Продавам домейн: lizing.bg

Глупостите продължават...

DOMAIN NAME:ekipi.bg
(ekipi.bg)
registration status: busy, inactive

requested on: 20-07-2021 09:59:48 EEST
processing from: 20-07-2021 09:59:48 EEST
initially activated on: ???
activated on: ???

expires on: 18-09-2021 23:59:59 EEST

mytech.bg
ul Aleksandrovska
BURGAS, 8000
BULGARIA
[email protected]
+359884666989



NAME SERVER INFORMATION:
ns1.dan.com
ns2.dan.com
 
Добре е домейна, даже може да помислиш да го развиеш. Примерно с агрегатор на офертички с 0% оскъпяване.
Идеята е смислена, но си имам друг основен сайт и то англоезичен, който трябва да развивам в следващите години и това с домейните ми е по-скоро като странично занимание. Но иначе смислена идея да. И все пак, ако не се навие да го купи някой, сериозно бих могъл да направя нещо като афилиейт сайт.
 
Идеята е смислена, но си имам друг основен сайт и то англоезичен, който трябва да развивам в следващите години и това с домейните ми е по-скоро като странично занимание. Но иначе смислена идея да. И все пак, ако не се навие да го купи някой, сериозно бих могъл да направя нещо като афилиейт сайт.

Еми страничното занимание трее малко да го доиздялкаш.. От 60 на 1000 кинта за ден, два рядко се случва в тая сфера, не че не се е случвало. Мисля, че ще трябва да поработиш малко за тия кинти, мейлчета тук таме и те така.
 
Еми страничното занимание трее малко да го доиздялкаш.. От 60 на 1000 кинта за ден, два рядко се случва в тая сфера, не че не се е случвало. Мисля, че ще трябва да поработиш малко за тия кинти, мейлчета тук таме и те така.
Е аз не съм казал, че искам да го продам от днес за утре, когато и да стане в рамките на следващата година ще съм доволен.
 
Домейнът ще бъде отнет, разберете го. Такива са правила на Регистъра.

Търговец съм на телефони, таблети, лаптопи и др. техника. Реших да повиша продажбите си като си отворя и онлайн магазин. Осведомих се как да регистрирам домейн на моя уеб сайт, но при справка за домейн по име на домейн (whois), каквато услуга предоставя Регисър.БГ установих, че вече съществува домейн като моята фирма – Технодрийм ЕООД, съответно technodream.bg. Как мога да се защитя и да придобия права върху вече регистрирания домейн?

Процедура по арбитриране на домейн​

Спорът относно регистрацията на домейн, чието име съвпада с моята фирма, мога да разреша чрез процедурата за арбитриране на домейн, уредена в Общите условия на Регистър.БГ.

Как да стартирам процедура по арбитриране?​

  1. Необходимо е първо да направя заявка за регистрация на домейна в областта.bg, за който искам да проведа процедура по арбитриране. Повече за това как да направя заявка за регистрация и как протича процедурата по регистрация на домейн мога да разбера тук.
  2. След това преминавам към заявка за арбитриране, която мога да създам онлайн тук. Мога да направя това с електронен подпис, ако имам такъв или като въведа: името на домейна, номера и датата на заявка за регистрация.
Важно! Процедурата по арбитриране на домейн се заплаща. Таксата е 100.00 евро. При неплащане от моя страна в 15-дневен срок от създаване на заявката за арбитриране, процедурата ще бъде прекратена. Как да извърша плащането мога да разбера тук.

Как протича самата процедура?​

  1. След като заплатя посочената вече такса, лицето, което е регистрирало спорния домейн се уведомява по имейл от регистъра за стартираната от мен процедура по арбитриране. Този регистратор на домейна разполага с 30-дневен срок да представи отговор на моята заявка и документи, които да послужат в негова защита извън документите, които е предоставил при регистрация в регистъра (например, ако в по-късен момент след регистрация се е сдобил с документ, удостоверяващ негово право върху името – регистрирал си е търговска марка и др.).
  2. За мен също тече 30-дневен срок, но от датата на подаване на заявката, в който трябва да предоставя: заявката за регистрация на домейна, заявката за арбитриране и документ/и, удостоверяващ/и моите права върху името – в моя случай такъв документ е удостоверението за актуално състояние от Търговския регистър.
Важно! Мога да претендирам заличаване на регистрацията на домейна, само ако името му съвпада с пълното име, върху което аз имам права, а не например е негово съкращение.

  1. Комисия, сформирана от регистъра за разрешаване на спора, т.нар. Арбитражна комисия се произнася на база на предоставените от мен и насрещната страна документи със становище.
  2. Окончателното решение на база становището на комисията се взема от Регистър.БГ в 30-дневен срок от изтичане на сроковете по т. 1 и 2, като за него бивам уведомен на предоставения от мен имейл. Решението не подлежи на обжалване.
Важно! Затова е препоръчително да си проверявам редовно пощата, за да не изтърва някой срок, т.к. мейлът се счита получен не от прочитането му от моя страна, а от момента на постъпването му в моята пощенска кутия, респ. от тогава ми текат сроковете.

