Продажба на апартамент

От: Продажба на апартамент

За колко време не се получи?

Ами пусках 2-3 пъти ВИП обява... и то на прилична цена разбира се и няма никаква заинтересованост нищо..
явно сега не се купува не знам ..
 
От: Продажба на апартамент

Imot.bg е бълен боклук, там офертите са фалшиви, просто разни спамери са го избутали нагоре в серпа.
В imoti.net пробвай.
 
От: Продажба на апартамент

Имот.бг, имоти.бг и имоти.нет - това са сайтове пародия. Генерират много фейк обяви, както те, така и самите агенции, които публикуват там. Аз няколко пъти съм се опитвал да си намеря квартира, чрез тях и винаги без успех. Предполагам не съм бил само аз, затова и може би няма такава заинтересованост. Опитай с МирелаБГ. Нямат нито една фейк обява и са изключително коректни. Ползвал съм услугите им и съм много доволен. Благодарение на тях съм в София.
 
От: Продажба на апартамент

Не сте прави.

Звънял съм на доста обяви и не са фейк.
В момента е много трудно да се продаде и купи.

Дай пример какво е за теб прилична цена?

В момента е голям зор. Искам и да купя и да продам и нестава вече три месеца.

Продавачите са обявили оферти като че ли сме 2009та посредата
И се сърдят като искаш да смъкват, а купувачи пооооочти и даже изобщо няма...

Трябва да продадеш на безценица.

Сега и двата отбора са с надежди, но обратни и много трудно се стига до консенсус.


То сега кола за 2-3000 е трудно да продадеш. За имот да не говорим...
 
От: Продажба на апартамент

Да, сега се затегна работа с имотите. Преди 2 години, като започваше кризата, купих един за 43 000 евро, като беше обявен за 67 000:) Тогава обаче продавачите бяха много наплашени, че много бързо ще им се обезцени имотеца и продаваха смело. Сега видяха, че не е точно така и се запънаха ...
 
От: Продажба на апартамент

@TheBusiness - продаваш имот не дъвки, няма как да стане с 2-3 обяви, много фактори има, може цената ти да е прекалено висока, може имота да не си струва и да няма търсене точно за такива, а може твоя купувач да не е видял обявата. То един линк сега не можеш да продадеш лесно ....винаги има хора да търсят линкове...просто трябва да имаш правилната цена и да държиш обявата достатъчно дълго за да я види твоя човек. Може пък имота ти да е в по-малък град, там още по-трудно се продава. Интересно, че и предлагане няма, и аз като Амоун се оглеждам да продам едно и да купя друго, и като гледам избора за купуване, май ще си държа моето за момента - става въпрос за Варна.

Направи ми впечатление преди 2-3 месеца търсех обект под наем, и всичко което гледах свободно, което беше над 20 кв ( хората вече не искат да правят магазини в кенефи явно ) се даде под наем, дори и такива, които ми се струваха много скъпи, явно си има хора за всичко. Не се дадоха веднага, но след месец, два, три всичко се зае...

Моя съвет или си намери сериозна агенция или давай много обяви навсякъде.
 
От: Продажба на апартамент

Знаеш, че да продадеш един имот - факторите са много...цена, място, късмет...но на първо място в момента е цената :)
А относно това да го продадеш по бърз начин, без да се използват агенции или фирми - малко сложно, че ако нямаш агенция от твойта страна, то отсрещната (на купувача) на 90% ще е с агенция и пак ще платиш комисионна, само че няма да си сигурен дали ще защитава твоите интереси този, на който си платил комисионната (защото все пак отсрещната страна го е наела първи и...). Ако не платиш комисионна на агенция, то вероятността брокери да водят огледи на твоя апартамент намалява доста - защо ще водят на твоя апартамент (ти не даваш кинти), след като могат да си заведат клиента на апартамент, който дава кинти...
Ако искаш бързо да си продадеш апартамента, ама наистина бързо (примерно за седмица), правиш така - сваляш драстично цената и се обаждаш на 20-30 агенции и чакаш. Останалото е както казах - късмет :)
(Не го пиша защото колкото да съм писал, пиша го защото имам лекичък опит в цялата история :) )
 
От: Продажба на апартамент

Сложно е с продажбата, сестра ми от 2 години продава и още не може един апартамент в София. Само звънят от разни брокери и идват на оглед, а клиенти няма.
 
