Здравейте! Виждам, че темата се е дискутирала преди една година, но все пак ще я повдигна отново, защото не съм много наясно с някои неща. В случая се явявам работник, който работодателят е готов да наеме по програмата "Заетост за теб". Проблемът е, че фирмата е Бургаска, а аз съм от Велико Търново. Обявил е работата, като дистанционна, а за работно място е посочил домът на бъдещият работник. Искам да попитам, при това положение какво мога да предприема, за да получа насочващо писмо от БТ за тази позиция. Веднъж вече ходих в местното Бюро по труда и оттам ми казаха, че работодателят трябва да каже, че има човек от Велико Търново, който иска да наеме и да види какво ще се прави по-нататък. Но ми казаха също, че трябва да е минал един месец от одобряването по проекта, за да може да се търсят безработни извън областта, в която са подадени документите. Говорих с работодателя след това, но той ми каза, че не се занимава той с тези въпроси, праща счетоводителя си, и изобщо... ако мога аз да направя нещо и да се сдобия с насочващо писмо, ще ме вземе. Та, утре пак ще ходя в местното Бюро по труда, но исках междувременно да попитам и в този форум, някой запознат ли е как стои въпросът с местоживеенето на кандидата, при положение, че работата ще се извършва от вкъщи? Дали трябва да имам адрес в Бургаско?