Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
Навигационната система ГЛОНАСС (аналог на GPS) преминава на пълна самоиздръжка.

В орбита са 25 космически спътника, около 3,5 млн автомобили в Русия ще са оборудвани със системата до края на годината. След летищата ще бъде поставено условие и на западните компании, произвеждащи самолети за руския пазар, да ги оборудват съответно.

6a5722f15ab3b6cd4e04bd2f123b5813668cb9db.png
 
След малко почва купонът в Хага, на който сирийците от Дума ще си кажат мнението относно "химическата атака".

За англосаксите (които снощи стигнаха дори до това да разбиват ключалката на дипломатическа собственост, прикривайки се със син чаршаф) и източните лимитрофи е ясно - нема такава цигания, но ще е интересно да се чуе мнението на западноевропейците като (и ако) разберат, че са ги карали да атакуват военно суверенна държава покрай абсолютен фейк.

 
До майските празници курсът на долара може да се повиши над 63 рубли, а еврото ще се покачи до 78 рубли, но е малко вероятно руснаците да побягнат към обменните бюра. По-голямата част от населението не се интересува от валутните вълнения, казват социолозите. Експертите считат, че основната причина за това е бедността - хората просто нямат нищо за обменяне.
През 2014 г. спадът в реалните доходи на населението (приходи минус задължителни плащания, коригирани спрямо индекса на потребителските цени) е 0,7%, през 2015 г. - 3,2%, през 2016 г. - 5,9%, а през 2017 г. - 0 , 7%.
"Ако погледнете динамиката на реалните разполагаеми доходи на руснаците, се оказва, че нашите съграждани постоянно обедняват през последните четири години", казва Артем Деев, водещ анализатор в "Амаркетс".
Съдейки по колко активно правителството призовава гражданите да затегнат коланите си и да живеят в условията на режима на санкциите, както и нестабилната икономическа ситуация в страната, през 2018 г. ситуацията с реалните доходи на населението ще бъде още по-лоша от миналата година, смята Деев.
Според проучването от април "ИнфоФОМ", което редовно провежда Фондацията "Обществено мнение" за Банката на Русия, 61% от руснаците отбелязват, че финансовото им положение не се е променило през последните 12 месеца, а на 24% се е влошило.
 
Поредният балкански тъпунгер, загрижил се за курса на рублата...

Не ви ли писна бе, гастарбайтери?

Какво му дреме на руснака за долара или еврото? Скъпа му ставала почивката в ЕС... Ми ще ходи в Крим (с моста ще става по-бързо, с новия терминал в Симферопол ще става по-удобно), ще почива в Турция, ще почива в Израел, ще почива в Египет...

Въпросът е какво можете да ни предложите вие? Курви и евтин алкохол?

Тоест нищо.
 
Последно редактирано:
Гастарбайтер си ти бе, трол. Къде си тръгнал да работиш при еврогейовете за скапаната им валута, ми не си седя в могучая за рубли?
Алкохолът ни е евтин, щото Бояришникът ни е скъп - за да не стават сакатлъци със сънародниците ти.

Поредният балкански тъпунгер, загрижил се за курса на рублата...
Не съм се загрижил аз, чугунена тикво. Изглежда е извън възможностите ти да схванеш руският стил на писане. Статията е произведена в Русия - от рускиня за руснаци.
 
Последно редактирано:
Бе неколко пъти съм намеквал тук, че работя за рубли, ама ти си вервай.

Бахти селяните сте верно, толкова ли не можете да разберете какво означава "обущарю, не по-високо от обувките"?

С тия цървули и лакейски маниери сте цъфнали отсекъде
 
В UK ми плащат в лири - имам дребен бизнес там.
В Германия ми плащат в евро - имам дребен бизнес там.
В България ми плащат в левове - имам дребен бизнес там.

Но основният ми бизнес е свързан с руския пазар.

Още въпроси?
 
Мое да квичиш и скимтиш, за да си нормализираш кръвното - това е разбираемо.

Но и че керванът си върви покрай теб и изобщо не му дреме за теб, също е разбираемо.
 
Що да е тъп? Идеята му бе породена от въглищата. Предполагам, че тукашните "предприемачи" няма да схванат, но от моя гледна точка си е пазар.

Това, че сте затъпели и погейчили е забавно, но не е основен мой проблем, а предимство. Щото на зомбита мога да пробутам всичко.
 
В смисъл ти се некъв който знае къде пиша, на какви езици пиша и кога пиша?

Ти си си просто нервозно кюфте - свикни с тази мисъл и не се бутай между шамарите.
 
Ти шизофреник ли си бре - тука нали пишеш?
Освен това си и политически трол, залепи си го на хладилника и го препрочитай всяка сутрин. Снимай се с бележката и бягай в Россотрудничество да ти дадат някой лев за дребния бизнес.
 
Голям майтар, поиследния път:)
 
Някой пак за лаф моабет? Или младежа веже му писна:)
 
Реално погледнато, младежа не е точно руснак, по скоро някаква не особено успешна кръстоска между молдовска превъзходна и тъмен кавкази субект:)
 
Няма ли начин да се настрои форума така, че да не ми излизат тези писаници винаги най-отпред ? Ясно че автора е запленен от руските прелести, но на мен изобщо не ми е интересно, че чак и дразнещо досадно ми е !
 
Статус
Not open for further replies.

Горе