Продава игра във Facebook

chelev

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Продваме играта Отговор:42.

Линк към играта: http://apps.facebook.com/otgovor/
Линк към стената на приложението: http://www.facebook.com/apps/application.php?id=284231155992

Системата за смс работи с mobio.bg
Статистики и повече информация на ЛС.

Edit:
Потребители общо:26219
Дневно играят около 1000 потребителя всеки ден.
Всеки ден идват приблизително 50-100 нови потребителя.
Всички фенове са ставали фенове по собствено желание.
На ден се задават около 10000 въпроса.

Цена: 2700 лв.

otg.jpg
 
Последно редактирано:
От: Продава игра във Facebook

Много прилично, дизайна е доста добър, може би ако бяхте наблегнали на цветовете на ФБ щеше да се получи още по добре.
Но по същество и аз имам същите въпроси като Фози, +
- така ми се струва или е разработвана на Флекс, ако да какви са възможносттите за корекции?
 
От: Продава игра във Facebook

За Флекс-а сте прави и възможности за корекции има в зависимост от предложенията Ви. Оринтировачната цена на която желаем да я продадем е 6000 - 7000 лв. Включва около 5000 уникални въпроси, 4500 от които зададени изцяло от потребители на сайта (всички са проверени по няколко пъти), самото приложение, домейна, хостинг, по желание прехвърляне и конфигуриране на ваш домейн. Цената търпи критики, при проявен интерес, ще се радваме да обсъдим възможностите които можем да ви предложим.
Под покупка може да се смята и закупуване копие на играта. За повече информация сме насреща да коментираме ваши конкретни идеи/предложения и др.

Статистика за посещенията сме добавили в първия пост. При проявен интерес можем да ви предоставим още доста разнообразни статистики за входящи смс-и, изпратени покани и т.н.
 
От: Продава игра във Facebook

ПИсах ви лс но никакъв отговор на какво се дължи тази цена 7000 знаете че не е малка цифрата ? :)
 
От: Продава игра във Facebook

Ами казано честно много ми допада самото предложение, в момента даже ми разработват подобен тип ( разбира се евтиния вариант с пхп-то :) ), но
при подобна цена как стои въпросът с terms & condition на фейсбука? каква е гаранцията че утре няма да решат че не ги кефи и да го резнат, защото без да е като апликейшън там един вид всичко почва отначало (дори и някои потребители да продължат да си го ползват, в което леко се съмнявам).
Вторият момент е с правата, каква е разликата в цената ако закупя копие и ако го купя само аз? Все пак не ми трябва приложение което утре ще го пусне някой друг :)
И разбира се статистиката за СМС-ите може и на ЛС. Това са ми въпросите, задавам ги в темата понеже трябва да придобия обща представа дали ме интересува като цяло офертата Ви.
 
От: Продава игра във Facebook

В момента е съобразено с всички terms & condition на фейсбук. За жалост от бъдещи промени не можем да се предпазим, като фейсбук апликейшън. Възможен вариант за нас е да го направим при желание като отделен сайт извън фейсбук, който да вържем с фейсбук конект и с приложението. Знам, че не е най-доброто решение но е единственото което ми хрумва.

Относно правата, ако го закупиш на цената само ти гарантираме, че няма никаква част от играта да бъде използвана под каквато и да е форма - включително дизайна, въпросите и т.н. Гаранцията ни може да бъде сключена между нас и вас чрез адвокат/нотариус или по какъвто иската вие начин.

И двамата имате ЛС.
 
От: Продава игра във Facebook

Нова цена: 2700 лв.

Предишната цена явно се вижда висока ...
На тази цена, играта се продава като уникална за бг, а ние си запазваме правото да пуснем копие на играта на територията извън България.

При проявен интерес - ЛС или е-mail на [email protected]
 
От: Продава игра във Facebook

"На територията извън България" какво означава? Предполагам не, че същата игра ще продължи да съществува но ще се хоства на сървър извън България? По-скоро си запазвате правото да я пускате на други езици, или?
 
От: Продава игра във Facebook

Да, това имах предвид. Играта се продава в това й копие и с гаранция, че няма да се прави друго нейно копие на български. Няма й толкова големи приходи, че да има смисъл да се самоконкурира, така че това е мисля добра гаранция, но както писах и преди, това можем да го оформим и юридически.
 
От: Продава игра във Facebook

А за колко време според вас ще успея да изляза на 0 и съответно на печалба при тази цена, ако я купя и не правя други инвестиции?
 
От: От: Продава игра във Facebook

Играта стартира на първи февруари и за първи път излезе на печалба през април, като оттогава не е била на минус. Ако предположим, че до май включително е набирала скорост, което може да се заключи от динамиката на броя на новите регистрации и лоялните потребители, то следва, че можем да правим заключения за месеците юни, юли и (да кажем)август, които пък са летни месеци. Това са само разсъждения, разбира се наясно съм, че бизнес-решения се вземат със скептицизъм, вместо с оптимизъм, така че съм далеч от мисълта да говоря как лятото е мъртъв сезон и като свърши, нещата ще тръгнат нагоре и други подобни.

