Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
От: Произведено в Русия

@strana, по добре е да има дискусия и различни гледни точки, иначе не е весело и никой няма да каже наздраве :wink:
А, иначе за рублата, щото това е темата, рублата не беше ли обезпечена със злато, или това беше отдавна
Няма ли други ходове за стабилизиране на рублата, все пак Русия има ресурси
 
От: Произведено в Русия

ОК, няма да употребя "дебил" (конкретно, макар че по-подходящ термин не намирам в момента)...

Каква дискусия? Какво разбираш под "дискусия"? Ако не знаеш какво означава тази дума, то можеш да провериш дори в уикитикитави. А след като си проверил, то смяташ ли, че десетина олигофрени, които пишат в дадена тема каквото им падне и нито веднъж не уцелват тематиката, е "дискусия"? Смяташ ли, че лично ти, с невероятно досадното си държане на неврастеник-алкохолик, си достоен събеседник в подобна тема? Смяташ ли, че щом в тази тема се отбележи който и да е от тукашните смешници, това й придава тежест като "дискусия"?

По-добре се покайте, дебили (общо, може в хор). От години всичко отива към логичния си завършек, а тъй като няма как да схванете логиката, то по-добре си трайте.
 
От: Произведено в Русия

Извинявай, но не съм виновен аз, че дискусията поема различни посоки
Изглежда това е актуално, курса на рублата, аз не съм специалист и щеше да ми бъде интересно всичко свързано с този казус
Форума е като "Стани Богат", не си избираш въпросите, за да изглеждаш по-умен
Представяш се такъв, какъвто си. А ти според мен имаш достатъчно качества за такъв форум
 
От: Произведено в Русия

Ми като не си специалист, то създай тема "Курса на рублата" и веднага некой форекс-олигофрен ще ти надипли гънките. Кел файда, че се навираш в теми, от които не разбираш, които не са свързани с твоите интереси или манталитет, и съдействаш за съсипването им. Това влияе на общия фон на развитието на твоята нация. Сериозно, нещата са взаимосвързани.

Примерът със "Стани богат" показва ясно и нивото. Не само на този форум. От десетина години подбирах удобен българоезичен - и накрая се спрях на ергономика и слаба модерация. В началото имаше значение и тематиката (предприемачество, но тя умря още през 2009).

И не е проблемът само в този форум, тествал съм доста дори от общонационалните "медии". Трагедия е навсякъде, без значение от политическите възгледи или масата. Дали е "Дневник", дали е "Медиапул", дали е "Сега" и т.н. - трагедията е огромна. Личи си във всички, че има опитни и знаещи потребители, но те така са се вкарали във филми, че са неспасяеми. Навсякъде вече е "ЦСКА vs. Левски".

Умирате (не по моя или на Русия вина). Просто е исторически процес. Не се ли стегнете, да се опрете на реални национални интереси, да не се задълбавате в глобални конфликти тип Русия/САЩ - няма спасение. Мога да го обоснова икономически, мога да го обоснова исторически, мога да го обоснова всякак. Но не това е темата.
 
От: Произведено в Русия

Мисля, че не трябва да си толкова праволинеен за темата. Винаги темата се разраства и понякога ескалира, но това е следствие на различни мнения, които не се цензурират. Не ми казвай, че искаш цензура и праволинейност, защото това е убийство на демократичното изразяване. Как да се разберем, ако не разискваме и видим всички гледни точки. Умният човек избира пътя на познанието, а не на омразата.
 
От: Произведено в Русия

Това е либерастията в темите (незнайно защо наричана "демокрация"). Разраства се като раков тумор до степен, че става трудно да се открие основния орган. Но и това ще има да го учите (ако ви остане време). По-добре е да се каже точно и конкретно.

Пробвал съм различни варианти за обяснение. Оказа се, че повече "вървят" примерите, а не логичните конструкции.

Та директно го казвам - нямате място в тази тема. Нито имате представа какво произвежда Русия, нито можете да прецените мащабите, нито можете да сравните технологиите. С години ще наблюдавате дали SpaceX ще кацне право или криво, но няма да се сетите, че важното в Космоса е колко полезна маса се изнася. И двеста пъти поред да кацне правилно - не може да си изплати товара. (А дори не каца както трябва) затова още много години НАСА ще продължи да ползва руски ракети. Ние произвеждаме и градим високи технологии. Космос, АЕЦ, оръжия, нано. Ние всяка година създаваме нови научни градчета (с размерите поне на Ловеч). Но вие все ще забелязвате телефоните и потребителските стоки, достъпни дори за корейци и ще съдите за Ловеч по Great Wall (поне докато някой спомене за балона, прнето и данъците). Ваше право, ваше ниво. Друга логика, друг "хромозомен състав".

Няма какво да се лъжем - повечето от вас ще наблегнат на смартфоните и пералните и ще изпуснат иновации и технологии, които в пъти надминават както реализираната научна мисъл, така и приходите в бюджета от съответното откритие.

Затова съвсем логично всеки е там, където е.
 
От: Произведено в Русия

Е, ако вчерашното клатене се нарича "използване", то ОК.

[video=youtube;jshk8ZVIgdI]https://www.youtube.com/watch?v=jshk8ZVIgdI[/video]
 
От: Произведено в Русия

Дай малко авантаж, доста хора искат да разберат гледната ти точка, дай шанс и на предубедените
Ще спечелиш повече, само защото ще се отнесеш човешки и няма да бягаш от дискусии
 
От: Произведено в Русия

Една причина поне защо да ви "печеля"?

