Публикуване на Статии или Еднопосочни Линкове

Blinky

Owner
Един от начините да докарате трафик до вашия сайт е т.н. писане на статии, казвайки на света за продукта/услугата която Вие предоставяте.

Някой го използват и за еднопосчно сочене към техния сайт, което е добре за паяците на големите търсачки Google, Yahoo, MSN и други.

Ето ги и основните Директории за побликуване на Статии:

http://www.predpriemach.com/download/Article-Directory-list-Blinky.xls

Успешно Побликуване :D

-------------------------------------------------------
Affiliate Marketing Blog
 
Хм да не забравяме най-големите във този бизнес www.prweb.com те до скоро също бяха безплатни но вече не са . Срещу минимална сума $ 40 по старите правила (не съм влизал отдавна) и оценка на вашият релеиз по висока от 4 статията ви ще бъде публикувана във новините на хиляди сайтове включително Google News и Yahoo News.

П.С вече не приемат и статии за адулт продукти :(
 
Да видим как стоят нещата в България...

Винаги съм се интересувал единствено и само от вътрешния пазар. Съгласен съм, че писането на статии за е- зинс е един много ефикасен метод за безплатна реклама. Използвах го интензивно през последните три години.
У нас обаче трябва чрез копи и пейст сам да си публикуваш статиите в списания, с които имаш предварителна уговорка. Е, играчка е, ама ефектът е фантастичен.
И още нещо... Нека да не забравяме, че писането на статии не е лъжица за всяка уста. Има хора, които и едно смислено изречение не могат да напишат. Но... За всяка болка си има билка, нали? Ще спра дотук, защото...
 
Имам един въпрос - ако се пусне една и съща статия във всичките директории, няма ли търсачките да те накажат за duplicate content?
 
Wizard каза:
Имам един въпрос - ако се пусне една и съща статия във всичките директории, няма ли търсачките да те накажат за duplicate content?

E Google не са ча ктолкова строги иначе щяха да прецакат news distribution ..

Duplicate content e когато твоя сайт копира текстовете на други (може да изкопираш малко текст и да не те накажат но не се препоръчва). От това че много саитове дистрибутират една и съща статия няма да има никакъв проблем за теб стига да не ползваш текста на индекс пейджа си като текст за статията.


П.С Unique content e нещо много важно за google, така че първо си промени текста на сайта и тогава се захващаи с публикуването на сатии.

btw ти sitemap имаш ли?


apostol каза:
... Нека да не забравяме, че писането на статии не е лъжица за всяка уста. Има хора, които и едно смислено изречение не могат да напишат. Но... За всяка болка си има билка, нали? Ще спра дотук, защото...

MoreNiche - от препоръчаните спонсори предлага няколко стотин тематични статии (penis enlargement, weight loss, online marketing, sex guide......) записвате се за програматар, харесвате си статия и я променяте, добавяте си линковете, събмитвате и имате още един потенциален източник на пари а и както каза Blinky това е перфектният източник на one way links
 
да повечето са дирертории за статии са рангнати добре от Google. Аз имам опит и да споделиа, че на повечето имаш право да слагаш линка си само три пъти в статията ти. ако си писал и събмитвал статии, след това обикновенно като на си напишеш домейна в Google и започнеш да търсиш, намираш твоия главен домейн.По някога и след него: home; faq; cantanct ....но винаги статията която си писъл за сайта си.

Това и сега го наблюдавам, което ме подсеща да постна някоя друга статия в близко будеще. :) И pricecompare е много прав.

Та по повод твойто питане ето "малко" директории:

http://www.predpriemach.com/download/Article_Directory_List.xls

Направо мозъка изтръпва след 50-тата. :shock:

Обаче ако имаш навсякъде по тях - статия, не ти трябват много много линк партъори. Абе трябват но не е задължително след това мъчение.

Чао и успехи................. 8)
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing News
 
coolice каза:
Хм да не забравяме най-големите във този бизнес www.prweb.com те до скоро също бяха безплатни но вече не са . Срещу минимална сума $ 40 по старите правила (не съм влизал отдавна) и оценка на вашият релеиз по висока от 4 статията ви ще бъде публикувана във новините на хиляди сайтове включително Google News и Yahoo News.

