Реалността в САЩ и ЕС! Найс,а ? Или крахът на западния социалистически модел!

От: Реалността в САЩ и ЕС! Найс,а ? Или крахът на западния социалистически модел!

Хепи изгледай втория ми клип, реално погледанато ако възникне нужда или потребност, както искаш го кажи - винаги може се сформира частен принцип, за правоохраняване.

Иначе приемер давам за локални - полицейски, пожарникарски и т.н частни фондове.

Иначе, ако приемем компромисен вариант д-вата да отговоаря, ок - няма проблем спрямо сега е направо блестяща преспектива. Въпреки това д-вата ще прерапзределя супер нищожен план. Казвам, че може много по-добре да е. Но и този план е десетки пъти по-добър от текущия. Смятам няма две мнения по въпроса, е освен ако някой си сака леви идеии - там е по дефоулт сбъркано :D
 
От: Реалността в САЩ и ЕС! Найс,а ? Или крахът на западния социалистически модел!

Макар да не отричам социалната политика и аз съм за по-малко тормоз от страна на държавата спрямо бизнеса. Не са нужни високи данъчни ставки, за да се изхранва ефективно работеща държава. С по-малки данъци бизнесът ще фунционира по-добре. Държавата само трябва да се грижи за осигуряване на лоялна конкуренция и притискане на прекалено големите да не стават по-големи от държавата (проблем, който се наблюдава в така наречения развит капитализъм). За съжаление и България като държава подкрепя чуждестрани гиганти при държавните поръчки и забравя да си върши работата, т.е. да осигурява пазарна икономика в условия на лоялна конкуранция.
Законите ни в момента са така устроени, че тези с власт могат да правят почти всичко каквото искат и за много случаи няма уредени процедури за защита/обжалвания. Когато човек или група хора не носят никаква отговорност пред никого става страшно за тези около тях.
Не смятам, че безработните и неграмотните трябва да умират от глад. Те трябва да имат базисен социален стандарт достатъчен за оцеляване, но далече от стандарта на средностатистическия работещ. Така простият ще има стимул да се развива, а с неумирането от глад ще има и време и възможност да стане по-грамотен и по-кадърен. Простият има потенциал да се развива докато е жив и обществото трябва да го използва това.
 

Горе