От: Продажба на апартамент

Какви са тези глупости които изписахте.

Ако ще го даваш на агенции го дай само на една след предварително проучване, дадеш ли го на повече ще ти правят мръсно и ще си играят с цената, клиентите и теб самия като продавач. Ще пускат фейк реклама на апартаментата ти за да изглежда като различна оферта с различна квадаратура, етаж или цена.

Не е вярно че агенциите няма да водят клиенти ако не им дадеш комисионна, напротив в тези времена повечето агенции за да оцелеят са готови да работят само на една комисионна в случая от купувача за да оцелеят.

Няма да водят клиенти само ако цената ти не е пазарна тоест не е цена която генерира качествен трафик или интерес, в прав текст един брокер като направи 9 максимум 10 огледа на един апартамент без резултат, трудно може да го накараш да продължи

Бъди готов да свалиш до 50% от оферираната продажна цена ако действително искаш да го продадеш а не проучваш пазара.

Другото го казаха по-горе: МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ и ЦЕНА
 
От: Продажба на апартамент

Колега продавач,

Няма да си намериш никога Коректно частно лице което да се съгласи на такава сделка директно,ама никога,и то при толкова нашумелите напоследък имотни измами!През последните 2-3 години почти 50% от сключените сделки м/у частни лица след това продължават в съда!Защо ли??
Еми защото в голям % от случайте жилището има скрити тежести от различно естество,или има повече от 1 ипотека от които 1 е към банка(това добре),но другите са към ''Финансова къща"(Заложна къща),което ако не си в системата и нямаш хора да проучат си остава скрито,и после идват на вратата ти едни момчета с дебели вратове и съдя изпълнител с тях и ти казват ВЪН! ,ти се обясняваш как си купил жилището как си минал всичко законно и т.н.Но тежестта е в/у жилището а не на твое име!
Друг любим номер е продажбата на повече от 1 собствени в един и същи ден,при различни нотариуси,така се оказвате 2-3ма в най-добрият случай собственици на 1 и също жилище....
Да не говорим когато се появят скрити наследници,от не знам си кое коляно,ако жилището е наследствено и има множество наследници с различно % участие,и някой е в чужбина.Имал съм и случай с непълнолетен наследник(мале),социални служби,кмет на община,районен съдя....влизат в процеса на изповядване на сделката!Тези номера са само от страна на продавача ,има и още разбира се!

А от страна на купувача,в повечето ситуации едва или силов натиск или психологически тормоз за изнудване за подходяща за него цена!Има и др. начини!

Та сега защо ни е агенция!Има си Адвокат,проверяват се 2 мата собственици с години назад,проверява се и самото жилище още от годината на построяване,гарантира се надеждността на банковият кредит(ако има такъв),избира се не зависим нотариус(за 2 те страни),за да не може скрито да влияе на сделката в полза на 1 от 2 те страни.Агенцията гарантира прозрачна сделка,без скрити условия,спестява главоболия за цял живот.
но разбира се ни е сме българи,и за някакви си 2%(за моята агенция,има колеги на 3-6%) комисионна сме склонни да си отровим "живота на нас и другите около нас".

