаблон за цветови палитри (което нямаше никакъв смисъл при положение, че очаквам графични банери, а не текстови реклами) и явно това по някакъв начин е стимулирало вместо "картинни" да излизат "текстови и картинни" . След като върнах стандартния шаблон на Adsense се пооправиха нещата. Не знам все още дали е заради бетата на GAM или някакъв мой пропуск (това, че не е имало смисъл от собствена цветова палитра не означава, че като я има трябва да дава трешен тип реклами).

Започнаха обаче да ми се появяват празни сини правоъгълници навсякъде вместо "социалните реклами". Дали е резултат от това или защото днес по принцип на Адсенса не му беше ден също не мога да преценя. Ще изчакам ден-два да видя дали няма да се разкаран синичките грозотии сами.

пп. Alt+F4 беше резултат от многото бързане - далеч по-кратко бе, отколкото да пиша "моля модераторите да затворят темата", след като се реши проблема :) Но май по-добре да си седи де, може да включи и още някой проблеми с Google Ad Manager, който явно засега все още не е много популярен в българските сео-форуми, но има всички изгледи да посъбере повечко обсъждания в близко бъдеще.
 

Горе