Продава се: Продавам сериозен сайт в чудесна ниша

MihailMihov

Well-Known Member
Рейтинг - 98.1%
49   1   2
Дойде време да пусна един от проектите си за продажба, поради нужда от финанси. При изграждането на сайта съм обръщал внимание на всички детайли.
Та нека да го опиша малко по-подробно:
Сайта е български, нишата е риболов и това е един от основните плюсове - в момента в България порталите на тази тема се броят на пръсти, а и не са кой знае колко добре поддържани. Същевременно има доста онлайн магазини за рибарски пособия, рибарници и т.н., които се нуждаят от тясно таргетирана реклама, а няма кой да я предложи. Ако новият собственик продължи да се занимава със сайта, определено има потенциал да стане един от водещите портали.
Проекта е на половин година, или малко повече. Целта ми е била единствено органичен трафик, но преди няколко месеца имаше и друг трафик, който идваше от сайтове за томболи, поради проведена кампания. В момента месечните посещения от Гугъл са около 500, като прогресивно се увеличават. Домейна е ключова дума, лесно запомнящ се и е имало кандидати за закупуването му. Това, което ще ви даде голямо предимство, пред останалите рекламодатели в нишата е, че към сайта върви и най-голямата фейсбук страница в България на тема риболов и в момента наброява 11к фенове, като редовно се публикуват тематични материали и е доста поддържана. Към нея вървят и 2 корици, направени от колега от форума. Възможно е да обвържете реклама в сайта и реклама във фейсбук при офертиране на рекламодател. До момента сайта не съм го монетизирал, тъй като съм работил по изграждането му, а и съм изчаквал активният риболовен сезон, когато и посещенията неминуемо ще се вдигнат. Изключение са два публикувани платени ПР материала, като единият от тях е на небезивестните в тази среда "FilStar". Другият фактор, определящ сайта като ценен е съдържанието му - към момента около 110 уникални статии са качени в него, като голяма част от тях са с по над 1000 думи. Ако определим цена на статия 5лв, само съдържанието в сайта е на цена 550лв. И въпреки всичко, за мен най-ценното е слабо-конкурентната ниша и този, който вижда потенциала, ще го оцени.
Предполагам, че пропускам нещо, но всеки заинтерсован може да ми пише на лично съобщение, за да дам информацията, от която се нуждае.

Сайтът е продаден
 
Последно редактирано:
От: Продавам сериозен сайт в чудесна ниша

Не виждам цена?
Не само цена, а и самият сайт не съм обявил публично. Него ще го пратя на заинтерсованите на лично, поради съображения за сигурност, а относно цената съм отворен към предложения, след като потенциалният купувач разгледа офертата обстойно.
 
От: Продавам сериозен сайт в чудесна ниша

Изпратете ми сайта + някаква статистика която да докаже посещенията.
 
От: Продавам сериозен сайт в чудесна ниша

Аз също бих искал да погледна сайта и евентуална цена.
Междудругото миналата неделя чаках да ми пишеш за нещо, май си ме забравил ;)
 
От: Продавам сериозен сайт в чудесна ниша

Аз също бих искал да погледна сайта и евентуална цена.
Междудругото миналата неделя чаках да ми пишеш за нещо, май си ме забравил ;)
Не съм те забравил колега, просто не стана там работата и аз се отказах, извинявам се, че не ти написах това. Ще ти пусна на лично сайта.
 
От: Продавам сериозен сайт в чудесна ниша

Можели и на мен лс да погледна сайта ?
 

Горе