Ревю на ShareASale.com (афилиейт мрежа)

Дискусията в 'От Вас за Вас - Партньорски Програми' стартирана от happyslacker, Юни 10, 2014.

 1. happyslacker

  happyslacker New Member

  Рег.:
  Юли 14, 2007
  Съобщения:
  6,776
  Харесвания:
  387
  Точки:
  0
  Място:
  Слънчевата система
  Какво е афилиейт мрежа няма да обяснявам (тук пише на български, тук на английски).

  Първи впечатления:

  1) Изискват одобрение. Ако имате сайт на български - няма да ви одобрят (виж темата Shareasale кандидатстване проблем). Но това не е проблем, защото и без това с български трафик вероятно няма да реализирате много продажби (ако изобщо реализирате).

  2) Имат много търговци. Някои не изискват допълнително одобрение. Един от търговците (a1supplements.com) даже приема Bitcoin (обаче дава само 10% комисионна).

  3) Комисионните предлагани от различните търговци са различни. Рядко се срещат 40% (напр. bulubox.com), повечето са 10-15-20%, някои се подиграват с афилиейтите като дават само 3% или 5%.

  4) Плащат с чек, ако не зададете банкова сметка. Ако искате чека да е изпратен с FedEx - взимат ви $20 за удобството.

  5) Ако вашата банка се намира в някоя от следните държави, има възможност да ви плащат с банков превод (месечно):

  Ако зададете банкова сметка в българска банка - плащат само в евро. Затова е добре да имате сметка в евро - иначе вашата банка ще обмени еврото в левове по курса на банката (който може и да не не изгоден).

  Очевидно от списъка липсват държавите на популярните офшорни банки. Така че ако сметката ви е в офшорна зона ще се наложи да се откажете или да мислите как да получите плащане с чек (трудно - трябва първо да го получите на ваш адрес, после да напишете върху него каквото трябва и да го препратите при доставчика на платежни услуги да го обработи - в темата за OKPAY писах как става това с OKPAY). Помислете какви проблеми може да имате, ако чекът е изпратен на вашия адрес, а фирмата ви е регистрирана на съвсем друг адрес... Има вариант да се регистрирате с данните на OKPAY, обаче това може да създаде проблеми при одобряването (ще обяснявате защо има имена на две юридически лица отделени със запетая в полето за име на юридическото лице).

  6) Фирмата им е регистрирана в САЩ:

  ShareASale.com Inc.
  15 W. Hubbard St. STE 500, Chicago IL 60654

  За да разбера тези неща се наложи да си регистрирам акаунт (въпреки, че не е одобрен и няма да бъде - защото написах "test", "test" и т.н. в полетата - може да се види списък с търговците и какъв процент дават). Само адреса им видях без регистрация.

  Афилиейт връзка не давам (за сега няма да си регистрирам акаунт и да ги пробвам, липсата на възможност за банков превод ме отказва).

  Директна връзка: http://www.shareasale.com/

  P.S. Ако не искате да имате регистрации от типа "Test Test" обяснявайте подробно какво предлагате (без да изисквате регистрация). Някои онлайн магазини също си просят фалшиви регистрации - не казват какви плащания приемат преди да си напишете всички данни.

  Който е ползвал тази афилиейт програма и е получавал плащания - да каже искат ли да се подписват разни формуляри на хартия. Някои американски фирми искат подобни глупости.
   
  Последно редактирано: Юни 10, 2014
 2. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,487
  Харесвания:
  2,070
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Страхотна статия. Наистина. Само имам рег там, не съм работил с нея.

  П.П: Супер е и за ЕН секцията тази статия. :) Наистина полезна информация.
   
 3. Aнтония Маркова

  Aнтония Маркова New Member

  Рег.:
  Септ 29, 2013
  Съобщения:
  16
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Здравейте,някой работи ли с програмата? Имам няколко въпроса
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice