Първият ми блог,помощ ?

david

New Member
Добре направих си блог и се регистрирах в GenBucks и незнам,чета форума и немога пак да разбера какво да првя.Ако на някой му се занимава да ми помогне да пише тук,с радост ще приема малко информация.А гледам че форума е много хубав и има полза да се чете ! Мерси предварително :oops: ..
 
От: Първият ми блог,помощ ?

здравей , хубаво е че виждаш че форума е хубав и има полза да се чете - това и прави - чети , всички важни теми във всички раздели по 2 пъти минимум
 
От: Първият ми блог,помощ ?

Не чети, ами започдвай да пишеш статии. Първо обаче измисли за какво ще пишеш, трябва да е нещо, което ще ти носи приходи, поне така си казал. Добри статии + читатели = пари. Като си се регистрирал в GenBucks парите няма как да завалят сами...
 
От: Първият ми блог,помощ ?

Да де ясно започнах да събирам информация от тук оттам.Вече знам за какво ще пиша.Мисля да направя 2 блога,като единият ще е по моя любима тема,като мисля да сложа интересни статии (за един доста готин танц) и ще му сложа реклами от Адсенс.2рият блог ще е за продукти от ГБ.Разбирам ги нали горе долу нещата,просто нещо немога да намеря от къде да се регистрирам за Гуугъл Адсенс и въобще самото правене на блоговете ми е също в минус,защото само преди 2 дена разбрах че съществуват..Някой ако помогне по тези 2 неща,шапка му свалям :| !!
 
От: Първият ми блог,помощ ?

Не стават от вратата за краката нещата. И не бързай, ако си мислиш, че парите ще текнат след първите няколко седмици може да останеш разочарован ;)
 
От: Първият ми блог,помощ ?

Здрасти, не виждам с какво може да ти се помогне. Мерси за хубавите думи. Форума си го бива, а?:) Пратих ти лично с отговорите, които ме попита. Просто видях че на лично си ги постнал преди тук. Успехи.;)
 
От: Първият ми блог,помощ ?

Мале много се затруднявам с името на блоговете,много 2 дена ги мисля и немога
,моеж ли да ми помогнете.Първият ми блог ще е за танца Shuffle (напишете Shuffle в youtube и ще видите какво представлява) ,а вторият ще е за продуктите от ГБ (Там за диети,за Анти-пушене,мускули абе помощни) .. Ако някой има някви предложения моля да сподели,наистина се затруднявам и се обърквам.Пък и аз не ги разбирам много как трябва да ги пиша,щото разбрах от цялото четене,че трябва да е име дето да не е като напишеш в Google името и да ти излязат 7 милиона резултати..Мерси предварително !
 
От: Първият ми блог,помощ ?

Каквото и да правиш, ако няма тръпка, резултатите ще са посредствени. Така че сядаш и правиш точно каквото и ти е на душа - в днешно време всичко подлежи на монетаризиране, така че не се притеснявай.
Просто трябва да си добър/експерт в нещо. При глобализация глобалния пазар, означава и глобална конкуренция, няма "достатъчно добър", защото по средата сред 200 000 не ти върши работа.

Особено за първи проекти, насила хубост не става. Обикновено ще има и още маса хора, дето го правят насила, а индийците пишат за по 2 долара... Отпусни се и прави каквото ти е на сърце, то ще си стане уникално. С малко постоянство ще завъдиш и фенове и от там ефекта е малко като на цунами.

Виж например http://cuteoverload.com/, жената го е нацъкала за няколко часа да си експериментира разни неща, без планове да става популярен или да носи пари. Намерилис е някакви фенове и почнали да предлагат други картинки на сладки животни (щото тя това имала под ръка първоначално, обичала картинки на слдки животинки - това сложила). Сега според прави трафик 88 000 дневно (което не е много, ама като за половин ден работа седмично...), съответно реклама. Календарче с картинки от сайта пук се продава доста добре. Ето ти случаен бизнес от нещо, което просто си те кефи.

Със SEO-та не се втелявай прекалено. Оптимизирай си самите странички да се индексират от Google и толкова. Създай някакво съдържание, върху което да може да се SEO-ва след това.

Имената ще си изскочат. Спри да ги мислиш и ще ги измислиш :)

P.S. добре е да можеш да мислиш на английски (или Испански, Китайски, Руски...). От дадено нещо се интересува определен процент от хората, а България си е доста малка страна със специфичен език. Това означава че потенциалната ти аудитория също е доста по-малка, балканеца си е склонен на мрънкане, сърдене и оплюване и... ако с еднакви услия можеш да имаш 50 и 50000 потребители/клиенти/абонати, кое би избрал? Да предположим, че на бройка ти носят по еднакъв среден доход.
 
Последно редактирано:

Горе