Изходът …

В зависимост от това в чия полза регистърът реши спора, вариантите пред мен са няколко:

  1. При отхвърляне на искането ми, досегашната регистрация на домейна се запазва.
  2. При уважаване на искането ми, регистрираният домейн се отнема в моя полза. Това може да стане, ако регистриралият домейна не е предоставил основание за право върху името (незащитен домейн) или моите права имат приоритет над неговите, защото са по-ранни. Например аз съм регистрирал фирмата си през 2011 г. в Търговския регистър, а младежката музикална група “Technodream” се е регистрирала като артистична група през 2014 г. Домейнът ще бъде отнет и ако се установи, че предоставените от него при регистрация документи са с невярно съдържание.
При отнемане на домейна какво ще стане нататък зависи от моята активност – имам 15-дневен срок да заплатя такса за регистрация и поддръжка на домейна, като размерът на таксите е посочен в Общите условия на Регистър.БГ. В 15-дневен срок от получаване на плащането се прекратява досегашната регистрация и домейнът се регистрира в моя полза. При неплащане на таксата от мен, ще се запази старата регистрация на лицето, с което съм водил спор.

Важно! Регистърът не се произнася по отношение на разноските по делото, а поетите от мен разходи, както и заплатената такса за заявка за арбитриране (при уважаване на искането ми) мога да потърся като предявя иск пред граждански съд.

Как да се предпазя при процедура по арбитриране на домейн, ако съм “от другата страна на барикадата”?​

Максимата “Първият по време е първи по-право.” по отношение на регистрацията на домейн не е валидна. Защо? Съществуват два вида домейни защитени и незащитени.

Защитен е този домейн, при чиято регистрация съм предоставил документи, удостоверяващи правото ми върху името на домейна, напр. копие от издаден лиценз. Техен списък е наличен в Приложение №2 на Общите условия на регистъра.

Ако регистрирам домейна като незащитен, този, който има права върху името винаги може да се защити с процедурата по арбитриране и да ми го отнеме, както стана ясно по-горе. Затова добре е при наличието на документ, удостоверяващ правото ми върху името, да представя този документ още при регистрацията на домейна. Има още едно важно правило – ако изминат необезпокоявано 5 г. от регистрацията на незащитен домейн, той се превръща в защитен.


Източник: https://pravatami.bg/15063
 
Домейнът ще бъде отнет, разберете го. Такива са правила на Регистъра.

Колкото и да не ме кефят тия комсомолци от БГто, тука шансът някой да му вземе домейна е малко под 0-лата.
 
Изчетох доста глупости тук, здраво някои хора са ударили дъното и е хубаво да помолят техните родилите, да им напомнят кога трябва да си пият хапчетата. Когато си нямате грам на идея какво пишете или не разбирате, просто не го мислете/пишете, ставате смешни.

Наспамихте, темата на човека, домейните винаги могат да се вземат или да не се вземат, всичко е въпрос на пари.

Ето отговор на вашите сложни терзания деца:

Ако фирмата е регистрирана, след като си регистрирал домейна - не могат.

Ако си регистрирал домейна след като фирмата вече е била регистрирана и в следващите 5 години от датата на регистрацията на домейна не си го поискат, а ти продължаваш да си го подновяваш - домейна си остава твой и пак не могат да ти го вземат.

По принцип до арбитраж се стига доста трудно и в общия случай, за да ти го вземат трябва да има и регистрирана търговска марка, т.е. ако имаш аdidas.bg само от Adidas могат да ти го вземат, независимо дали има няква си фирма Адидас БГ ЕООД, която не е официално представителство на Adidas България.

Това че някой претендира за нещо , не значи , че ще го получиполучи.
Това че някой те съди, не значи че ще те осъди.
Когато регистрирах домейн в регистър.бг те правят проверка за претенции над името.
Щом те го регистрират , значи по това време е нямало претенции.
Щом не засягаш авторски права и търговски марки нямаш проблеми.

Поздрави,
Станимир И
 
По принцип до арбитраж се стига доста трудно и в общия случай, за да ти го вземат трябва да има и регистрирана търговска марка, т.е. ако имаш аdidas.bg само от Adidas могат да ти го вземат, независимо дали има няква си фирма Адидас БГ ЕООД, която не е официално представителство на Adidas България.

