Протестите Срещу Енергийната Мафия

И още нещо който казва че полицията е реагирала добре моля сравнете с гръцки протести където хвърлят молотов и въпреки всичко полицията не бие така - доказателство че живеем в полицеиска държава тук за едни пиратки пребиха хората

били провокирани - ето това не е нормално

[video=youtube;rAfhOSNp16g]http://www.youtube.com/watch?v=rAfhOSNp16g[/video]
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Ето пък едно клипче, където гръцката полиция налага яко с палките:
[video=youtube;VlVML5ih2Qs]https://www.youtube.com/watch?v=VlVML5ih2Qs[/video]

П.П. Клипчето нищо не доказва, просто го пускам, заради горното мнение. :)
 
Само че забележи какво са направили там и какво тук ако тук правеха същото ответната рекация каква щеше да е направо да екзекутират хорарата ?

свалят ги на земята и след това ги разстлеват... за мен си е използване на прекомерна сила... за няколко пиратки ми се струва прекалено .... и показва че сме полицейска държава...
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

"За едни пиратки", ама ако ти попадне под шлема можеш ли да си представиш какво се случва и с лицето ти и със слуха ти.

Виновни са че бият наред, нормалния начин щеше да е на колите им да има прожектори, боя да е само върху 25те човека, които мятат камъни и към тези, които припознават "брата си" и биха ударили полицая след като вече ултраса е свален. Другите автоматично ще се махнат назад, заедно с избягалите ултраси.

На следващия митинг пак така, пак бой по глупаците, които застрашават здравето на полицайте и на третия вече митинг няма да има желаещи които да взимат пари на ръка и да правят мизерии, независимо коя партия им плаща.

А нормалното поведение на "водачите" на митинга е да се отделят на 20 метра зад ултрасите и активно да ги дистанцират от голямата група хора...
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

@coolice
Какви пиратки бе човек. Хвърчаха огромни камънаци, които лесно могат да убият човек, ако го уцелят. Дори и малки камъчета да са, от какъв зор някакъв дрисльо ще замерва хора, които нищо не са му направили и ще му се разминава без последствия? Представи си, че си на работа някъде и някой идва да те замерва с камъни. Ще седиш и ще търпиш или ще направиш нещо по въпроса? Всяко нещо си има граници. Недей защитава платени провокатори, на които сигурно са им бутнали по 50 лв., за да се маскират и да застрашат живота на хилядите истински протестиращи.

Политическите пристрастия не могат да ме накарат да се самозалъгвам и да кажа на бялото черно.

П.П. С една такава "пиратка" убиха мъж след футболен мач, а при друг случай едно момиче остана в будна кома. Още вегетира като фикус без съзнание. Това са все събития от София.
 
защо да защитавам провокаторите?

Аз съм против това че вместо да ги снимат и отделят от тълпата хванат в последствие... решиха да вземат най простото решение да бият всички наред... и показах че полицията в други държави не прави така... и да си помислиш че това е правилно полицията да бие така е грешно.... заради няколко провокатори да се бият хората... (дълбоко грешно е)

а и така се вкарва страх във хората... да не ходят да протестират...

Преклонена глава сабия не я сече нали... Гарантирано от ГЕРБ - точно това послание беше отправено към хората...
 
От: Re: Протестите Срещу Енергийната Мафия

вместо да ги снимат и отделят от тълпата хванат в последствие...
Те са заснети от десетки HD камери, само че заснетият материал пет пари не струва, защото са с качулки на главата и шалове до очите. Невъзможно е да се идентифицират. И как си представяш да стане отделянето им от тълпата? Ако беше възможно щяха да са го направили. Нали при първата стъпка на полицията провокаторите веднага се разбягаха. Те не са вчерашни, а и това едва ли им е първото подобно участие. Преди пак имаше някакви протести и същите тези боклуци отново бяха на първа линия. Събитията се развиха по абсолютно подобен сценарий.

Това, че ГЕРБ трябва да ги няма и ще си ходят е ясно, ама ми става тъжно като видя как умни хора се оставят да ги водят за носа по подобен начин. Щом такива номера все още минават значи си заслужаваме да сме на това дередже.

Значи тезата ти е, че по нареждане на ГЕРБ тази вечер хората са били пребити, за да ги уплашат и да не идват пак на протести? Вярваш ли си?
 
Преклонена глава сабя не я сече си е чисто българска поговорка изпробвана успешно върху нашият народ при 500 години робство... не го изключвам като възможност... вече и хора който не са от герб смятат че те са жертва на политически заговор а факта е че хората са наплашени да протестират...

НО НЕ МИ СЕ СПОРИ ЗА ПОЛИТИКА

Тезата мие смятам че имаше прекалено използване на сила от полицията ... по добре да бяха извадили водните оръдия и да мокрят хората за да ги накарат да си идат а не да бият така с палките в главите... някой може да умре... (и то не биха провокаторите) а биха хората и си измиха ръцете че били провокирани...
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Значи, не е по-добре да се използват водни оръдия и ще ти обясня защо. Ако намокриш яко хора през февруари месец, когато температурата е около 0 градуса много от тях вероятно ще хванат пневмония и ще умрат после. Палките са най-безопасното нападателно средство в случая, макар и това да не изглежда така на пръв поглед.
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Хората от митинга трябва да се дистанцират и отлъчат "забулените" ултраси и това трябва да стане утре, защото ще следва още бой...

