Регистрация на фирма в САЩ

ivo5289

New Member
Здравейте,пиша тази тема която искам да е само за най добрите варянти за фирма в щатите.Четох на много места тука,какви са цените.Свързах се с адвокати от сайта offshorebg . com и след като им пратих запитване ето какво ми отговориха:
Здравейте и благодаря за запитването.

Най-предпочитаната компания в Делауеар е компания от типа LLC , т.с. компания с ограничена отговорност /от типа на нашето ООД/. В Делауеар няма изисквания за физическо присъствие на съдружниците при провеждането на годишните събрания. Изисква се обаче годишен счетоводен отчет, Няма изискване за минимален брой на съдружниците. За целите на данъчното облагане е препоръчително съдружниците да бъдат поне две физически лица. Освен това за да се ползвате от данъчните облаги предлагани от щата /т. e . да не дължите никакви данъци/ е необходимо още и следното: 1. съдружниците да не са американски граждани; 2. да не извършва никакви бизнес дейности или търговия на територията на САЩ, както и да няма приходи оттам.

Таксите за откриване на компания са следните:
- Основен пакет със номиниран директор – 930 евро
- Основен пакет без номиниран директор – около 680 Евро
годишна такса за поддръжка – 460/725 евро

Освен тези такси се заплаща допълнително и за заверено пълномощно с апостил около 150 евро и печат около 85 евро.
Таксите за регистрация включват: държавна такса за първата година, всички документи на компанията с апостил, регистриран агент за първата година, регистриран офис за първата година, доставка на фирмените дкументи с куриерска служба - DHL .
По отношение на банковите сметки, такива могат да бъдат открити, както в България, така и в друга държава, в момента на самата регистрация или по-късно. Аз Ви препоръчвам ако ви е необходима да си откриете банкова сметка в Кипър /цената е 400 евро. а минималния деозит по сметката е 1000 usd или еквивалента им в друга валута/ . Кипър е страна от ЕС и на нея се гледа по друг начин. Необходимо е да знаете, че почти всички офшорни центрове и съответно банките с които работят имат забрани за извършване на определени дейности, като: порнография, интернет казино, застрахователна дейност, брокерски сделки, специални фондове, бизнес предвиждащ алтернативни форми на разплащане от типа E-pay и т.н. мога да ви дам подробна информация. За някои от дейностиите ви е необходим специален лиценз.
По отношение на времето необходимо за регистрацията, мога да ви кажа, че от момента окончателното попълване на необходимата информация и връщането на формулярите в зоната, съответно и заплащането на таксите, регистрацията отнема около 3 работни дни. Готовите документи ви се изпращат с DHL. Съществуват и готови компании, но е необходимо предварително запитване.
Нашия хонорар е в размер на 450 евро.

Ако Ви интересува нещо друго, ние сме на разположение.

Адв. Д. Георгиев


Въпроса ми е следния?Дали се опитват да ме измамят?
 
От: Фирма в щатите

В Интернет има редица глезотии ограничени само до американския пазар. Обикновено това са продукти с авторски права – електронни книги, музика и пр., при които лицензионните условия се различават от държава до държава.

Може да е тъпо, но е факт. Нека не обвиняваме търговците, нормално е при такова положение да се концентрират само върху най-големите и доходоносни пазари.

Въпросът е как да надхитрим системата. Отговорът е сравнително прост – с изваждане на щатска дебитна карта.

На тази схема ме светна преди доста години моя приятел Ленков, за което му благодаря.

За целта ти е необходим щатски адрес и телефон.

За адреса имаш два варианта:

1. Постоянно пребиваващ в САЩ приятел(ка)
2. Виртуален адрес чрез някой forwarder като USA2ME

Аз засега съм на вариант 1, който е по-евтин ($0), но обмислям да превключа на 2, тъй като мога да си препращам и физически пратки, при това с оптимизация на куриерските услуги.

За телефона опциите са четири:

1. Телефонът на приятеля, чийто адрес ползваш
2. Някои forwarders го предлагат като опция
3. SkypeIn
4. Някой от безбройните VoIP доставчици.

Ползвам вариант 1, но в някои проблематични случаи онлайн търговците искат да се обадиш от билинг телефона, затова минавам на SkypeIn. VoIP е по-евтина алтернатива, но при фалит на доставчика ти заминава номера.

Важно е да си избереш номер с префикс от географската област, в която ти е билинг адреса. Много е важно!

От тук нататък остава само откриването на банкова сметка.