Самото жилище,не може да го продадеш на близка цена на тази на която е купено!(Ако се водиш от тази мисъл,никой не може ти помогне)
При определянето на цената се взима предвид,вида строителство,годината на построяване,етажа,вътрешното разположение,какви са съседите,състоянието на общите части,има ли топло изолация,сменени ли са щранговете,какво е обзавеждането,има ли балкони,изложение,на къде са стаите(улицата или вътрешен двор),има ли наблизо цигански квартал(за София това е факрото- определящо),има ли конкуренция на предлагането в квартала,какво е нивото на търсенето....

Има още какво да се пише,за няколко години на пазара на имоти съм се нагледал на какво ли не!Ако си от София,може да се свържеш с мен,агенцията ни е на пазара от 93г. собственика е Адвокат,със сигурност мога да кажа че ако всичко е наред с жилището,ще съдействаме за продажбата при комисионна от 0 до 2%,зависи от параметрите на сделката,комисиона е обратно пропорционален на цената!
(проверете как е по другите агенции и тогава пишете каквото и да е било)

Поздрави,
 
Последно редактирано:
От: Продажба на апартамент

Интересно ми е тоя игнорирания откъде накъде има мнение по въпроса? купувал е имоти? продавал е имоти ? - негови?
или говори от опита си на бивш брокер?

Все тая, със сигурност е написал глупости.
най-много да е дал под наем някой имот на майка си...
и да проучва като умре и баща му кое за колко ще продаде.
Няма значение де със сигурност е писал глупости.
Оууу той нали един гараж даде под наем за 100 лева и умре да се хвали жмела че ще изкара зимата и нема да умре от глад:)

Имам 4 сделки като купувач за последната година и половина.
Пуснах за продажба тестово имот и реших да го дам само на една агенция...
Пълен провал, въпреки ниската цена - нищо...
Реших да направя така както съветват агенциите и да работя само с една агенция :)...
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ:)

В момента търся нещо на около 20 километра от София и нищо не намирам което да е хубаво и на добра цена.

народа хем няма пари и реве за ипотеки, но не иска да смъква цената...
А купувачи няма!!!
НЯМА КУПУВАЧИ !!!

Едни и същи обяви от 3 години и повече обикалят по сайтовете в 80% от случаите.
едни и същи. рядкост са новите обяви.


Преди година и половина направих най-добрата сделка, тя ми беше и първата де, преди това повече от година разглеждаш и търсех.
Но тогава ми се отвори късмета, купих два апартамента на цената на един. В един друг форум умряха от яд и завист брокерчетата и олигофрените като чуха,
а аз четях и пишех там, точно защото търсех имот и не разбирах нищо. А те големите тарикати само се пулеха и им течеше лигата :)
Те се едно гледаш никс лайното ...
След това също много изгодна сделка за вила. После два пъти земя.

Нещо обаче реших че едната земя е доста лйняно място в село до софия и реших да търся нещо по близо ни ода е извън село или град. просто да си е напълно самостоятелен голям парцел. няма и няма изгодни оферти и това е.

Просто в момента да се продаде нещо наистина трябва да се продава много евтино, иначе е голям късмет някой заблуден идиот с кредит да го купи... но такива са все по голяма рядкост- изчезващ вид са, може би трябва да ги впишат в червената книга.
 
От: От: Продажба на апартамент

Колега продавач,

Няма да си намериш никога Коректно частно лице което да се съгласи на такава сделка директно,ама никога,и то при толкова нашумелите напоследък имотни измами!През последните 2-3 години почти 50% от сключените сделки м/у частни лица след това продължават в съда!Защо ли??
... бля бля бля

Та сега защо ни е агенция!Има си Адвокат,проверяват се 2 мата собственици с години назад,проверява се и самото жилище още от годината на построяване,гарантира се надеждността на банковият кредит(ако има такъв),избира се не зависим нотариус(за 2 те страни)... бля бля бля....

