Проблем с OpenCart

WinKam

Active Member
Здравейте,

ползвам версия 1.4.9.5 на OpenCart, и срещам следният проблем при добавяне на продукт неможе да се добави снимка. Натискам на тъмбнейла, който е за празно изображение, но не се отваря Image Manager-а.
screenshot-shop.sex-mall.eu 2014-12-13 01-31-03.png
На по-новата версия видях че отдолу са добавили два текстови линка: Browse и Clear. С тях работи.

screenshot-shop.sex-mall.eu 2014-12-13 01-32-05.png

Искам да попитам ако някой ползва и е срещал същият проблем как се е справил? Писах и във форума на ОпенКарт но там явно не се занимават с по-старите версии.

Другият вариант който мисля че ще реши проблема е как да поставя бутан Browse с който да качвам директно изображението в зададена директория? Без да ползвам мениджъра за снимки.

Или ако има друг вариант да го отворя него, защото е по-удобен.
 
Последно редактирано:
Хм, аз лично (само големите де) качвам през ftp-то и после си ги намирам пътя до там. Мислиш ли да ъпдейтнеш платформата, защото смятам, че ще имаш и други проблеми в бъдеще. Няма да имаш проблеми, само ако добре гледаш какво PHP поддържа хоста ти.
 
От: Проблем с OpenCart

Не, тази версия ми харесва най-много. Най-лесна е за управление и е удобна и лека. Новата версия я тествах. Не ми харесва, въпреки че са добавили повече функции.
 
Аз не говорех за 2.0, за 1.5.6, тази не е лоша. Но както си решил. Не съм работил с нещо (наскоро) под това, което ти препоръчвам и не знам как дори изглежда. Но ако нещо може да дадеш като инфо. От кога не се появява това, което каза.
 
От: Проблем с OpenCart

Да, аз 1.5.6 тествах и не ми хареса в сравнение със старата. А за моя проблем с Ъплоудъра, нямам точно идея, преди бях на друг хост, там работеше, после преминах към друга компания, друг сървър с различни настройки. Ъплоудъра ползва Ajax. Питах съпорта дали има някакво разминаване с настройките на сървъра. Да не би да поддържя или php версията. Неможаха да кажат. Пробвах да обновя файл фениджъра, като взех от по-новата версия и пак не се показа. То и на 1.5.6 пак не ми се отварят но там под картинката има бутони с тях се отваря. Мислех да щракна и да кача скийншотове в темата за да е по-ясно.
 
От: Проблем с OpenCart

Добавих два скрийншота от едната версия и от другата. И при вашият Ъплоудър не става. Натискам бутона и неще. Отстрани има опция Basic Uploader. Трябва да видя да не е от браузъра. Но на магазина сме пробвали с различни браузъри и не става.
 
Re: От: Проблем с OpenCart

Да, видях скриншота. Можеш ли да си влезеш на стария хост и да видиш неговите характеристики и настройки, защото както и подозирам може там да е причината. И е малко странно как съвпадат като събития.
 
От: Проблем с OpenCart

Здравейте,

ползвам версия 1.4.9.5 на OpenCart, и срещам следният проблем при добавяне на продукт ...

Лично аз не съм имал досег до такава стара версия. Добре е да се види конзолата на браузъра дали не записва някаква грешка. Провери и дали "пихипи" парсъра недоволства от някой ред, като видиш страницата за грешки дали не се генерират нови. Относно добавяне на бутон "browse"( ъплоуд форма ) ми се вижда доста нередно. Ако нямаш елементарни познания по езика или копираш някой нескопосан скрипт не би се справил сам, да не говорим че по този дървен начин няма да можеш динамично да определяш къде точно да се ъплоудва снимката(ако не го доусъвършенстваш сам, за което отново се изискват познания). Знам, че има добри модули за файлов мениджър за опенкарт. Повечето от тях използват elFinder уеб базиран файлов мениджър, който наистина е добър и върши работа. Разгледай в официалния сайт дали няма такъв модул и за твоята версия.
 
От: Проблем с OpenCart

Така както го описваш изглежда като проблем с jquery.
Виж коя версия зарежда и слез на по-ниска ако е над 1.7 или пробвай с migrate plugin.
А може и браузъра да прави проблем пак по същатата причина.
Много стара версия е това - ще береш ядове.
Повечето от тях използват elFinder уеб базиран файлов мениджър, който наистина е добър и върши работа.
Невероятен е наистина - ползвам го за една къстъм система, но има същия проблем. Иска jquery 1.7 макс.
 
От: Проблем с OpenCart

Не, немога да влезна във старият хост, компанията не съществува. И нямам никаква идея за настройките. Същият проблем ми се получава и тук :
screenshot-www.predpriemach.com 2014-12-14 20-21-47.png
като отворя основния Uploader бутона Select Files не реагира и преминавам към Basic Uploader. Версията на браузера ми е най-нова. Вчера свалих и последната версия на Mozilla да тествам и с нея не работи.

И аз мисля че е от версията на jquery. В магазина е селфхостед. Опитах се да сложа друга версия от Гугъл скриптс и пак не работи. Ще трябва да ги пробвам всичките.

Идеята на stan_bg също е добър вариант стига да мога да успея да го интегрирам. По-добре ще е от брауз бутон и ъплоуд. Иначе най-добре ще е да оправя опенкартския файл мениджър. Писал съм във форума на опенкарт все още няма отговори по темата. Но там като гледам с по-стари версии от 1.5 не се занимават въобще.
 
От: Проблем с OpenCart

Така както го описваш изглежда като проблем с jquery.
Виж коя версия зарежда и слез на по-ниска ако е над 1.7 или пробвай с migrate plugin.

agatha65 От jquery-то е проблема. Понеже тази версия на Opencart е от 2011, инсталацията си беше с jquery 1.4 Сложих 1.7.0 и мениджъра се показа но сега се вгражда в страницата отгоре, а не се отваря в нов изскачащ прозорец както трябва. Показва ми директорията със снимките, позволява ми да ъплоудна ново, но немога да избера от там да задам на продукта. Ще пробвам и с другите версии да видя как ще е.
А опенкарт има още и :

/javascript/jquery/ui/ui.core.js
/javascript/jquery/superfish/js/superfish.js
/javascript/jquery/tab.js

Те за какво са? Трябва ли да актуализирам и тях?
 

Горе