Това без ходене до САЩ не става (или аз не съм открил как). Но като имаш път натам мини през най-близкия до избрания билинг адрес клон на Washington Mutual. Носи си червения паспорт. Поискай да си откриеш WaMu Free Checking. Процедурата не я помня в детайли, но не отнема повече от 10-15 мин. В резултат от нея получаваш американска банкова сметка.

В рамките на 5 дни на билинг адреса ще пристигнат златна Master Debit Card и ПИН код. От съображения за сигурност пътуват в две отделни пратки. След това звъниш на 800 номер, за да активираш картата. Това ще ти се случва с всяко преиздаване – веднъж на 2 години. Апропо, в пратката има и чекова книжка, която едва ли ще ти потрябва някога. :)

Услугата е напълно безплатна – и като регистрация, и като поддръжка. Просто трябва държиш поне $1 на сметка. Всички операции (вкл. смяна на билинг адреса) можеш да извършваш онлайн. А какви екстри имаш при покупките с тази карта, просто ме мързи да обяснявам.

Ако не ходиш редовно до САЩ за захранване можеш да ползваш приятел. Той ти внася в WaMu, ти даваш пари на родителите му в .бг. Така прецаквате и Western Union. :)

Другата ти опция е добрия, стар и прескъп SWIFT.

За да си още по-advanced ти препоръчвам да си откриеш щатски PayPal акаунт. Можеш да го вържеш директно с WaMu сметката и да правиш напълно беплатно upload & withdraw между двете. Като бонус, можеш да си извадиш и PayPal Master Card (отново дебитна), чиито транзакции ще виждаш в абсолютно реално време онлайн. Така ставаш въоръжен с две щатски карти. И срещу около три процента можеш да си прехвърляш пари между българския и щатския си PayPal акаунт.

Приготви се, че заради българското IP, повечето магазини на първа поръчка ще ти искат сканирано копие на паспорта плюс лице и гръб на картата.

Това е засега. Ако се сетя още нещо по въпроса ще актуализирам публикацията.

Ако имаш какво да добавиш, остави коментар. Ако не – препрати тази публиакция на приятел в нужда. :)

Струва си!
 
От: Фирма в щатите

Прочетох цялото това нещо и да ти кажа...
от една страна звучи доста достоверно, от друга страна може да е един голям ***

Защо не намериш американски сайт, форум, блог, каквото и да е, и там да се свържеш с американски адвокати, които да ти обяснят нещата директно от източника.
Плати им ако трябва някаква такса, каквато искат, но по-добре от колкото да рискуваш така.

Аз така бих направил
 
От: Фирма в щатите

Всички форуми в България пишат за 2000 долара крайна цена със банковата сметка.Никой не дава конкретен отговор коя фирма,кой град нищо.Писаха някъде в този форум че във вестник капитал има обяви.Аз не видях такава обява.Няма ли един адвокат в този форум,да си му плащаме и да свършва всичко.Аз мисля че е по безопосно да се направи фирмата от тука.Как да си дам парите на някой който не знам как ще намеря?
 
Последно редактирано:
От: Фирма в щатите

Аз не очакавам да дадете мнение кой какво мисли!!Дали ще ме измамят ще разбера много скоро,ако не намеря друг варянт за фирма,много ясно че ще си платя тук.Фирмата е изгодна по цена,не и е изгодна подръжката и банковата сметка.В една от темите четох че E-BUISNES е с такава фирма и сметката му излязла безплатна,подръжката му на година била 200 долара и отделно имал лиценз за 75 долара.Търсих форуми в уса ,но не мога да намеря подходящ за изготвяне на фирми от други държави.Моля не спамете в тази тема,нека наистина е полезна за хората който решат да правят бизнес от тука.Вече месец търся варянти,не е толкова лесно колкото изглежда.
 
От: Фирма в щатите

Имам един съвестен клиент адвокат. Не сме особено близки, че да уредя да не таксува, но мога ако искаш да ти дам контакти да го питаш колко ще ти вземе за консултация и какво ще ти каже.

