Реалитита в Бълрария - каква печалба генерират?

Izvunzemen

Active Member
В България реалититата са най-гледаните продукции, за съжаление.

Има ли някой по-запознат, който може да каже някакви средни цифри за разходите и печалбата примерно на един сезон на известно българско реалити.

Горе-долу се сещам какви сметки трябва да включа грубо, но със сигурност изпускам важни фрагменти, защото съм крайно незапознат в тази материя.
 
Според мен това са топ предаванията на телевизиите, правещи им най-много пари. Не само брадъри, ферми и прочие, но и музикалните, дори те може би и повече, защото знам, че доста от моите познати ги гледат, а това от своя страна привлича рекламодатели и спонсори. Иначе колко....доста може би е отговора, като се сметнат парите на водещите, които не са никак малко, декори и изгъзици за декори, костюми и други помощни материали, и бюджети за звезди, ако риалитито има такива - а в повечето има. И при идеята какво е вкарано, определено изкараното трябва да е в пъти повече. Да не говорим, че тези формати си имат някакви вече "твърди" рекламодатели, които нон стоп само чакат да почне формата, за да се набутат.
 
ако не бяха гледани щяха да ги натирят първо в диапазона 17:00-19:00, после в 22:00-24:00, следва сутрешния блок, после след обяд или след 24:00, и накрая аут!
 
Прекалено много неизвести има. Без вътрешна информация едва ли някой може да каже дори ориентировъчно каква им е печалбата.
 
Прекалено много неизвести има. Без вътрешна информация едва ли някой може да каже дори ориентировъчно каква им е печалбата.
Да, има бая парашутисти, които никога никой не е чувал за тях. Поне в Вип Брадър, защото нали уж там е елита на обществото. Май са 50:50 известни към ту неизвестни. :)
 

Горе