Размисли и съмнения за уникален продукт

pa_lta

Well-Known Member
Да приемем, че имам уникални (никъде в нета не се предлага нищо толкова естетично и творчески направено, няма дори нещо, което да се доближава като качество и/или визия - а съм ровил доста - Етси, метси, Европа, Азия, Хамерика, иБей, Амазони - няма) ръчно изработени продукти, за тези които следят форума и/или писаниците ми из него е ясно, че говоря за свещи за декорация /но не такива каквито съм поствал тук/
Чудя се дали да не бодна един сайт за едровки?!! Аз пак ще си продавам с онлайн магазина, най-вече в UK, но това е друго и гледам още по на запад.:wink:

Плюсове:
1. Продута е търсен /свещи по принцип, а и ръчно изработени също/
2. Това, че никой не съм намерил да продава такива или подобни май го споменах, което не значи, че няма, но може да не се класира добре=> че това може и да отиде към минусите - аз колко по-добре от тях бих се справил?
3. "Създал" съм изцяло завършен продукт - опаковки, салтанати :wink:
4. Предвид невъзможността за сравнение с друг продукт - цената може да е доста висока /качеството е факт/

Минуси:
1. Нямам време да се занимавам с популяризиране на продуктите и сайта за на едро
2. Нямам достатъчно кеш /тук за разлика от онлайн магазина - мисля, че срика на доставка няма да е толкова болка за умиране - та няма да е необходимо да закарам някакви количества в САЩ да речем/ и не желая да инвестирам в нещо, за което няма да имам сили, възможности и време /онлайн магазина предимно за UK ще ми отнема повече от достатъчно време/
3. Свещите са изработени от висококачествен медицински парафин /слагам го в минусите, защото много са залитнали отвъд- океанците към соеви и подобни заместители на парафина/
4. Никакъв опит с подобна схема - намиране на афилиейти, работа с тях и подобни.

Има и други неща, но това май е едно добро начало да споделите какво мислите по въпроса.
 
От: Размисли и съмнения за уникален продукт

А защо не изградиш сайта като при повечето китайци, добавяш съответните продукти в една категория и им задаваш ценови интервали от 1 до 5 броя една цена, от 10-100 друга цена и 1000-нагоре друга цена и така прасни една изгодна цена на едровката, щом ще си уникален няма да могат да си намерят продуктите в други магазини та да ги вземат на по-ниско за единични бройки. Така би подсигурил и двата фронта, а и това е варианта с по малкото инвестиции и време като цяло и накрая пусни афилейт на целия сайт и си готов.

Eдит: ето какво имам в предвид за цените
http://www.dhgate.com/product/seale...ore-mtk6572/234031332.html#s1-0-1a|2335139820

Ако направиш нещата от по горе направо в магазина си тъкмо ще видиш как се развиват нещата по последната ти точка относно парафина, щото там понякога са големи филмари и като захапят нещо......
 
От: Размисли и съмнения за уникален продукт

Нещо не ме кефи този вариант - като начин на предлагане/презентиране на продукт, направо ми идва асоциацията с всички китайски такива:wink:
Освен това ще е по-лесно да се оптимизира магазина за UK отколкото за целия свят, съответно и сайта за на едро за USA, да двойна работа ще е да оптимизирам два сайта за 2 "различни" търсачки, но определено мисля, ще е по удачния начин.
 
От: Размисли и съмнения за уникален продукт

2. Това, че никой не съм намерил да продава такива или подобни май го споменах, което не значи, че няма, но може да не се класира добре=> че това може и да отиде към минусите - аз колко по-добре от тях бих се справил?

Ето: ЦЪК и ЦЪК и ЦЪК и ЦЪК и т.н. в България а ето и за ЮК ЦЪК и ЦЪК и ЦЪК и ЦЪК и ЦЪК и т.н.

Като цяло карвинг свещите не са нов или уникален продукт, но са от типа що годе продаваеми продукти
 
От: Размисли и съмнения за уникален продукт

... говоря за свещи за декорация /но не такива каквито съм поствал тук[/
Ееее, Крумов, благодаря за труда, който си си дал, НО ... обиждаш ме:wink: /мислиш ли, че не съм си написал домашното, щом се целя в UK и USA пазара. Не става дума изобщо за карвинг свещи:wink: Карвинга ще са една част от нещата, които ще мятам.
'Удри още една и за мое здраве:beer:
 

Горе