Разследват ме от ГДБОП според мобио.бг

От: От: Разследват ме от ГДБОП според мобио.бг

Законът е в Южна Корея и включва освен ботовете и търговията с виртуални предмети. Там онлайн игрите са голяма мания, която стига застрашителни размери и са се хванали за главите буквално от тях. Просто младежите им друго не правят, освен да играят на тея игри. Не знам дали знаете, но Корея е държавата с най-голямо разпространение на високи технологии сред населението. Общо взето, това което става там днес, ще стане и у нас след години.

Нз дали знаете, но търговията с виртуални предмети е масова практика за изпиране на пари.
 
От: От: Разследват ме от ГДБОП според мобио.бг

Нз дали знаете, но търговията с виртуални предмети е масова практика за изпиране на пари.

Стига с тази паника относно прането на пари. Тези "перачи" вероятно са някакви аматьори. Истинските професионалисти перат пари с реални предмети, не с виртуални.

Истинското пране на пари се прави с локални фирми, регистрирани в държавата, където живее престъпния бос. Законите против пране на пари са някаква глупост, защото по никакъв начин не затрудняват прането на пари (само правят живота на обикновените хора по-труден). Представете си една фирма, която търгува с някакви стоки. Вместо да купува директно от производителя стоките минават през фирмата на прекупвач, който де-факто е престъпен бос, който иска да си изпере парите. Печалбата му (от това, че стоката е минала през фирмата му) е 1 милион лева (примерно). Този милион го дава в брой (в куфарче) на търговеца, който е доволен че не плаща данък върху този милион. А престъпния бос е доволен, че парите му са изпрани (платил е данък, но нали прането е точно с тази цел - да плати данък и да докаже законен доход - какво по-законно от покупко-продажба на някаква реална стока). Обърни внимание, че фирмите на търговеца и на перача на пари са регистрирани в държавата, където живеят, всичко се отчита както е по закон (с изключение на куфарчето с пари, което търговецът получава). Законите против пране на пари са спазени (формално). И въпреки това нарушението е факт. Това е най-простия начин да се перат пари и същевременно най-ефективния. Ако трябва да се изперат повече милиони - просто фирмата на престъпния бос ще работи с повече на брой търговци. Разбира се има и други начини за пране на пари, но този е най-простия и може би най-трудния за разкриване.

Има и друг по-прост начин за пране на пари. При него няма нужда престъпния бос даже да има фирма. Престъпният бос сключва договор за консултантска услуга с някоя достатъчно голяма фирма, която се притежава от малък брой собственици (в идеалния случай един собственик). Тази фирма плаща на престъпния бос колкото пари са се договорили. Обаче преди това тайно престъпния бос е дал куфарче с пари в брой на собственика на фирмата (парите в куфарчето са колкото парите по договора за консултантската услуга). Произход на парите: консултантска услуга. Чисти пари. Преведени с банков превод, има договори на хартия, може да се докаже.

Всяка прилика с реални лица и събития е случайна.
 

Горе