Проблем с Wireless Network Connection

Blinky

Owner
Здравейте приятели.

Имам един нетбук acer, на който има Windows XP и всичко му тръгна, даже и wireless-a си е ОК и всичко. Но няма пълно щастие. След като си личи, че се е закачило за мрежа Х не ме пуска в нета. Изписва ми следното съобщение: Windows was unable to find a certificate to log you on to the network. Иконката до часовника (компютъра с вълничките) показва, че търси да се свържи. По-скоро е намерило мрежата, но пак търси нещо. Такава симулация дава.

Нещо не ми е ясно това и в този момент се радвам, че вече нямам нищо общо с тази боза.

Къде би могло да е проблема? Ако някой има някакви подобни случки и ги е решил, нека драсне. Като цяло вярвам, че мога и да се оправя, но реших малко да понапълня форума със съдържание, пък и честно да си кажа малко ще ми отнеме време с ровенето за този проблем.

Мерси предварително. Ако са нужни допълнителни неща, да каже. Повече инфо имам предвид.
 
Re: От: Проблем с Wireless Network Connection

Сори, но при мен ще стане по грубия начин, защото втория начин не ми позволява. Сега при писането на network key-а ми изписва следното:

The network password needs to be 40bts or 10bts, depending on your network configuration. This can be entered as 5 or 13 ascii characters or 10 or 26 hexadecimal characters.


Това е. Лошото е, че в този му вид даже не мога да се закача за мрежата за ъпдейти, а не знам защо и не ми дава и скринщотове да се правят. :) Ако нещо, ще е нужно да настройвам явно рутъра, което и не исках, защото в момента работи идеално. Но ще се наложи. Някой някакви идеи. На този сайт са го описали добре, но малко са го пропуснали и този момент, че няма да тръгне на момента.
 
Има едно интересно мнение, за което решението ще бъде ключа към успеха. Ето го и него:

Аз тая идентификация я изключвах под Секс Пи, защото тя ми бавеше нета. За щастие, такова нещо не се случва под 7.

Този момент ме интересува с ферификацията, къде и по дяволите да я има, тъй като я търсих още в началото. Но на кракнат Win, си е да танцуваш в минно поле. Там само Dos-а ти е легален и верифициран. Някой нещо да се сеща по темата?
 
От: Проблем с Wireless Network Connection

Аз сега не разбрах много :) Не можеш да намериш от къде да изключиш верификацията или не става с изключване
 
Re: От: Проблем с Wireless Network Connection

Аз сега не разбрах много :) Не можеш да намериш от къде да изключиш верификацията или не става с изключване
Еми на мен ми прилича, че е някакъв фит на бозата Уиндолс, защото телефона ми на симбиан успява да се закачи. Нещо подозирам да е това. И друго, което ми изписваше съм го дал горе, в предишните постове.

Ще се стигна до момента с барникането на рутъра, но грам не ми се иска, защото стигна ли до там, знам, че правя нещо нелогично - настройвам нещо, което работи с всичко, за да заработи с нещо, което не иска да работи с нещото, което работи с всичко. Малко ми е дилема дали да го правя и вярваш, че има по-лесен начин.

Изключих ауторизацията, но после започна да ми изписва това при вкарването на network key-а:

The network password needs to be 40bts or 10bts, depending on your network configuration. This can be entered as 5 or 13 ascii characters or 10 or 26 hexadecimal characters.

Не знам къде бъркам, за това. Но ще се ровя още време. Сигурно е нещо тъпо. :)
 
От: Проблем с Wireless Network Connection

Ми не е толкова нелогично щото явно двамата (ти с лаптопа и рутера) сте с различни криптировки (това ти казва последно). Явно топа (я вина, я дривера,а самата настройка) не поддържа крипта дето ти пуска рутера. Или правиш нова (явно ще слагаш по стара и несигурна ест), или пробваш с изключване на верификация, или (най-добре) сменяш уина :)
 
Да, въпросът е трябва ли да се пипа рутъра или? Няма смяна на уина, май ще е от рутъра. Еее, тия ме разбиха, знаех си че е нещо от смърдящия Windows. Ако някой се сеща за нещо друго, като алтернатива, ще съм много щастлив. ;)
 
От: Проблем с Wireless Network Connection

Добре, що не махнеш просто верификацията - там пича е дал скринове как се маха на хп-то. Кво ти дреме тя - нали е вътрешна мрежа - нямаш грижи без нея. Ако пък ти се е багясало нещо (та не мое се махне) и си държиш на хп-то нали, тогава нямаш избор и отиваш в рутера и му слагаш някаква стара и поддържаща се енкрипция от хп-то...там уеб ли ще е кво е - ще тестваш. Но май пск2 (дет е най-гот) няма да имаш :wink:
 
