Регистрация на изтичащ (.bg) домейн

Това, което не е наред е че трябва да има някакъв елементарен баланс, а с регистър.бг се губи. Не съм много на ти с домейните, но не мисля, че има друго място където да можеш да резервираш без да платиш.
Не мисля, че търговията с домейни е лоша, но като всеки бизнес е свързан с определен капитал ,с който търговеца разполага и риск. Ако го вложи в кофти продукт не може да го продаде и е на загуба. В случая периода е доста по-малък от годината, за която по принцип можеш да купиш даден домейн, но за сметка на това риска е 0. Можеш да резервираш безброй домейни с нулев риск, което изменя концепцията на бизнес и го прави... по-бързия печели.
Общо взето поражда едно паразитно излишно звено във веригата.
 
Абсурдно е да резервираш нещо, без да го платиш. Не съм чувала, нито виждала никъде другаде подобна практика при регистрация на домейни. Поне да имаше някакви лимити, примерно една фирма да може да резервира до 50 домейна успоредно. То сега една фирма може да резервира всички изтичащи домейни безплатно, след което да си хареса определени и да ги препродава. Също така да има и някаква публичност – да се вижда кои хора/фирми са на опашката и на кое място са. В момента всичко е побългарено…
 

Горе