Излизам сутринта и какво да видя - същата работа. Само дето не са успели стъклото да счупят. Взели кастофона и да ги няма.
Като примерен гражданин отивам в РПУ-то, моля ги за оглед, а те горките изобщо не им се занимава. И честно казано сега разбрах защо - дойде дежурния, прочете ми няколко членове от разни закони, попита ме дали съм разбрал и така. За какво иде реч?
За жалост не си водих записки на членовете и от кои закони бяха, но общо взето с цитираните редове ми стана ясно как дори да открият отпечатъци, следи и да хванат извършителя, то няма начин да бъде осъден. Според закона ако не съм видял извършителя не мога да го осъдя, тъй като той може да се измъкне с просто обяснение от сорта на "...минавах, видях, че е отворена колата и влязох само да спя в нея, не съм я чупил и крал аз...".
Чак сега разбрах защо полицията не си върши работата - защото законите не ги защитават дори тях. За какво те да си мърдат пръстите като утре пак ще са на свобода апашите. По същата логика са освободени и 99% от заловените при разните акции на Цветанов. Изобщо абсурдна страна...
Тъкмо бях решил да звъня на Господарите, защото отново полицията не си върши работата, че за пореден път ми разбиват колата, че в рамките на един и същи паркинг се разбиват по няколко автомобила на месец....просто няма смисъл. Ще пиша на Бойко, Цветанов, Фандъкова....ако отговорят и решат да променят закони - супер, много ме съмнява обаче че тези писма до никъде няма да стигнат...