Регистрация на е-мейл в PayPal

opelastra16

New Member
Здравейте приятели,


Много се радвам, че попаднах на този прекрасен форум, в който човек може да намери решение на всички въпроси, които го касаят.

Та, моето питане към вас е - наел съм няколко момчета да изработят една платформа, чрез която всеки посетител ще има възможност да дари своето левче, като един от начините, които ще предоставяме е чрез PayPal.

Регистрирах имейл, но момчетата ми казват, че трябва да направя PayPal регистрация чрез поща в google. Какви са плюсовете и минусите при такава регистрация. По - сигурно и по-лесно ли е за поддръжката?

Благодаря Ви предварително!
 
От: Регистрация на е-мейл в PayPal

Един голям плюс на Gmail е, че предлагат възможност да си защитиш пощата чрез регистрация на телефонен номер. Така дори да ти хакнат паролата ще можеш да си върнеш контрола, а щом чрез тази поща ще се събират пари за благотворителност защитата е важна. Имат и други хитри защитни механизми, които ми харесват. Може би затова са препоръчали да се ползва Gmail с PayPal.
 
Здравей и добре дошъл при нас. :)

Реално можеш да направиш регистрация с всеки мейл, но явно искат д са сигурни, че мейлът ще съществува и няма да е зависим от някой домейн. А защо са избрали този сървис на Google, честно да си кажа, за мен е най-добрия мейл првайдър, който съм ползвал. :) Малко са им тегави филтрите, но и това се преживява. От както съм с gmail, минавам и хвърлям един поглед и на spam папката. :)

Успехи и приятен престой тук. ;)
 
От: Регистрация на е-мейл в PayPal

Основният минус е, че трябва да пишеш по форумите какви са минусите и трябва да се занимаваш да си регистрираш поща.

Наскоро имаше случай с хакнат Gmail акаунт точно чрез телефона - престъпниците са пренасочили обажданията към техен номер, логнали са се и са сменили паролата (слабото място е доставчика на телефонни услуги).

Така че, ако искате сигурност - не ползвайте телефон! Телефонът е задължителен за да активирате 2FA (без телефон). След като активирате 2FA премахнете телефонния си номер от акаунта. Ще можете да се логвате с кодове, генерирани от Google Authenticator или съвместима програма - без да разчитате на телефонната си компания.

Hotmail също предлага 2FA, но не изисква телефон за активирането на 2FA.

Имай предвид, че анонимни плащания могат да получават само юридически лица. Тоест ако PayPal акаунта е на името на физическо лице - няма как законно да се декларират доходите (в данъчната декларация се пишат личните данни на дарителите).
 
От: От: Регистрация на е-мейл в PayPal

Дори да ти пренасочат телефонния номер и да успеят да сменят паролата после можеш много лесно да си върнеш контрола върху пощата, както е направил човекът от твоя линк. Транзакциите в PayPal също са добре защитени и дори някой да опита да източи пари лесно ще се върнат. Освен това в случая, който описваш става въпрос за американски мобилен оператор, а те са пословично некадърни и технологично изостанали.

Така че, ако искате сигурност - не ползвайте телефон!
Не. Ако искате сигурност - изобщо не си правете поща и не влизайте в интернет. Няма услуга, която не може да бъде хакната. Не съществува универсална защита. Просто човек трябва да приеме този факт и да използва услуги, които предлагат съвременни защитни механизми.
 
От: Регистрация на е-мейл в PayPal

Разбира се, че имах предвид относителна сигурност. Абсолютна сигурност няма - всеки момент може да пристигне излъчването от някоя голяма космическа експлозия и да рестартира еволюцията на планетата.

Ползването на 2FA с кодове (генерирани офлайн - не получени чрез SMS) ще подобри сигурността (спрямо ползване на кодове чрез SMS).

Нямам доверие на българските мобилни оператори. Освен това телефон се краде лесно. Какво правиш ако примерно телефонът не работи временно?

Също така е добре да се махнат алтернативните адреси на електронна поща (да не могат да се ползват за възстановяване на паролата).

(Ключа за генериране на кодове го архивирайте - защото, ако го изгубите - губите достъп до пощата си.)
 
От: Регистрация на е-мейл в PayPal

А някой запознат ли е - как се прави PayPal регистрация чрез поща в google?
 
От: Регистрация на е-мейл в PayPal

А някой запознат ли е - как се прави PayPal регистрация чрез поща в google?

Първо се регистрирай в gmail и след това ползвай имейл адреса от gmail за да се регистрираш в paypal, нищо сложно.
 
От: Регистрация на е-мейл в PayPal

Само внимавай да не направиш повече от една регистрация на едно лице в една държава. Ако направиш две регистрации - примерно една с Yahoo Mail и една с Gmail (на името на едно физическо лице в една държава) нарушаваш правилата.

Може на един акаунт да имаш повече от една поща. Ако се преместиш в друга държава (друг billing address) може да направиш още един акаунт с другия billing address (ако не искаш или не можеш да си ползваш стария акаунт).
 

Горе