От там полицията да си ги поема както иска...
 
От: Re: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Те са заснети от десетки HD камери, само че заснетият материал пет пари не струва, защото са с качулки на главата и шалове до очите. Невъзможно е да се идентифицират. И как си представяш да стане отделянето им от тълпата? Ако беше възможно щяха да са го направили. Нали при първата стъпка на полицията провокаторите веднага се разбягаха. Те не са вчерашни, а и това едва ли им е първото подобно участие. Преди пак имаше някакви протести и същите тези боклуци отново бяха на първа линия. Събитията се развиха по абсолютно подобен сценарий.

Полицията няма пари за (или не желае да купи) пушки стрелящи с боя за маркиране на престъпници. Това в комбинация с камерите е добър начин впоследствие престъпниците да бъдат разпознати и тикнати в затвора, където им е мястото.
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Тея провокатори защо ги има? Ами много лесно - всички вмомента са се актуализирали, които Бойко ги мачкаше 3 години - БИВШИТЕ МУ ПРИЯТЕЛИ ОТ МУТРЕНСКИТЕ ГОДИНИ - Алексей Петров, нагли, магли, килъри, милъри, и всякакви други тъмни субекти - как да не са му ядосани? Пак БОЙКО Е ВИНОВЕН, ама вие не можете да го разберете!!!

Вчера нарочно звъннах на един човек, който има тук до нас апартамент ( от софия е попринцип ) и бизнес в София и ми каза, че е ОТДЕЛИЛ 20 000 лева за протеста - цеха му е спрял работа и работниците им плаща за да протестират, защото каза, че тоя БОКЛУК УНИВЕРСАЛЕН трябва вече да си ходи, че ще ставало много страшно, че съсипал всичко. Евала му правя!!! - И тоя ли човек е провокатор? АМИ ПРОВОКАТОР Е - ИСКА ГЕРБ ДА СИ ХОДИ - ЕЙ ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ. И каза, че ще се протестира докато тоя боклук не падне от власт. Ей това е дума!
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Общо взето протестите се провалиха напълно. Тоест, бяха и са доста масови, но от тях няма никакъв резултат. Нищо не се прави срещу енергийната мафия. Няма да бъдат изпълнени и исканията, които изникнаха по-късно и около които се обединиха протестиращите. Бойко Борисов изигра цялата държава като даде оставка, която никой не му е искал (20-30 лумпени на Алексей Петров не се броят), само и само да не го накарат да работи в интерес на избирателите му. Измисленото намаление на тока с 8% е едно голямо нищо, защото пак ще бъде за наша сметка, а и намалението на цената на киловат няма да доведе до истинско намаление с 8%, тъй като всички знаем, че половината от крайната цена на тока идва от други "разходи".

Развоят на събитията не е никак изненадващ. Все пак ГЕРБ вече има история на антибългарска и противообществена политика. Видяхме им к*рвенското поведение като подписаха тихомълком АКТА и после не посмяха да гласуват срещу цензурата дори в парламента. Тъй както е тръгнало тази групировка ще продължи и занапред да ни дърпа към дъното и да ни води напред към мизерията и мракобесието.
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

65507_465917236790507_240489880_n.jpg
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Никой не коментира факта, че в България цената на електрическата енергия е най-ниска в целия ЕС.

Аз пък благодаря на нашите управляващи за (относително) ниската цена. Те се справят с проблема по-добре от политиците в другите европейски държави. Въпреки, че има злоупотреби, те са на приемливо ниско ниво (щом цената е най-ниска в България).

http://www.energy.eu/

Не казвам, че не искам цената да бъде по-ниска. Има начини как това да стане. Обаче за да стане се изискват премахване на Европейския съюз или поне реформирането му (да се махнат всички екофашистки закони) и да се нарушат един куп договори (производителите на "зелена" енергия имат дългосрочни договори, производителите на енергия чрез изгаряне на въглища (най-смъртоносната възможна електрическа енергия) също имат такива договори).

Тоест на практика без нарушаване на един куп закони и без ликвидирането на Европейската империя на злото, няма как електрическата енергия да поевтинее.

Освен това в някои държави от ЕС гражданите избраха да плащат повече за електрическа енергия (чрез референдум по демократичен път избраха да няма АЕЦ).

Решение на големите разходи за пренос на енергия може да бъде построяването на множество малки модулни ядрени реактори близо до градовете и големите потребители на електрическа енергия.

Бъдещето на ядрената енергетика с малките модулни реактори

Също така малките електрически централи, които се захранват с евтин газ могат да бъдат алтернатива даже и на ядрените централи. В САЩ например предсрочно затварят ядрени централи заради евтиния газ. Ако и тук цената на газа падне ще бъде изгодно.
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

и аз бях днес, ама ще чакам като стане като в гърция - трошене и бой като има, че сега е скука. малко да освободим напрежението :D
 
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Коя цена е по-ниска бе хепи??? Айде стига се прави и ти на утепан!! Ниска е цената, която излиза от аец-а...а след това кво се случва??? 4-5 пъти нагоре минимум.
В холандия плащат и ток и газ на тристаен 50-60 евро общо на месец. В германия на четристаен имах макс 50 евро...
И без въобще да сравнявам доходите...НЕ ЧЕ НЕ ТРЯБВА, у бг заради куци далавери цената е поне 2 пъти по-висока.
 

Горе