Все пак ако сметнем, че юни, юли и август са критерии за това, колко потенциал има в играта, това означава, че ще са необходими малко по - малко от 2 години, за да може играта "да се избие".
Има условия, при които разходите могат да се минимират.
Например:
- в момента плащането става с SMS, а мобилните оператори и посредниците прибират над 50 % от всеки смс, който клиентите пращат. Печалбата може да се оптимизира доста, ако се предлож плащане чрез услуги като epay при подобрени условия, така че потребителите, които имат възможност да платят чрез epay да имат полза да предпочетат epay пред SMS.
- могат да се предложат ваучър - карти които да служат като подарък (отново чрез epay и отново при подобрени условия)
Горните две неща не сме ги направили, тъй като нямаме фирма (изискване за регистрация като търговец в epay), а играта сама по себе си не оправдава регистрирането на такава (счетоводни разходи, банкови разходи). Това е и което ни кара да обмислим варианта продажба.
С други думи, ако евентуалният купувач притежава фирма и то регистрирана по ДДС, нещата откъм печалба ще изглеждат по по - различен начин. Наградите биха били признавани за разход, а ако фирмата е регистрирана по ДДС, това би означавало директно +20 % от стойността на наградите в графа печалба.

- Играта предлага и възможност за безплатна и сравнително ефективна реклама на страничен продукт на фирмата, стига аудиторията й да е в таргет - групата на този продукт. Една от възможностите е фирмата зад продуктa XYZ да раздава бонуси на участниците, под претекст, че са осигурени от XYZ. Ние нямаме такъв продукт за съжаление.
- Друг вариант е наградите да са продукти на фирмата (стига да са интересни за аудиторията) или пък да се продават на рекламодател. Ние не успяхме да намерим такъв, но в случай че евентуалният купуваш успее, играта "ще се избие" за 3 - 4 месеца.

Та общо взето ако човек няма намерение да прави други "инвестиции", според нас няма смисъл да я купува. Ние самите бихме си я запазили, тъй като всеки месец в който сме на плюс си е бонус за нас.
Все пак ни е яд, че сме в капана държавата (чрез данъци) и операторите да печелят по три пъти повече от нас (буквално е така) и сме я обявили за продажба, за да намерим някой, който имайки фирма, да запази доста по-голяма част от приходите за себе си.

Май е това. Други въпроси?
 
От: Продава игра във Facebook

Хм, тия неща защо не са споменати в първия пост? Ако задълбая още, ще вземе да се окаже, че е оферта тая игра? :)

Добре, казвате че може да се предлагат бонуси, реклама, epay и т. н. Да кажем и че наистина се замислям да се опитам да ви счупя малко в цената и да я купя. Тия екстри обаче някой трябва да ги направи, да ги "имплементира" в играта (нали така му казвате), а аз от flash не разбирам хич (не че от друго разбирам :)).
С други думи, има неща в тая игра, от които Вие не можете да се възползвате, щото нямате фирма. Аз пък не мога да се възползвам от тях щото нямам tech-умения. На тоя проблем имате ли решение?
 
От: Продава игра във Facebook

Не са споменати, защото не съм добър търговец предполагам :)

Колкото до tech - страната на нещата, можем да аранжираме нещо, но не знам колко добре ще се комбинира с "чупенето" в цената :)
Конкретно - 40 човеко-часа безплатен съпорт, който включва фиксване на бъгове и малки, негравиращи промени. Тези 40 часа са валидни в рамките на два месеца след датата на евентуалната покупко-продажба. Фунцкионалността за въвеждане на бонуси и реклама, можем да я направим да се случва с минимални знания и усилия (колкото минимални са знанията и усилията при пращането на e-mail да кажем), като ще бъде направено отделно от споменатите 40 часа и няма да струва допълнително.

В добавка можем да продължим да хостваме играта безплатно в следващите (примерно 6 месеца), но едва ли купувачът би се чувствал комфортно с това. Другата опция е да осигурим безпроблемна и бърза миграция върху хостинг на купувача - също без допълнително оскъпяване.
Целият този съпорт сам по-себе си би струвал не малко пари, така че чупенето в цената вероятно би минало през чупене на съпорта. Готови сме да обсъдим всякакви варианти естествено.

@vbTK - мерси
 
От: Продава игра във Facebook

В случай че купя българската версия, готови ли сте на партньорство за версия на някакъв друг език. Естествено в случай, че вие нямате намерение, да правите версия на същия този език?
 
От: От: Продава игра във Facebook

По принцип сме готови на всякакъв вид партньорства, които ни разтоварват от задачи като маркетинг, счетводство и тем подобни неща и ни оставят да се занимаваме с това, което можем по-добре - програмиране/дизайн.

Все пак, за да бъда по-конкретен:
Дори да искате да направите версия на език, който имаме предвид, можем да се договорим нещо, така че да получаваме някакъв процент или фиксирана сума и в замяна да обезпечаваме проекта технически. Друг вариант е просто да го подготвим еднократно срещу някаква значително по-малка сума пари (тъй като вече ще сте купил копие).
При всички положения, последното, към което бихме се стремили е да пречим.

В допълнение, другоезичните версии, които евентуално ще стартираме ще съдържат някои, подобрения, като най-забележителното от тях, което имаме наум засега е challenge-функционалност, която да позволява на двама потребители да влязат в сблъсък със знанията си, като си задават въпроси един на друг в реално време, а останалите имат възможност просто да гледат ако желаят. Технологията (flash) вече позволява и обмяна на аудио и видео поток между тях, в случай че желаят, така че това би било вдигнало нещата на съвсем друго ниво. Естествно това е свързано с доста проблеми (abuse, педофили/ексхибиционисти, които използват видеото за сещате се какво) и още умуваме как да ги решим/избегнем.

Накъде бия с две думи: В момента в който някоя от тези нови функционалности е готова, най-логично е да пачнем всяка от версиите (вкл. българската) с нея, пак срещу някаква (малка) компенсация.
 
От: От: Продава игра във Facebook

Офертата вече не е валидна, при интерес - изпратете ми ЛС или пишете на @ и сме готови на преговори.
 

Горе