Проверка на здравни осигуровки?

Unforgiven

Member
Аз съм здравно самоосигуряващ се. Вчера проверих статуса си в сайта на НАП и съм малко объркан от това което излезе. Статуса показва че "лицето е с непрекъснати здравни осигуровки", но също показва някакви данни за месеци без данни за здравно осигуряване - по точно 8 месеца през 2025 които знам че съм платил.

НАП.png
Някой има ли идея за какво става въпрос?

Горе пише от 2022 до 2025 някъде в тоя период си пропуснал месеци, отиваш в НАП да ти искарат кои месеци, макар, че щом не са ти прекъснали здравните какво ти дреме, обикновено ги спират след 3 неплащания.

Горе пише от 2022 до 2025 някъде в тоя период си пропуснал месеци, отиваш в НАП да ти искарат кои месеци, макар, че щом не са ти прекъснали здравните какво ти дреме, обикновено ги спират след 3 неплащания.
Да. Ама върху неплатените се трупат лихви. Това е лошото, ако има.

само за Август месец не са платени , ако е имало други месеци щяха да се покажат. До 3 месечни вноски неплатени се води здравно осигурен , след това почва да свети в червено и пише с прекъснати здравноосигурителни права.

1760723567548.png

Последно редактирано:
Може да си платил за август, но да не си пуснал декларация А7 или нещо такова беше, не помня точно номера на декларацията.
Дори да са внесени парите, то без тая декларация няма да ти ги отчетат. Отиди в НАП да ти направят справка и ако трябва да попълниш декларацията и да я внесеш

Може да си платил за август, но да не си пуснал декларация А7 или нещо такова беше, не помня точно номера на декларацията.
Дори да са внесени парите, то без тая декларация няма да ти ги отчетат. Отиди в НАП да ти направят справка и ако трябва да попълниш декларацията и да я внесеш
откъде ги измъдри тия глупости? Изглежда не си наясно как работи новата система за здравни осигуровки. Кви декларации... кви 5 лв те бият по главата.... Внасяш по ЕГН осигуровките и системата автоматично ти засича , че имаш платени осигуровки без да си писал за кой месец са, просто запълва празните месеци назад.

Горе