Станка, кое му е трудното 100 Евро ли? Процедурата по арбитриране на домейн се заплаща. Таксата е 100.00 евро

Арбитриране на регистрацията на домейн
Основни изисквания:
  1. Арбитрират се регистрирани домейни в областта .bg.
  2. Ако името на домейна съдържа букви на латиница или букви на латиница и цифри, като в него може да се включва знака "-", то се арбитрира регистрацията на домейна в областта .bg съгласно Общите условия на "Регистър.БГ" ООД.
  3. Ако името на домейна съдържа букви от кирилицата и/или цифри, като в него може да се включва знака "-", и е заявено преди началния (sunrise) период (08.02.2017 г.), то се арбитрира регистрацията на двойката домейни (в областта .bg и областта .бг), съгласно Общите условия на "Регистър.БГ" ООД, като поне единият домейн от двойката трябва да е регистриран.
  4. Ако името на домейна съдържа букви от кирилицата и/или цифри, като в него може да се включва знака "-", и е заявено след 08.02.2017 г., то оспорването на регистрацията се извършва за двойката домейни (в областта .bg и областта .бг), съгласно Общите условия на "ИМЕНА.БГ" АД, публикувани на https://www.imena.bg.
  5. Не се арбитрират служебни имена; резервирани имена; имена в подобластите; двусимволни имена в областта .bg.
  6. Преди да се създаде заявка за арбитриране на регистрацията на домейн, е необходимо да се създаде заявка за регистрация за този домейн с предоставяне на основание за ползване на името (от меню Заявяване) и заявителят за арбитрирането да се идентифицира.
  7. Ако заявеният за арбитриране домейн участва в двойка домейни, то за да се стартира процедурата по арбитриране, заявителят за арбитриране трябва да се идентифицира за всеки домейн от двойката и домейните от двойката да не са блокирани.
 
Колкото и да не ме кефят тия комсомолци от БГто, тука шансът някой да му вземе домейна е малко под 0-лата.
Тук става дума за по-ранна регистрация на "Лизинг", а не че е трудно. В ТР, имаме над 930 ЮЛ с пълно право да се борят за този домейн.
 
Станка, кое му е трудното 100 Евро ли? Процедурата по арбитриране на домейн се заплаща. Таксата е 100.00 евро

Арбитриране на регистрацията на домейн
Основни изисквания:
  1. Арбитрират се регистрирани домейни в областта .bg.
  2. Ако името на домейна съдържа букви на латиница или букви на латиница и цифри, като в него може да се включва знака "-", то се арбитрира регистрацията на домейна в областта .bg съгласно Общите условия на "Регистър.БГ" ООД.
  3. Ако името на домейна съдържа букви от кирилицата и/или цифри, като в него може да се включва знака "-", и е заявено преди началния (sunrise) период (08.02.2017 г.), то се арбитрира регистрацията на двойката домейни (в областта .bg и областта .бг), съгласно Общите условия на "Регистър.БГ" ООД, като поне единият домейн от двойката трябва да е регистриран.
  4. Ако името на домейна съдържа букви от кирилицата и/или цифри, като в него може да се включва знака "-", и е заявено след 08.02.2017 г., то оспорването на регистрацията се извършва за двойката домейни (в областта .bg и областта .бг), съгласно Общите условия на "ИМЕНА.БГ" АД, публикувани на https://www.imena.bg.
  5. Не се арбитрират служебни имена; резервирани имена; имена в подобластите; двусимволни имена в областта .bg.
  6. Преди да се създаде заявка за арбитриране на регистрацията на домейн, е необходимо да се създаде заявка за регистрация за този домейн с предоставяне на основание за ползване на името (от меню Заявяване) и заявителят за арбитрирането да се идентифицира.
  7. Ако заявеният за арбитриране домейн участва в двойка домейни, то за да се стартира процедурата по арбитриране, заявителят за арбитриране трябва да се идентифицира за всеки домейн от двойката и домейните от двойката да не са блокирани.

Привет, прав си на писания и условия, пак ще го напиша наспамихте темата, който купи домейна да мисли, ще те питам ти колко дела си водил за домейн със големи брандове и въобще брандове?

Поздрави,
Станимир и
 
Привет, прав си на писания и условия, пак ще го напиша наспамихте темата, който купи домейна да мисли, ще те питам ти колко дела си водил за домейн със големи брандове и въобще брандове?

Поздрави,
Станимир и

Станка, при мен правило номер 1 е:

Винаги да регистрирам име, различно от ЮЛ, ТМ, и т.н.
 