П.С вече не приемат и статии за адулт продукти :(

Аз днес се регнах и цените са направо ужасни(за нас дее...за тях сигурно са си перфектни). Общо взето за да пуснеш една статия, която да ти свърши работа трябва да дадеш най-малко $200 :)
 
Blinky каза:
да повечето са дирертории за статии са рангнати добре от Google. Аз имам опит и да споделиа, че на повечето имаш право да слагаш линка си само три пъти в статията ти.[/url]

Позволяват да си слагаш линкове и в текста ли ? Аз мислех че само е подписа ... Blinky сигурен ли си в това което казваш?
Я прати една публикувана статийка с линкове в текста че ми е интересно да видя. И на теб успехи.
 
Tsanko каза:
Аз днес се регнах и цените са направо ужасни(за нас дее...за тях сигурно са си перфектни). Общо взето за да пуснеш една статия, която да ти свърши работа трябва да дадеш най-малко $200 :)

не е точно така вдигнали са цените и аз го видях

но такава за $80 също става. SEO VISIBILITY $200 е за да им ползваш теният тул за оптимизация на статията нищо по различно от това което прави webceo :) Ако смяташ да инвестираш по голяма сума в Press Release бих ти препоръчал да ползваш MEDIA VISIBILITY пакета $360 така статията ти ще попадне и в печатни издания :)

@vitohol бате blinky да ти покаже но иначе дават да има линкове :)
 
eeeee бате ти не гледаш ли на сайтовете си като на бизнес?

Говоря за прайвът леибъл решенията. А всеки бизнес се нуждае от публичност. Ако няма новина си създаваш такава.... Доколко дава резултат е доста онтосително зависи от много неща......

Факт е обаче че дори с безплатните артикъли се правят кинти... освен че трупаш линкове :)

:idea: Преди време Блинки написа статия за един сайт и я събмитна в артикъл директориите от първия публикуван списък. Два дни по късно я бяха одобрили на няколко места и доиде 1 продажба (тракната от статията - може да има и още някоя нетракната) с комисионна малко над $100 :) не са много пари но е добре за по малко от час работа... :)

SE не са целият онлайн бизнес...

ПС Blinky бате - мерси за статията :)
 
coolice каза:
ПС Blinky бате - мерси за статията Smile

За мен е удоволствие. :) Да наистина не са за подценяване някой Аrticle Directories.

Могат да донесат някоя друга продажба, а и както coolice спомена линковете са им важни. Тосе знае че линк от unique content е много ценен за SEO-то на един сайт. А и колкото по-стара ти е статията, толкова по-добър е линка. Аз лично като тайпна някой голям сайт в търачка излизат странисите му и след това артикъл директориите на които се е постнал даден онлайн бизнес.

Така че поддържам теорията че смисъл има. :)
 
Бате, говорим за прес релиизване а не за статии. Има резлика от едното до другото и всеки я знае. А и най-вече че първото си го дистрибутираш без пари, и както каза ти пак ти носи печалби. Мисля че двете са на различно ниво и аудитория. Но аз не сам пускал прес до сега и може и да се бъркам.
 
Почти същото е може да разсъждаваш за това все едно че плащаш за събмишън услуги лошото е че вече отказват да публикуват статии за саитове и продукти които смятат че са за адулт клиенти :( голяма част от хербалите вече не вървят....... :(

Иначе ето още един алтернативен метод за реклама :

:idea: в един чужд форум един пич с private label reseller сайт каза че си пускал само реклама по радиото на сайта си и правел по хилядарка чисто на седмица от това...
 
Не вярвай много на текива. Всеки може да каже всичко но дали е истина не е ясно. Според мен кои какво му трябва си го търси в търсачките и си го купува директно :)

Та точно това имах редвид, че с прес-а е по трудно да ти го публикуват и т.н Но всеки трябва да пробва разбира се.
 
Ако ти е добра статията може и да мине :)

Иначе съм съгласен че не може на всичко да се вярва, но аз съм маркетър бате и не мога да отрека този тип реклама :) А при цена за рекламен спот от $3 - $10 и минум $100 бюджет не е скъпо да се тества :) (говоря за локални радио станции)

ето малко повече инфо за радио рекламите

http://www.entrepreneur.com/marketing/marketingcolumnistkimtgordon/article177002.html
 
И аз съм съгласен на 100% че тези маркетингови действия дават резултат, може да не хвръкнеш с продажбите. Но със сигурност ще имаш някаква полза от тези методи.

А и да помислиме от гледна точка на оптимизацията - линк от PR 9 никак не е зле, а? Да, новините на google са с такъв PR. Та се4га няма как да отрече някой, че не е хубаво да присъстваш в тези новини.
 
Аз ако съм сгурен че ще ми сложат новината в 1000 саита бих дал $100-200... ама тая ситема с оценяването нещо не ми вдъхва доверие :)
 

Горе