Промените в Google Search са лощи за internet, според Twitter!

От: Промените в Google Search са лощи за internet, според Twitter!

Organic сеarch има свои несъвършенства и е нормально да претърпи още мнооого промени. Ако и аз и ти продаваме тор за цветя а в SERPа има 1 википедия, и 9 места за сайтове, от които половната са информационни, половината продават торове но не там, къдео живея аз и т.н.
Още повече, ти продаваш по-скъпо, но понеже си с по-добро СЕО - си по-напред. Но за това по-добро сео си осрал половината интернет със junk статии, линкове и сателитки. Даже имаш % от бюджета заделен за СЕО. А Ако тази нужда отпадне, и за да продадеш стоката си ще трябва да понижиш цената, или да предложиш по-добри условия?

Във shopping - имаме отзиви, имаме цени и привързанност към регион. Потребителя не трябва да рови в сайтовете и може реално да сравнява оферти. Същото важи за hotel finder, places и т.н.
А ORGANIC в момента почва да ранжира високо инормативните страници, а другите ги понижава. Избутва ги към тези сървиси, един вид
 
От: Промените в Google Search са лощи за internet, според Twitter!

Ето и моя коментар щом са добре дошли коментарите :) Правиш си SEO в някаква ниша и се напъваш с онпейдж, офпейдж както си трябва: социални мрежи, линкове от тоя и оня, коментари по блогове, форумни подписи и всичко както си го пише по книгите. Накрая резултатът е, че от например 600000 резултата получваш един топъл х@й. И скивай какво става в същото време. Нещо което въобще не си искал да го оптимизираш и нищо особено не си правил за него ти се ранква на първа и то при конкуренция от 1600000. Това как да го разбиреш? За Гугъла говорим.
 
От: Промените в Google Search са лощи за internet, според Twitter!

Разбирам го като неправилно поставена цел :)
Като се преебеш с избора на думите колкото опимизация и да правиш - все тая.
Кажи сайта, ще погледнем.
П.С. - количество резулати хич не е критерий.
 

Горе