Продажба на пчелен мед

Donchevv

Member
Здравейте днес извадих малко мед от няколко кошера и са ми в малко повечко.. решил съм да ги пусна в групата на града във фейса и в околността.. обаче искам да съм запознат с всичко.. трябват ли ми лицензи от бабх.. стикери това онова.. при положение че е домашен..
При положение че е домашен
 
Според мен ти трябват разрешителни за продажба от Българска агенция по безопасност на храните. Наскоро, преди 8 месеца, мой познат се захвана с това, като искаше да продава не само тук, но и в чужбина. И реално това му е най-тегавото преживяване - да получи разрешение. Все пак са храни. Казва, че се минавало през експертиза, лаборатория, чакало се. Абе доста тежка работа. Няма значение от произхода, щом го продаваш и вече е достъпен за хора, то минава някаква регулация. И все пак провери, но това знам като информация от първо лице. Вече в подробности не съм разпитвал, защото ми искаха акъла за частта с популаризирането онлайн. :)
 
Малко информация по темата:





 
Много хубаво начинание - Успех ти пожелавам
На каква цена ще продаваш 1 буркан?
 
Според мен няма никаква драма да си продава меда. Може да седне и на една щайга в центъра и да си го продава безгрижно. Но май няма да се стигне до това. Тук изглежда можеш да го разпродадеш и без да стига до вашите околия. Какво е количеството?
 
По фб редовно се продава мед, че даже има туршии, мезета и буркани с месо. Не вярвам някой да е минавал през БАБХ :)
 

Горе