Разяснение за Affiliate marketing

Stratocasterus

New Member
Здравейте на всички.
Вече се депресирах от тези PTC сайтове и реших да се занимая с нещо по-голямо. Интересувам се конкретно от афилейт маркетинга и имам следните въпроси:
1.До колкото прочетох Афилейта се занимава с продажбата на стоки на други производители как точно става това (Трябва ли производителя да е от България , ако не как става доставката до България, за чия сметка е тя.)?
2.Ако имам да речем онлайн магазин в него ли ще се продават стоките на производителя като артикули и мога ли да продавам продукти на повече от една афилейт програма?
3.Препоръчайте ми категория за афилейт в смисъл Спортни стоки , продажба на лекарства и тем подобни...
4.Препоръчайте ми фирма с която да работя?
5. Задължително ли е да имам регистрирана фирма за да мога да извършвам този вид онлайн бизнес?
6. Само в България ли да продавам или да се насоча към отворения световен пазар ?

Благодаря на всички ви предварително
 
От: Разяснение за Affiliate marketing

1. В Dropshipping-a продаваш стоките на производителите. Афилиейта е по-скоро реклама, описваш един продукт, слагаш линк към магазина на търговеца и вече ако някой купи този продукт, посредством твоя линк, тогава ти се начислява предварително определения процент. Вече разгледай в самата страница, в зависимост от това от къде и чрез какво се праща, има различни тарифи и срокове. Най-добре вкарай няколко продукта в количката си и попълни формата за плащане (без действително да поръчваш). Така ще видиш на сайта точно колко ще ти излезе и какъв ще е срока за доставка.

2. Ако изрично не е споменато в условията на фирмата, с която работиш, можеш да сложиш артикули и на 100 различни програми ако искаш. Аз не съм виждал такава, която те ограничава да ползваш само нейните неща.

3. За афилиейт програми търси в Гугъл. Има стотици.

4. Не мога да ти препоръчам, но в тази секция на форума са описани проверени програми, на които може да се вярва.

5. Не е задължително да имаш фирма.

6. Ориентирай се към глобалния пазар. Защо съм описал в 4-та точка на тази тема.
 

Горе