Има още какво да се пише,за няколко години на пазара на имоти съм се нагледал на какво ли не!Ако си от София,може да се свържеш с мен,агенцията ни е на пазара от 93г. собственика е Адвокат,със сигурност мога да кажа че ако всичко е наред с жилището,ще съдействаме за продажбата при комисионна от 0 до 2%,зависи от параметрите на сделката,комисиона е обратно пропорционален на цената!
(проверете как е по другите агенции и тогава пишете каквото и да е било)

Поздрави,

ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА А:)

ВАШАТА АГЕНЦИЯ.... цялата работа била затва...

АЗ СЪМ КУПИЛ ТРИ ОТ ИМОТИТЕ ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА БЕЗ ПОСРЕДНИК И НЕ СЪМ ИМАЛ ПРОБЛЕМ - КО ШИ КАЖИШ ЗА ТОВА?

единия го купих от един пияница брокер олигофрен... му викам аз ще дойда в офиса ви да поговорим - той не не не не ... няма нужда ние не стоим там елате на кафенце в заведение...
ахахахаххахахахаха
СЪЩИТЕ ПРИКАЗКИ АМА КАК НИЕ ИМАМЕ АДВОКАТИ - НОТАРИУС... АЛА БАЛа...

всички сте един дол дренки - гледате да хванете комисиона, през уя ви е- даже мога да се обзаложа че за 80% от предлаганите като обяви от вас апартаменти не сте виждали даже и нотариалния акт на собственика...



Аре да не ме нервите и тук че ми беше писнало в оня олигофренския форум от идиоти... Там са дърти вече и изкривени... нямат шанс ... тук поне има млади и може да погледнат встрани от пшътя за давидят истината, мат шанс - не им промивайте мозъците.
 
От: Продажба на апартамент

никс не съм ти казвал отдавна....

ти си лайно никс...
олигофрен си голям...

идиот и половина...

и за националист не ставаш - щото си олигофрен...
ти пикая на живота жалък.

много си смотан, не знам как сега се сетих за теб - явно ми липсваш.

Много съм обикалял по нета, ама олигофрен като тебе е рядкост никс... опс пардон ИЛИ ПРЕДПОЧИТАШ ДА ТИ ВИКАМЕ АТИЛА!
КАК Е САЙТА ИМА ЛИ ДАРЕНИЯ ?
а порно фаиловете как са - изкарваш ли по 1 долар на ден?

или се налага да праска женати минюги за да има за ляб и олио...

оня ден една дойде една дебела пача в салона и си острига половинметровата коса нула номер...
после си я събра сигурно ще я продава.... да не е била жена ти ?

Ама силно се съмнявам де от де накъде тя ще има 10 лева за фризьор освен ако не слиза от околовръсното?
Аве никс ти що не я помолиш някой път през работно време да погледне оня магазин до околовръсното с якетатат да каже марката?
услуга един вид да ми направиш а?

как е гаража:) седят ли наемателите а? събираш ли дръвца от гората до тебе? или имаш кюмюрец от миналата година?

атилааа атила... голям си минетчия атилаааааааа
 
От: Продажба на апартамент

къде си ма атилаааааа ела да ме напсуваш да ти олекне от мизерния живот бе...
 
От: Продажба на апартамент

AMOUN
Радвам се,че си купил безаварийно жилище,Браво!
Но Моля,не слагай под 1 знаменател всички агенции и най-вече всички Брокери,за някои неща си прав,за някои не!
Да има много пумяри в бизнеса,който спъват както клиента,така и колегите си,но има и все още останали сериозни колеги с които е удоволствие да се работи.
Да повечето са изкукали дъртофелници който ме дразнят и мен.
Остави собствените си емоции за някой друг,дори и продавача да не ме потърси,не ме бърка,имам си достатъчно работа,просто споделям какво съм видял на пазара само за 2-3 години.
 
От: Продажба на апартамент

Въпроса на темата дори не знам как да го квалифицирам....
Имотите и без криза, и на практика, и на теория са си трудно ликвидни.

Карайте си офтопика в офтопика:)
 
Последно редактирано:

Горе