Различен хостинг/IP за различните домейни (за SEO network)

Wizard

New Member
Ако създаваш SEO network, какъв е начина да имаш различни IP-та за различните ти домейни (с цел да си SE friendly):

- за целта мога ли да отворя няколко shared hosting акаунта от един и същи провайдер, или трябва да си отварям хостинг акaунти с различни провайдери?

(не ми се ще да използвам безплатни хостинги и subdomains)

Благодаря предварително :wink:
 
Да и ако може някой да каже и за БЕЗПЛАТЕН хостинг защото аз ползвам такъв иначе за платен може да си платиш за ИП мисля че около 2-4$ беше :)
 
1.
няколко shared hosting акаунта от един и същи провайдер
2.
хостинг акaунти с различни провайдери
3.
може да си платиш за ИП
Кой от трите варянта би бил най-подходящ за SEO? Не е ли много по-добре да се използват различни хостинг провайдери вместо различни IP-та от един и същи провайдер?
 
To nemoje da polzwash dwa razlichni provaidera s edno IP takache nqma kakvo da pitash :)
 
To nemoje da polzwash dwa razlichni provaidera s edno IP
Въпроса не ми е:

"Ще имам ли еднакво IP за различните хостинг акаунти, ако използвам два различни провайдера"

И трите варянта, които съм постнал, предлагат уникално IP за даден домейн.

...coolice, Blinky ...any advice?
 
@ Wizard - Да от различни хостинг фирми със сигурност ще имаш различни ипта

Може и една и съща хостинг фирма да ползваш просто да ги попиташ да ти дадът ипта от различни клас Ц мрежи пак става добре :)
 
И аз мисля че от различни сървъри/провайдъри ще е по-добре за SEO-то на даден домейн. Но е сигурно също така че ако хостваш на германски сървари - ще излизаш на първите места в google.de (естесвено трябва да си с добро SEO). Ако имаш на различни сървари качени сайтове и тъе интерлинкват - ще си направиш не лоша мрежичка - или казанано на по-прост език мини нет.

Еми мисля че трябва лично да говориш с админа на хостинг фирмата да ти поставя азличните сайтове на различни хостинги - това може и да се доплаща. Мисля си че е възможно, тъй като фирмата има сървъри не само в една държава. Естествено трябва да е голяма фирмата. :wink:

А за да се рангваш по-добре тези интерлинкнати сайтове(на различни IP-та ) трябва да са със сходна тематика. Ей тогава ще избиеш кочината, но си е нужно и малко предпазливост - има ниво в което вече се прекалява така че е хубаво да се внимава.

Wizard , бате радвам се ни посещаваш от време на време - тук винаги ще получиш отговор от нас, а между другото скоро да имате среща на форума?

Чао и успешен онлайн бизнес бате.
---------------------------------------------------------------------
Natural Penis Enlargement Pill Review
 
Много благодаря за отговорите :)

Питах ги тия от хостинга и имат IP-та само от 5-6 различни Ц класа (това значи че мога да имам само 5-6 домейна с уникално IP/FTP ...ама с 5-6 домейна прекалено малка мрежа ше се получи)

Но може да се направи нещо комбинирано - няколко акаунта от различни фирми - и вече за всеки акаунт по няколко IP-та от различен клас Ц мрежи.

Но ме притеснява и WHOIS инфото за всеки домейн. Даже и да хостна всички домейни с различни фирми - пак google или което и да е SE няма ли да се досетят че целия network и всички линкове между домейните всъщност са от един и същи човек? WHOIS-а инфото за регистратора използва ли се в SE алгоритмите? Трябва ли да правя private регистрация?

Wizard , бате радвам се ни посещаваш от време на време - тук винаги ще получиш отговор от нас, а между другото скоро да имате среща на форума?
:) ...ми не сме планирали, но може да направиме скоро една среща..
 
1. не мисля че тие нужно по 1 ип за всеки саит вярно че с отдели ипта е по добре но можеш да си спестиш част от разходите примерно качиш по 10 саита на ип (50-60 домеина......) А може да ползваш и известно количество събдомеини


2. За домеините дали е по добре да са зад прокси или не не мога да ти кажа със сигурност. Обаче ако си без прокси всеки ще може да проври мрежата ти и да идентифицира собственика. Ако решиш да позлваш проксита ползваи няколко различни домеин регистратора така поне ще изглежда по шарено инфото

П.С Ако са ти нови домеините ще е доста трудно...
 
Търсачките няма как да гледат WHOIS информацията. Гледат само IP-то. Спокойно можеш да си ги държиш на един домейн регистратор, даже на един и същ хост, просто си купи реални IP-а за всеки и готово. Дори да са на едно и също име домейните - няма проблем.
 
cloxy каза:
Търсачките няма как да гледат WHOIS информацията. Гледат само IP-то. Спокойно можеш да си ги държиш на един домейн регистратор, даже на един и същ хост, просто си купи реални IP-а за всеки и готово. Дори да са на едно и също име домейните - няма проблем.
Като питам хостинг съпорта за реални IP-а, какво да им кажа - "static IP" ли?
 

Горе