Продажба на dimisoft.net

Stoyan Dimitrov

New Member
Рейтинг - 100%
11   0   0
Здравейте, замислям се дали да продам сайта си и искам да разбера каква сума бихте дали за сайта dimisoft.net. Сайта работи от 2007 година.

Php-Fusion e CMS-a. Използва се версия 7.01.01, но е доста модифицирана. Дизайна е собствен.

Статистика за 24 октомври - В каталога има 2389 програми, новините са 19499, регистрираните потребители са 20185, а мненията във форума - 5412.

Уникалните посещения на сайта са между 2200-2500 на ден. Доходите са основно от Google Adsense, като се получават пари почти всеки месец. Google PR е 4.

Тъй като не съм наясно с цените за продажба на сайт, бих искал да видя какви са вашите предложения. Сайтът може да се доразвива с още функции и възможности. Ако получа сериозно предложение бих се навил на продажба.

ПП. Кажете ако искате други данни.

Последно редактирано:
От: Продажба на dimisoft.net

доста си си играл с Php-Fusion-а

ами сайта на външен вид е хубав аз бих се замислил да ли да ти го купя какви пари му искаш :)

Не съм сигурен как вървят цените, затова питам тук. Според това, което четох, сайтът ще е четирицифрена сума (май), но пак казвам, не мога да определя точно колко.

Явно интерес има, но трябва да ориентираш потенциалните купувачи в цената все пак, иначе няма как да стане. Може и да пуснеш търг с начална цена - минималната, която те устройва. Така пазарът сам ще си покаже каква е реалната цена.

Ако ще пусна търг, мисля да е горе-долу 5к лева началната цена. Като се има предвид колко информация има в него, както и посещенията, мисля, че е добре.

мой човек , правило номер едно при продажба на един сайт !!!!!
стойността на сайта е равна на печалбата му за последната година - стойността на подръжката му за този период . Това са основните фактори след това се гледа да ли може да се развие , каква му е системата дизайн и т.н

оууу 5 000 лева как я мислиш тая работа че някой ще ги даде?
той иска поддръжка тоя сайт?
тези статии кой ги е писал ? уникални ли са или копирани?
тоя сайт иска всеки ден да се занимаваш с него ? и защо да го правя ако не ми носи поне 1000 лева на месец?
5000 лева мога да се обзаложа че няма да вземеш.
искаш да продаваш а си заключил статистиката?
ако се надяваш да вземеш повече от 2000
по добре не се мъчи
как ги слагате тия цени дева все едно продавате панелки в софия дева...

Според мен цената от 5к е по-скоро заради вложения труд, а не толкова заради вероятните и сегашните приходи.

Въпросите зададени от AMOUN вълнуват всеки евентуален купувач!

кой да ти оцени труда да не съм стоял до теб да ти светя, ами утре като го развия този сайт и има 2000 онлайн посещения как ще се държи този сайт гаранции даваш ли , за 5000 лева ще ми направят нов сайт - от проверена фирма и ще си платя в тази сума от 5000 да ми качат тази информация която имаш ти , мой дизайн по мой вкус нови функции и т.н . Защо да се набутвам с твоя сайт и утре да си блъскам главата и да ми се пиша нова система и дизайн. Пак казвам вадиш една статистика койко си изкарал за една година назад изваждаме сумата за подръжката и актуализацията и хостинг , платен домейн и т.н СЕО и стискаме ръцете.

Като направиш всичките тези неща които си изброил ще имаш един много скъп паметник - защото няма да имаш посетители

Не сте прави, наистина има много неща, недейте така да преекспонирате нещата, сайта не е лош. И разбира се, че в цената ще иска да включи и времето, което е отделял заедно с работата по сайта. Нима вие не я включвате като продавате сайт?

От: Re: Продажба на dimisoft.net

хайде да ти продам един мой сайт diri-bg.com няма никакви приходи , никаква печалба , но пък има хляб в него и е доста сложен за писане просто не е развит :)
аз не го продавам защото няма стойност какво като е скъп за написване :)

Re: От: Re: Продажба на dimisoft.net

хайде да ти продам един мой сайт diri-bg.com няма никакви приходи , никаква печалба , но пък има хляб в него и е доста сложен за писане просто не е развит :)
аз не го продавам защото няма стойност какво като е скъп за написване :)

Говориш без да вникваш никакъв смисъл в думите. Както виждаш сайта на момчето е доста добре развит и буквално претъпкан със статии, тези статии струват пари, като цяло един контент струва пари, не може да сравняваш сайт с толкова много контент с твой сайт, буквално празен. :)

Горе