Мда, Уина беше гол и си мислех, че с един сървис пак 3 ще тръгне. Явно ето къде е ключа за палатката. Ще го пробвам днес и ще кажа. Аз мислех още миналия път да ти досаждам с това, но имахме работа по други неща, за това и не посмях да го взема. Но ако не се оправя, знам къде живееш. :D
 
От: Проблем с Wireless Network Connection

Да, щото си вързан вече към рутера. Но не значи, че задължително ще имаш достъп до нета. Търсиш проблема там.
Пусни пинг нанекъде да видиш дали си в джаза :) Ако има пинг, начи си виж днс-ите - сложи некви там. Ако нема пинг начи със сигурност немаш нет. От рутера трябва да направиш настройки и за твоя комп (топчето). Принципно зависи от самият рутер и как е конфигуриран изобщо.
Можеш да дадеш инфо от настройките му, да видим за кво иде реч
 
Да, знам и аз така мисля. В нета ли търся проблема. За жалост по нищо не показва, че интернета се е сдухал, защото другия ми комп на Дебиан си браузва точно през тази мрежа. Точно този момент с рутера исках да го избегна, защото да чукам на дърво не е правел проблем последните месеци. Щом моята пръчка Нокия се закача, значи определено добре шерва нет. Но ако се налага и до там ще се стигне. Но първо с понг ще се пробва и после с тези DNS-и. И накрая ще стигнем до рутъра.

Настройките му в началото, като ги правехме (тук помагаше и другия админ), си ги сложихме такива, че този нетбук, за който говоря, веднага се закачи и си имаше нет. След самата му преинсталация на Windows-а се поличиха тези проблеми. Но определено си мисля, че ако бех сложил линукс нещата нямаше да се развият така. Иначе с кабел си лети, даже от там започнах да дърпам програмите, нужни за всеки потребител.

Ще дам инфо какво съм направил вечерта. :)
 
От: Проблем с Wireless Network Connection

Вчера имах същия проблем - махнах authentication и увеличих броя на символите в паролата от рутера - за да не излиза грешката - всичко работи. И при мен проблема беше само с XP, телефони и всякакви други OS се връзват без проблем.
 
Re: От: Проблем с Wireless Network Connection

Вчера имах същия проблем - махнах authentication и увеличих броя на символите в паролата от рутера - за да не излиза грешката - всичко работи. И при мен проблема беше само с XP, телефони и всякакви други OS се връзват без проблем.
Често се случва. Обвинявам неадекватността и лошата синхронизация и никакъв стандарт, който следват различните устройства. Но, нормално все пак не може операционна система от 3-4, може и повече, години да работи с нещо, което е излязло преди няколко месеца на пазара. Това е повече от нормално си мисля.

Вечерта ще пиша какво съм направил, защото имам чувството, че даже и с чувъркане из компа, ще се стигне и до рутъра. Но вече сме на 2ро място за фразата, с "проблем с" пред нея, което реално ще помогне и на много други. Като намеря време ще опиша и стъпките. :)
 
От: Проблем с Wireless Network Connection

Здрасти,
пробвай да ъпдейтнеш протоколите от свойствата на мрежовата карта, т.е. TCP/IP.
В самия рутер през браузър влизаш ли? Пинг имаш ли през конзола, възможно е рутера да ти блокира само уеб или пък защитната стена на windows-а да прави мизерии, често се случва.
Пробвай също и да ъпдейтнеш драйвера, често се случва заради това да не приема сертификати.
Закачил съм скрийнове, дано са полезни.
Виж файлът 4929

Виж файлът 4930

Виж файлът 4931

Виж файлът 4932

Надявам се да съм помогнал, ще следя темата...

П.С.: Ако през лан имаш интернет(видях че имаш :D ) то значи проблема може би е в драйвера на wifi адаптера и/или защитната стена на windows-а, пробвай да се свържеш когато е изключена.
Друго което можеш да направиш е да видиш дали самия рутер не блокира нещо.

Кажи какъв е адаптера за wifi, по-точно дай ми хардуер ID-то
Виж файлът 4933

Виж файлът 4934

Виж файлът 4935

Ще се намери драйвер и след ъпдейта да се надяваме да работи : )
 
Последно редактирано:

Горе