  1. Не се арбитрират служебни имена; резервирани имена; имена в подобластите; двусимволни имена в областта .bg.
DOMAIN NAME:4m.bg
(4m.bg)
registration status: busy, active

requested on: 03-05-2019 16:38:26 EEST
processing from: 03-05-2019 17:11:29 EEST
initially activated on: 22-05-2018 11:45:12 EEST
activated on: 03-05-2019 17:11:29 EEST
expires on: 03-05-2022 23:59:59 EEST

4MOBILE OOD
BUL.ChERNI VRAH No 34
SOFIA, 1407
BULGARIA
 
DOMAIN NAME:4u.bg
(4u.bg)
registration status: busy, active

requested on: 19-02-2018 17:16:34 EET
processing from: 19-02-2018 17:16:34 EET
initially activated on: 20-02-2018 11:19:10 EET
activated on: 20-02-2018 11:19:10 EET
expires on: 19-02-2022 23:59:59 EET

TsIFROVI SISTEMI LIMITID OOD
bul. SLIVNITsA No 40, et. 1, ap. OFIS 1
VARNA, 9000
BULGARIA
 
Тук става дума за по-ранна регистрация на "Лизинг", а не че е трудно. В ТР, имаме над 930 ЮЛ с пълно право да се борят за този домейн.
Ако беше толкова лесно досега щяхме да сме се нагледали на подобни случаи.
 
Приключи втората тръжна процедура с тайно наддаване за регистрация на домейни в областта .bg на домейни с двусимволни имена, изписани с цифра и буква от латинската азбука; буква от латинската азбука и цифра; две цифри. Регистриран е домейнът 4m.bg.
Стартира приемането на документи в Регистър.БГ за следващата тръжна сесия, което ще завърши в края на работния ден на 12.09.2018 г. Отварянето на документите ще се извърши на 14.09.2018 г.
Правилата и процедурата за регистрация на домейни в областта .bg на домейни с двусимволни имена, изписани с цифра и буква от латинската азбука; буква от латинската азбука и цифра; две цифри, са описани в т. 5.2.4., т. 5.2.5., т. 5.2.6. и т. 7.5. от Общите условия.

 
Ако беше толкова лесно досега щяхме да сме се нагледали на подобни случаи.

Подобни случаи има само при .COM, .NET, .ORG, .EU

Ако си БРАНД, кое ще купиш? LIZING.COM или LIZING.BG?



SuperHosting.com - дори и СХ си пазят .com


RegistrantREDACTED FOR PRIVACY
Registrant OrgREDACTED FOR PRIVACY
Registrant Countrybg
RegistrarENOM, INC. eNom, LLC
IANA ID: 48
URL: WWW.ENOM.COM,http://www.enomdomains.com
Whois Server: WHOIS.ENOM.COM
email.pgif

(p)
phone.pgif
Registrar StatusclientTransferProhibited
Dates8,277 days old
Created on 1998-12-11
Expires on 2023-12-10
Updated on 2020-09-24
Name ServersDNS1.NAME-SERVICES.COM (has 1,462,043 domains)
DNS2.NAME-SERVICES.COM (has 1,462,043 domains)
DNS3.NAME-SERVICES.COM (has 1,462,043 domains)
DNS4.NAME-SERVICES.COM (has 1,462,043 domains)
DNS5.NAME-SERVICES.COM (has 1,462,043 domains)
Tech ContactREDACTED FOR PRIVACY
REDACTED FOR PRIVACY,
REDACTED FOR PRIVACY, REDACTED FOR PRIVACY, REDACTED FOR PRIVACY, REDACTED FOR PRIVACY
IP Address98.124.199.14 - 2,141 other sites hosted on this server
IP Location
United States
- Mississippi - Starkville - Ting Fiber Inc.
ASN
United States
AS21740 TF-178, US (registered Jun 15, 2001)
Domain StatusRegistered And Active Website
IP History5 changes on 5 unique IP addresses over 16 years
Registrar History2 registrars with 3 drops
Hosting History2 changes on 3 unique name servers over 3 years
Website
Website Title
favicons
Хостинг и домейни от СуперХостинг.БГ
Server TypeApache
Response Code200
 
По-рано бях ви попитал: какво пречи сайтът лизинг.бг да се управлява от дружество, което не съдържа думата лизинг в името си ?

Иначе, минало е плащането, сега очаквам документите за регистъра.
 
По-рано бях ви попитал: какво пречи сайтът лизинг.бг да се управлява от дружество, което не съдържа думата лизинг в името си ?

Иначе, минало е плащането, сега очаквам документите за регистъра.
Толкова ли е трудно да се досетиш?

Ще имаш незащитен домейн.

Пример за защитен домейн.


DOMAIN NAME:google.bg
(google.bg)
registration status: busy, active

requested on: 20-08-2019 11:18:26 EEST
processing from: 21-08-2019 13:40:36 EEST
initially activated on: 30-06-2003 00:00:00 EEST
activated on: 21-08-2019 13:42:00 EEST
expires on: 30-06-2022 23:59:59 EEST

Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
UNITED STATES
[email protected]
+16502530000




NAME SERVER INFORMATION:
ns1.google.com
ns2.google.com
ns3.google.com
ns4.google.com

DNSSEC: Inactive
 

Горе