До колкото си спомням, имаше един български форум за адвокати, където можеш да си говориш с тях онлайн срещу съответна малка такса...
Не се сещам сега, но се сетих за Лекс.бг http://lex.bg/forum/
Друго не мога да ти помогна наистина
Успех ти пожелавам :)
 
От: Фирма в щатите

Аз не търся нищо безплатно,такова нещо се прави веднъж.Просто е много важно човека на който ще платя да знае точно какво прави.С офшорна компания може да се опариш много жестоко ,ако не са ти изготвени документите както трябва.Има много неща,които не е необходимо да фигурират в тази фирма.Мерси за форума сега ще го прегледам
 
От: Фирма в щатите

Знаете ли кое е най смешното в ситуацията?Като напиша в гугъл 'КАК ДА НАПРАВЯ ОФШОРНА ФИРМА' на първо място излиза сайта предпиемач.ком :) На 50 страница са чак сайтовете на адвокатите.В тази тема ще побликувам отговорите на всички адвокати които са ми отговорили.В лекс.бг не са много наясно за какво става въпрос.Четох им форума има само за холандия и общо взето им говорят да се обадят в посолството да питат там как става.
 
От: Фирма в щатите

понеже нямам все още 10 поста ... а не ми и трябват .. напиши в google valis international доста отдавна са в бизнеса
 
Re: Фирма в щатите

ако си от софия http://www.onlineoffshore.info/BG/contact/index.php

еи тези са в бизнеса отдвана рекламират във вестник капитал непрекъснато от поне 6 години на трета страница им е обявата... обади им се поговори с тях и иди на среща в офиса им ако искат да ти продадът трябва да ти разяснят ако не ти харесат има поне 4-5 фирми рекламиращи също в вестник капитал....
 
От: Фирма в щатите

да тези наистина са доста отдавна и са сериозни, но ако искаш всичко да мине по тихо можеш да пробваш valis знам че са сериозни защото преди няколко години едни момчета поработиха с тях след което станаха печално известни в бг не заради валис разбира се а от глупостта и лакомията си ... но това е друга доста дълга и ненужна тук тема
 
Re: Фирма в щатите

не го знаех това аз съм само читател на капитал и реших да помогна с каквото знам а тия са там откакто го чета ако не и от преди това :) преполагам на пича му трябва фирма заради DropShipping и като вече няма двоино данъчно облагане със сащ му е все тая за шума ама тои си знае какво му трябва... важното е да го консултират безплатно преди да му продадът че иначе малко прасе в чувал си купува ако не му обяснят и ако не го изкефят да иде и на друго място

мерси все пак че и ти му помагаш :)
 
От: Фирма в щатите

Да за дропшопинг ми трябва наистина.Аз съм от Русе по принцип.Тези http://valisinternational.com имат на сайта си всичко от което се нуждая по принцип,изглежда знаят какво правят.Интерестно ми е че предлагат и виртуален офис.Сега писах на един сайт който излиза на първо място по ключова дума предприемач .Предлагат за 5.50 на ден офис където си пожелая да отоговарят на обажданията и да ми обработват имайлите.За 2000 лева на година звучи доста изгодно.Ако работят с български фирми с лиценз за чужбина обезмислят правенето на фирма там.Сега ще ги видя.Тия валис българи ли са?
 
Последно редактирано:
От: Фирма в щатите

Не, не са българи или поне аз нямам такава информация но знам че са сериозни, но гледай все пак да се занимаваш с нещо легално.Тези момчета които споменах се занимаваха с фрауд доста на едро и направиха наистина доста пари преди валис да ги отрежат.
 
От: Фирма в щатите

Аз не очакавам да дадете мнение кой какво мисли!!Дали ще ме измамят ще разбера много скоро,ако не намеря друг варянт за фирма,много ясно че ще си платя тук.Фирмата е изгодна по цена,не и е изгодна подръжката и банковата сметка.В една от темите четох че E-BUISNES е с такава фирма и сметката му излязла безплатна,подръжката му на година била 200 долара и отделно имал лиценз за 75 долара.Търсих форуми в уса ,но не мога да намеря подходящ за изготвяне на фирми от други държави.Моля не спамете в тази тема,нека наистина е полезна за хората който решат да правят бизнес от тука.Вече месец търся варянти,не е толкова лесно колкото изглежда.

Много си далече от истината за УС фирма, но няма и да пиша повече в твойта тема щом спамя ...
 
От: Фирма в щатите

http://valisinternational.com ми направиха фирмата за 3 дена на цена 1000 долара всичко.Сега преговаряме за банковата сметка с мърчан акаунт.Техните банкери искали да се свържем с банкер тука,за да докажели че съществуваме.Мерси много за полезния сайт,ако има някой въпроси да ме пита,въпреки че и аз тепърва научавам някой неща
 
Последно редактирано:
От: Фирма в щатите

Радвам се, че съм бил полезен с инфото.Искат да се свържат с банкер тук предполагам, защото както споменах се опариха с едни момчета от България занимаващи се с фрауд
 

Горе