Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.

strana

Well-Known Member
Навигационната система ГЛОНАСС (аналог на GPS) преминава на пълна самоиздръжка.

В орбита са 25 космически спътника, около 3,5 млн автомобили в Русия ще са оборудвани със системата до края на годината. След летищата ще бъде поставено условие и на западните компании, произвеждащи самолети за руския пазар, да ги оборудват съответно.

6a5722f15ab3b6cd4e04bd2f123b5813668cb9db.png
 

strana

Well-Known Member
След малко почва купонът в Хага, на който сирийците от Дума ще си кажат мнението относно "химическата атака".

За англосаксите (които снощи стигнаха дори до това да разбиват ключалката на дипломатическа собственост, прикривайки се със син чаршаф) и източните лимитрофи е ясно - нема такава цигания, но ще е интересно да се чуе мнението на западноевропейците като (и ако) разберат, че са ги карали да атакуват военно суверенна държава покрай абсолютен фейк.

 

alfa1

Member
До майските празници курсът на долара може да се повиши над 63 рубли, а еврото ще се покачи до 78 рубли, но е малко вероятно руснаците да побягнат към обменните бюра. По-голямата част от населението не се интересува от валутните вълнения, казват социолозите. Експертите считат, че основната причина за това е бедността - хората просто нямат нищо за обменяне.
През 2014 г. спадът в реалните доходи на населението (приходи минус задължителни плащания, коригирани спрямо индекса на потребителските цени) е 0,7%, през 2015 г. - 3,2%, през 2016 г. - 5,9%, а през 2017 г. - 0 , 7%.
"Ако погледнете динамиката на реалните разполагаеми доходи на руснаците, се оказва, че нашите съграждани постоянно обедняват през последните четири години", казва Артем Деев, водещ анализатор в "Амаркетс".
Съдейки по колко активно правителството призовава гражданите да затегнат коланите си и да живеят в условията на режима на санкциите, както и нестабилната икономическа ситуация в страната, през 2018 г. ситуацията с реалните доходи на населението ще бъде още по-лоша от миналата година, смята Деев.
Според проучването от април "ИнфоФОМ", което редовно провежда Фондацията "Обществено мнение" за Банката на Русия, 61% от руснаците отбелязват, че финансовото им положение не се е променило през последните 12 месеца, а на 24% се е влошило.
 

strana

Well-Known Member
Поредният балкански тъпунгер, загрижил се за курса на рублата...

Не ви ли писна бе, гастарбайтери?

Какво му дреме на руснака за долара или еврото? Скъпа му ставала почивката в ЕС... Ми ще ходи в Крим (с моста ще става по-бързо, с новия терминал в Симферопол ще става по-удобно), ще почива в Турция, ще почива в Израел, ще почива в Египет...

Въпросът е какво можете да ни предложите вие? Курви и евтин алкохол?

Тоест нищо.
 
Последно редактирано:

alfa1

Member
Гастарбайтер си ти бе, трол. Къде си тръгнал да работиш при еврогейовете за скапаната им валута, ми не си седя в могучая за рубли?
Алкохолът ни е евтин, щото Бояришникът ни е скъп - за да не стават сакатлъци със сънародниците ти.

Поредният балкански тъпунгер, загрижил се за курса на рублата...
Не съм се загрижил аз, чугунена тикво. Изглежда е извън възможностите ти да схванеш руският стил на писане. Статията е произведена в Русия - от рускиня за руснаци.
 
Последно редактирано:

strana

Well-Known Member
Бе неколко пъти съм намеквал тук, че работя за рубли, ама ти си вервай.

Бахти селяните сте верно, толкова ли не можете да разберете какво означава "обущарю, не по-високо от обувките"?

С тия цървули и лакейски маниери сте цъфнали отсекъде
 

strana

Well-Known Member
В UK ми плащат в лири - имам дребен бизнес там.
В Германия ми плащат в евро - имам дребен бизнес там.
В България ми плащат в левове - имам дребен бизнес там.

Но основният ми бизнес е свързан с руския пазар.

Още въпроси?
 

strana

Well-Known Member
Мое да квичиш и скимтиш, за да си нормализираш кръвното - това е разбираемо.

Но и че керванът си върви покрай теб и изобщо не му дреме за теб, също е разбираемо.
 

strana

Well-Known Member
Що да е тъп? Идеята му бе породена от въглищата. Предполагам, че тукашните "предприемачи" няма да схванат, но от моя гледна точка си е пазар.

Това, че сте затъпели и погейчили е забавно, но не е основен мой проблем, а предимство. Щото на зомбита мога да пробутам всичко.
 

strana

Well-Known Member
В смисъл ти се некъв който знае къде пиша, на какви езици пиша и кога пиша?

Ти си си просто нервозно кюфте - свикни с тази мисъл и не се бутай между шамарите.
 

alfa1

Member
Ти шизофреник ли си бре - тука нали пишеш?
Освен това си и политически трол, залепи си го на хладилника и го препрочитай всяка сутрин. Снимай се с бележката и бягай в Россотрудничество да ти дадат някой лев за дребния бизнес.
 

waldes

Well-Known Member
Голям майтар, поиследния път:)
 

waldes

Well-Known Member
Някой пак за лаф моабет? Или младежа веже му писна:)
 

waldes

Well-Known Member
Реално погледнато, младежа не е точно руснак, по скоро някаква не особено успешна кръстоска между молдовска превъзходна и тъмен кавкази субект:)
 

sstankov

Active Member
Няма ли начин да се настрои форума така, че да не ми излизат тези писаници винаги най-отпред ? Ясно че автора е запленен от руските прелести, но на мен изобщо не ми е интересно, че чак и дразнещо досадно ми е !
 
Статус
Not open for further replies.

Горе