Аз давам информация. Както е. С какво ще ви (имам предвид троглодитите, не нормалните читатели) спечеля с това, че Русия най-накрая успя да победи Ебола?
1. С това, че ще реализира милиарди от ваксината?
2. Че ще спаси хиляди хора?

Нямате критерий (дори без зададени 1 или 2). Съответно, сте безинтересни за печелене.
 
От: От: Произведено в Русия

Е, ако вчерашното клатене се нарича "използване", то ОК.
Използване се нарича, защото приземяването не е част от мисията. Т.е., ракетата е излетяла и си е свършила работата за НАСА (например, предишната изведе 11 спътника, Руснаците колко спътника изведоха?). Кацането е част от експеримент на Space X, с който НАСА нямат общо, т.е., в бонус на мисията.
 
От: От: Произведено в Русия

ОК, нека си се приземява като нечаст от мисията. Някога дори ще се приземи. След което ще се установи, че харчи прекалено много ресурси и средства спрямо масата, която извежда в космоса (теглото надвишава в пъти цената на златото). А дотогава (колкото и да се пъне Маккейн) Русия ще извежда американските спътници и съвместните екипажи до МКС.

Руснаците колко спътника изведоха?)

132.

P.S. И пак опряхме до меренето. В тема, озаглавена "Произведено в Русия", пишещ се за българин доказва превъзходството на Илон Мъск все едно току що се е пльоснал в пражкия басейн аки Бай Ганьо.
 
Последно редактирано:
От: Произведено в Русия

Всъщност, ако не бъркам, за цялата 2015та са 7, от които май единият беше неуспешен. Меренето идва от теб с намесването ти на Space X. Темата ти е за произведено в Русия, Space X няма нищо общо с Русия, нали?
 
От: Произведено в Русия

1. Бъркаш
2. Да, темата е за произведеното в Русия.

Та под чертата - чий го крепиш тук (дори в момента)? И за чий ти беше да се излагаш със SpaceX в тази тема?

Не мога да обясня подбудите ви, но мога да обясня крайния резултат от лузърския ви манталитет.

Нищо не можете да постигнете сами и почвате да се правите на американци.

Но понеже и за нормалните американци сте си същите блюдолизци, то почвате да се мандахерцате по форумите. "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников в действие. Десетки уроди почват да се пъчат и като резултат или осират мястотто, в което се озовават, или стават за смях.

Та, once again, чий го крепиш в тази тема "Произведено в Русия" бе, галфон? Не че си единственият, но въпросът е риторичен за всички останали тебеподобни кретеноиди. Чий го дирите тук? Чий го крепите?

Лузъри и мърльовци, с две думи. Бегайте да се качите на спейсхикса, дорде е време.
 
От: От: Произведено в Русия

С години ще наблюдавате дали SpaceX ще кацне право или криво

И за чий ти беше да се излагаш със SpaceX в тази тема?


Хлъц... Има една приказка - като не можеш да носиш, що пиеш... За псевдоруснаци би трябвало да е ясна.


1. Бъркаш
Не, не бъркам.

Нищо не можете да постигнете сами и почвате да се правите на американци.

Мъск е роден в Африка.

Аре бегай да си допиеш, толкова от мен.
 
От: Произведено в Русия

Всеки тукашен дебил завършва с пиене и допиеш.

Някакви други критерии или аргументи в живота нямате ли бе, алкохолици?

Абе как всички кретени се сбрахте тука все едно мухозол съм сервирал?

Мъск може да е роден в Африка, но е интелигентен човек за разлика от правещите се на американци балкански маймуни, пъчещи се в тема за Русия. Не се сравнявайте с него (поне публично, пред огледалото в килера може).
 
От: Произведено в Русия

Понеже е форум за предприемачи, а тук засегнахме рублата, ето едно предложение за бързи пари.

"Вземете утре сутрин 250 лева и отидете в първата банка.
Помолете да ви ги сменят за 10000 (вече 10662) рубли в монети по една рубла.
Една монета от 1 рубла тежи 3,24 грама.
Т.е. ще се сдобиете с 32,400 кг. медно-никелова сплав.
В момента цената на никела е около 12 000 долара за тон, а на медта е около три пъти по ниска.
Т.е. при 1.82. лв. за долар едно кило никел – приблизително 22 лева.
Едно кило мед – приблизително 8 лева.
Ще получите минимум по 10 лв. за килограм на вторични суровини или поне 320 лв. срещу вложени само 250
Русофили, инвестирайте смело в руска валута! Само за един ден можете да си изкарате с минимални усилия едни 70 лв.
Ако направите упражнението с 1000 инвестирани лева и предадете на вторични суровини 40 000 рубли, печалбата ви за няколко часа ще бъде 280 лв.
Чиста работа…"
 
От: Произведено в Русия

За съжаление, хората се сетиха отдавна. Поне у нас, рубли на монети или копейки, не можеш да намериш.
 
От: Произведено в Русия

Дам, просто онагледяване на ситуацията по шеговит начин. :)


п.с. Та нали по темата, че се орева света: Акциите на руските нефтодобивни компании се сринаха само за ден с 4-5%, след падането на ембаргото срещу Иран.

http://lenta.ru/news/2016/01/18/oiliran/
 
От: Произведено в Русия

Е ти пък каква лесна топка им даваш, нали знаеш новата опорна точка Путин изкупил огромни пакети на нефтените компании и така са реализирали голяма печалба - нещо такова беше пуснато от страната навремето когато всичко в РФ почна се рути след като анексира Крим и влязаха в Украйна.

Така, че ще знаеш това е уникална възможност както преди година и нещо, само къде за жалост не прокопсаха, но някой хора си взеха рублите.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе